SVT:s Luciamorgon är en uppvisning i svensk politisk korrekthet när den är som bäst!

Jag ser i princip aldrig på TV förutom två gånger per år – Luciamorgon och Kalle Ankas Jul, men tyvärr blir den förstnämnda tillställningen sämre för vart år som går.

SVT ger som vanligt en uppvisning i politisk korrekthet när man i år sänder Luciamorgon från Göteborg. Eftersom kören består av mestadels ljushyade personer med nordiskt utseende så måste man givetvis kompensera det genom att stoppa in mörkhyade personer i publiken och hittills har man sju gånger zoomat in afrikaner i publiken. Alltså vi vet att vi har personer av olika nationaliteter i vårt land och vi lever sida vid sida, så när Public Service måste trycka ned budskapet i halsen på oss så blir det enbart patetiskt!

I år har man dessutom bytt namn och gjort om några av de klassiska luciasångern – Lusse lelle blev nu ”Lusse lella” och Staffan Stalledräng blev ”Staffan Staffan liten dräng”. Är det dåligt att vara en stalldräng?!

För övrigt irriterar jag mig på att man applåderar efter varje sång, förr var det kutym att man inte fick applådera i kyrkan men tiderna förändras väl.

Jag börjar känna mig som en gammal tant som vill ha allt som det var förr! *LOL*

pk.jpg

6 reaktioner till “SVT:s Luciamorgon är en uppvisning i svensk politisk korrekthet när den är som bäst!

 1. Hej Jenny!
  Jag la också märke till detta. Så fort något handlar om tradition och speciellt kristna sådana, så tycker det sekulariserade Sverige med dess rabiata feminister att det blir pinsamt och jobbigt! Därför försöker man ändra på texter och sättningar i alla traditionella lucia- och julsånger. En politiskt korrekt Lucia skall också helst vara man och gärna mörkhyad!
  Jag tror att mycket går tillbaka till det Mona Sahlin sa att Sverige inte har några traditioner och de vi råkar ha är töntiga!
  Som Hamlet sa: Ur led är tiden!

  Gillad av 3 personer

 2. Förvåna?
  Inte för fem öre EXPO men VPK styr media sedan 1968 helt klart journalisterna är ut/inbillade stöpta i samma form på Södertörn Kommunisthögskola i fram för allt PK-kunskap och hur man hjärntvättar folket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s