Fina gamla traditioner är utdöende i Sverige

I Finland håller man fast vid fina gamla traditioner istället för att förkasta dem – att utse Årets Lucia är en av dem och Hufvudstadsbladet har den senaste veckan presenterat de olika kandidaterna.

Det finns tre fel med denna bild som gör att den aldrig skulle accepteras i det politiskt korrekta Sverige – för vitt, för lite mångfald samt för få hens!

I Sverige utsåg man Sveriges Lucia 1973-2012 och sedan verkar den traditionen tyvärr ha gått i graven. Det verkar även ha smittat av sig på de lokala luciafirandena ute i landets kommuner, där intresset för att gå med i luciatåget för att leverera ljus och glädje till andra minskat för vart år som passerat.

I vissa kommuner har det lagts ned helt, som i till exempel Trelleborg och Ystad, så där får pensionärer och vårdinrättningar hålla till godo med personalen om de bjuder till. Mycket sorglig utveckling!

SVT:s Luciamorgon är en annan tradition som det skattefinansierade propagandaorganet lyckats förstöra genom nytänkande och normbrytning de senaste åren, där även förra årets program var ett riktigt lågvattenmärke samt en uppvisning i svensk PK:ism när den är som bäst!

#bevaravåratraditioner

4 reaktioner till “Fina gamla traditioner är utdöende i Sverige

  1. Ja du, svensken, vek, feg, vänder ryggen, skygglappar, godhets profeter, svårt och tro att det en gång i tiden var stake i svensken, att det rann vikinga blod i venerna, men halsband med tors hammare m.m kan de bära, kan ni inte stå upp för flaggan, folket, våra kvinnor, ta av er dessa prydnader omedelbart, ynkryggar, som jag alltid sagt, tystnaden är det farligaste, våra tyst och gå kut ryggar, fortsätt så, se vart du är om 20 år

    Gillad av 1 person

  2. Intressant att endast de s.k finlandssvenskarna har lucia i Finland, trots att även äktfinnarna tillhörde sverige. Vad var det som du störde dig på i förra årets tv-program?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s