Migrantbåtarna står på kö – Willkommen bei uns

Förra veckan fick aktivistfartyget Ocean Viking angöra italiensk hamn efter två veckor till havs och lämna av sina 104 migranter i Italien som skulle tas om hand av Frankrike och Tyskland.
 
Efter denna symboliska handling började tillströmningen av andra fartyg. I helgen fick det aktivistledda NGO-fartyget Alan Kurdi som jag skrev om i förrgår, lämna av sina 88 migranter på det italienska fastlandet, där 67 av dem ska distribueras vidare till fyra andra länder.
 
Igår var det dags igen när ett nytt fartyg kom med 151 migranter till Sicilien efter att ha räddat dem på Libyskt vatten, precis som de andra fartygen som bryter mot internationella regler. Det är i dagsläget oklart om dessa 151 migranter ska stanna i Italien eller fördelas på andra EU-länder.
 
Samtidigt har grekiska myndigheter beslutat att förflytta migranter från det överfyllda lägret på Lesbos till fastlandet – något som möttes med ovilja från invånarna, som i ett misslyckat försök ville hindra migranterna från att bo på hotell i norra Grekland.
 
Det här lär fortsätta eftersom EU signalerar grönt ljus samtidigt som man säger sig vilja stoppa illegal migration och sätta åt människosmugglarna. Mycket kontraproduktivt!
 
polis

2 reaktioner till “Migrantbåtarna står på kö – Willkommen bei uns

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s