Förväntade höjda EU-avgifter skapar splittring – dags att skära lite i de interna kostnaderna?

Om en Brexit blir av så skulle det innebära att EU förlorar en av nyckelbidragsgivarna – ett inkomstbortfall om 10 miljarder USD årligen och frågan är nu vem som ska fylla det tomrum som Storbritannien lämnar efter sig vid en exit.

Det som står klart är att EU-avgifterna vid en Brexit kommer att höjas kraftigt för övriga medlemsländer, vilket skapat interna konflikter. Enligt en intern källa som vill vara anonym pågår nu hetsiga diskussioner mellan de återstående 27 medlemsstaterna.

Tysklands avgift till EU stod för 13,4 miljarder EUR förra året, vilket är den högsta avgiften över hela regionen – något som även reflekteras i storleken på Tysklands ekonomi. Om Brexit blir av befarar man att Tysklands avgift kan höjas från 15 miljarder EUR år 2020 till 33 miljarder EUR år 2027. Även Nederländerna skulle betala 75% mer till EU.

Daniel Gros, en tysk ekonom och ansvarig för den Brysselbaserade tankesmedjan CEPS, menar att dessa siffror inte är realistiska.
-”Det verkar verkligen svårt att frambringa 33 miljarder euro netto eftersom det skulle motsvara närmare 1% av den tyska bruttonationalprodukten och innebära att man nästan inte kan spendera någonting i Tyskland.”

EU: s budget används för att finansiera politik över hela blocket, allt från utveckling av landsbygden till säkerhet och främjande av mänskliga rättigheter.

EU-budgetsamtalen brukar vara svåra, men den här gången kommer de politiska samtalen att bli extra tuffa. Tyskland kommer inte att acceptera att betala dubbelt så mycket som tidigare.

EU:s budgetförhandlingar förväntas avslutas i mars nästa år och kommer att implementeras mellan 2021 och 2027.

Splittringen inom unionen är redan ett faktum i och med migrationspolitiken som det råder stor oenighet kring, så när EU-maskineriet kräver in mer pengar lär det nog knorras en hel del i leden.

Det kanske är dags att skära ned på EU:s egna onödiga utgifter så man inte behöver genomföra dessa hutlösa höjningar?! Fler videokonferenser, färre resor, minska administrativ personal, sänkta arvoden och färre förmåner för EU-delegater kunde vara en bra början!

4 reaktioner till “Förväntade höjda EU-avgifter skapar splittring – dags att skära lite i de interna kostnaderna?

 1. EU är globalisternas favoritprojekt och snart har vi inte bara Turkiet med utan även Mellanöstern och Nordafrika. Därav unionens utrikespolitik. Inget EU, ingen massinvandring, ingen islamisering, ingen utplundring, ingen outsourcing, inget elände!

  Gillad av 1 person

 2. Här är en lista på vad redan välmående företag kvitterar ut i EU-stöd.Detta var 2004 det sista året som uppgifterna var offentliga.Det lös väl mycket i folks ögon så man bestämde sig för att i fortsättningen dölja miljardbidragen till livsmedelsinfmdustrin.
  ”De tio största mottagarna
  * Danisco Sugar, Danmark: 173 miljoner kronor (+ 571 miljoner kronor i Danmark)
  * Arla, Danmark-Sverige: 160 miljoner kronor (+ 1 095 miljoner kronor i Danmark)
  * Uhrenholt, Danmark: 103 miljoner kronor (+ 39 miljoner kronor i Danmark)
  * Svenska Lantmännen ekonomisk förening, Sverige : 43 miljoner kronor
  * Hoogwegt International, Nederländerna: 11 miljoner kronor
  * Milko ek förening, Sverige: 11 miljoner kronor.
  * Kraft Foods, Sverige: 11 miljoner kronor
  * Norrmejerier, Sverige: 11 miljoner kronor
  * Cloetta Fazer Sverige AB: 7 miljoner kronor
  * Stadex AB, Sverige: 6 miljoner kronor ”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s