Medan SD siktar på att bli slätstrukna borde M ta tillfället i akt och tuffa till sig

Det är egentligen inte särskilt konstigt att Ulf Kristersson låter som Fredrik Reinfeldt när han debatterar mot sig själv då och nu i det här klippet där han vurmar för öppna hjärtan-politik, eftersom han är skolad i Reinfeldtsandan.

Det är heller inte märkligt att många moderatpolitiker runt om i landet gärna hade sett ett partiledarbyte eftersom Kristersson varken levererar eller har de rätta ledaregenskaperna.

Det är däremot mycket anmärkningsvärt att Kristersson fick nytt förtroende vid Landsdagarna nyligen som jag påpekat tidigare, men ännu inte kommit över – hade man haft en nationell omröstning bland distrikten tror jag inte att han suttit säkert. Men partiledningen väljer det säkra före det osäkra i dessa bistra tider när man inte vill äventyra sin redan försvagade position med ännu ett ledarbyte och Reinfeldts skugga har man inte kurage nog att kasta ut trots att det är deras akilleshäl.

Det hade nog inte skadat om M skulle få in en skåning som ny partiledare eftersom Skåne ligger långt före Stockholm i den politiska utvecklingen och det finns en del skånska moderater som vågar tala klarspråk, men det är ytterst tveksamt om det kommer förverkligas med det nuvarande svaga styret som hellre belönar trohet framför nya förmågor som vågar ta steget utanför partiets komfortzon och göra det som krävs.

Eftersom SD:s ledning nu vill fila på sitt yttre och försöka bli accepterade på bekostnad av sin trovärdighet för de väljare som inte vill ha ytterligare ett slätstruket parti, borde M-ledningen göra tvärtom och tuffa till sig – ut med det gamla samt in med nytt och fräscht som vågar peka med hela handen! Det hade man tjänat på om man inte vill ligga kvar och skvalpa i mitten.

3 reaktioner till “Medan SD siktar på att bli slätstrukna borde M ta tillfället i akt och tuffa till sig

 1. Vad SD beslutar och säger på sitt landsmöte är inte särskilt relevant.
  Detta är i stället vad vi bör sprida och diskutera.
  Radikal islam, det är faktiskt dit vårt land är på väg.
  Se denna video och bli förskräckt!
  By The Numbers – The Untold Story of Muslim Opinions & Demographics

  Gilla

 2. Den politiska och dogmatiska religionen islam är ett akut och tilltagande problem. Utan postmodern ideologi om allas-lika-värde och kultur- och religionsrelativism, liberala idéer om globalism samt rent ut sagt ett skrämmande kunskapsförakt hade vi aldrig hamnat där vi nu är. Gränserna hade då inte varit vidöppna. Men nu är vi där och det blir dessvärre allt värre. Om M vill bli en del av lösningen så måste de förstås spola ut Reinfeldtarna som är en del av problemet. Så, Jenny har naturligtvis rätt. Det moderata ”feministgänget” som styr i Stockholms stadshus är f.ö. den propp som behöver lösas upp.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s