Rasism från forna landsmän tvingar kvinnor i Sverige att ändra sina vanor för att passa in

Intressant artikel från dagens Ystads Allehanda där man intervjuar den kurdiska kvinnan Zara som 2013 flydde från Syrien och nu bor med sin familj i sydöstra Skåne. De är kurder och muslimer, men kurdiska muslimska kvinnor täcker sällan sitt huvud. I hemlandet täckte hon inte sitt hår och det stod heller inte skrivet någonstans att hon var tvungen att bära hijab, men nu, efter flytten till Sverige, har hon tvingats att tänka om efter att andra kvinnor i klassen på SFI-kursen trakasserade henne för att hon inte täckte sitt hår, vilket medfört att hon känt sig tvingad att ändra på sina vanor för att passa in. Nu går hon ingenstans utan hijab och har börjat vänja sig vid plagget.

Den menlösa integrationsexperten som får ge sin syn på saken, fegar givetvis ur och vill inte ta ställning i slöjfrågan. Hon menar att kvinnorna kan känna sig förtrycka här i Sverige om de tvingas ta av sig slöjan samt att det bästa är att var och en får göra som de vill.

Problemet är dock att alla inte får välja själva! Fallet Zara är inget unikt – tusentals kvinnor, unga tjejer och flickor tvingas dagligen underkasta sig patriarkatet och mot sin vilja följa dessa kulturella påbud. Vem står upp för dem?

Vill man leva i förtryck där kvinnor ses som en lägre stående varelse som måste gå i tält så fort de lämnar hemmet så finns det ett överflöd av länder i Mellanöstern att välja bland! Varför ska en enskild grupp komma hit och diktera villkoren för hur andra ska leva i Sverige?

Det är uppenbart att det inte längre fungerar att säga att det är ett fritt val – särskilt inte när hijaben syns på allt yngre flickor och särskilt inte när kvinnorna själva deltager i påtryckningarna!

Det minsta man kan begära är att Sverige inför slöjförbud i skolan eller på barn under 18 år, men så länge våra ryggradslösa politiker ryggar undan för problemen så fortsätter vi svika alla kvinnor och barn som inget hellre vill än kasta av sig tygstycket för att leva som en fri individ!

#vigillarintefegapolitiker
#förbjudslöjapåbarn

7 reaktioner till “Rasism från forna landsmän tvingar kvinnor i Sverige att ändra sina vanor för att passa in

 1. Religions- och Kulturrelativisterna i västerlandet har fått som de ville. Vår kultur och den västerländska kristna filosofin har med normkritik och allehanda idiotier motarbetats. Allt är enligt de postmoderna lika mycket värt och vår civilisation är enligt deras syn således inte bättre än någon annan. Islams salafistiska imamer fattade för länge sedan vilka möjligheter, denna nya ståndpunkt, plötsligt öppnade för dem. Därför ”berikas” vi med klanstyrda enklaver där sharialagar är norm och bokstavstroende islam predikas. Den som vill leva fritt och västerländskt tar förstås av slöjan medan den som inte vill/får/vågar aldrig kommer att integreras. Om våra politiker ville ha integration hade bortläggande av slöja mm varit ett villkor för uppehållstillstånd. Men eftersom de vill ha ”mångfald” så får vi såklart också segregerade enklaver. Hur ”fint” islams civilisation skulle fungera utan västerländska uppfinningar och upptäckter ger en hint om sanningshalten i dessa Religions- och Kulturrelativisters teorier.

  Gillad av 2 personer

 2. Förmodligen tycker ansvariga på Sturups flygplats att detta med slöjtvång bara är bra och helt normalt… Häng upp lite mer storbilder i ankomsthallen med slöjklädda flickor och kvinnor så vi alla riktigt känner oss som hemma. Välkommen till Sverige, det enda landet i världen med en feministisk regering som kämpar för flickors och kvinnors frigörelse och mänskliga rättigheter. Eller hur var det nu?

  Gillad av 2 personer

 3. Det har blivit så illa att man tycker synd om de människor som verkligen har flytt från krig och förtryck med slöjtvång och annat som nu ser sig tvingade att börja bära den igen.

  Gillad av 1 person

 4. När jag mötte rasism var det när jag som enda vita personen volonterade i en kyrka i Oakland, det mest kriminella området i USA. Där rasar en uttalad antirasism mot vita med Svarta Pantrarna ledare som roll-modeller och där ”caukasions” som kallas honkies inte är väl sedda. Den svarta rasismen mot vita kallas antirasism. så vet man att svarta inte känner antisympati för vita. Bland asiaterna längre ner på Mission Street är det lugnt och städat och man hittar inte var morgon unga gangsters mördade i sina (?) bilar, barn som langar extacy, rånare. Den svarte tonåring som hotade med en kniv för att jag skulle ge honom en dollar, bemötte jag istället ett tillrop: JESUS LOVES YOU! Genast rusade han skrikande om och om ”You are a white wich!” han iväg. Gör rasismen till en modefluga, bara för att det finns en märklig hysteri i kring detta begrepp…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s