Ny konflikt på uppgång efter att Indien angripit Pakistan med militärflyg – det är första gången en kärnvapenmakt angriper en annan kärnvapenmakt!

Indiskt kampflyg angrep under tisdagsmorgonen mål i Pakistan, något som bekräftats av både den indiske och pakistanska regeringen.

Mirage 2000 jetflyg från det indiska luftvapnet har släppt bomber över ett förmodat terrorläger på den pakistanska sidan om gränsen. En talesman för den pakistanska militären har lagt ut bilder på Twitter som visar flera bombkratrar.

Angreppet skedde vid byn Balakot, vid gränsen mellan Indien och Pakistan. En kort tid därefter blev de konfronterade av pakistanskt jetflyg.

Spänningarna mellan Indien och Pakistan har den senaste tiden ökat kraftigt, efter att en självmordsbombare tidigare den här månaden angrep en militärkonvoj i den indiskt kontrollerade delen av Kashmir. 40 indiska soldater miste livet i attacken som var den värsta i Kashmir på flera årtionden. Pakistan har avvisat att de skulle vara inblandade i attacken.

Den indiska premiärministern Narendra Modi lovade efteråt att komma med ett ”passande svar”, vilket fick den pakistanska premiärministern Imran Khan att deklarera att ett indiskt angrepp inte skulle ge Pakistan något annat val än att svara på nytt.

I och med morgonens angrepp kan de två länderna ha kastats in i en militär spiral som kommer skapa stora internationella bekymmer, eftersom båda länderna har kärnvapen.

Oroväckande – det sista världen behöver nu är ett nytt krig, särskilt när det är två nationer som innehar kärnvapen.

Saudiarabiens kronprins Mohammad bin Salman besökte Indien och Pakistan förra veckan i syfte att minska spänningarna länderna emellan och min uppfattning var att mötena var lyckade, men tydligen var det bara ett spel för gallerierna med tanke på dagens luftangrepp. Fortsättning lär följa…

https://politiken.dk/…/Indien-angriber-Pakistan-med-militær…

bombsite.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s