Än är det inte för sent för Sverige att stoppa den eskalerande gängkriminaliteten!

Två bra debattinlägg inom samma ämne från Aftonbladet respektive Svenska Dagbladet, om hur vi ska stoppa den eskalerande gängkriminaliteten. Den röda tråden är att vi måste lyssna på de som vet vad de talar om, nämligen de före detta gängkriminella med erfarenhet av hur det fungerar. Vi får till och med en check-lista, så vad väntar vi på?!

Anders Adali, före detta gängkriminell, skriver om hur politikerna ”lever i sina bubblor av egoism och aktivt vänder ryggen åt utsatta ungdomar genom sina lögner, falska ord och deras ovana att skylla misslyckanden på varandra – deras girighet och ständiga strävan efter makt står mig upp i halsen”.

Sheldon Thomas, före detta ex-gängledare i Storbritannien, har bland annat agerat rådgivare åt inrikesministeriet och polisen i sitt hemland och han anser att det inte finns något som Sverige kan lära sig av Storbritannien, och vad de har lyckats göra för att bekämpa gängvåldet eftersom inget har fungerat där.
-”Ni har inget att lära av oss förutom att de problem vi har haft i 70 år med minoriteter som diskrimineras på arbetsmarknaden, fortfarande är i sin linda i Sverige där invandring är förhållandevis nytt. Sverige har fortfarande en chans att ta itu med det här. Det brittiska systemet har inte anpassats tillräckligt för att släppa in svarta människor som först kom hit för 70 år sedan. I dag är det inte sannolikt att vi får bra jobb, på grund av vår hudfärg. I Sverige kan ni endast lära er av våra misstag. Våra misslyckanden har spätt på radikalism och högerextremism, precis som det kommer att göra hos er. Diskriminering och stängda dörrar till arbetsmarknaden, som många barn i utsatta områden ser att deras föräldrar kämpar mot, skapar en stor och lättillgänglig bemanningspool åt gängen, som rekryterar redan på mellanstadiet. Förekomsten av gäng i utsatta områden, där många första- och andrahandsinvandrade bor, ger i sin tur näring till det skadliga vi-och-dem-tänket.”

Thomas anser bland annat att man måste stötta pappor i deras föräldraskap samt underlätta för de ensamstående mammorna att kombinera jobb och familj, genom att uppmana, eller tvinga, den offentliga sektorn att låta föräldrar arbeta hemifrån – om arbetsuppgifterna tillåter det. På det sättet är åtminstone en förälder hemma, istället för att sitta fast på pendeln, när sönerna kommer hem från skolan.
-”Vi vet att barnen förstår för vi ber dem att fylla i utvärderingar efter våra utbildningar. De fattar att gängen inte vill dem väl.
Det hårdaste slagträt mot gängens rekrytering är de potentiella rekryterna själva; de barn som de kriminella försöker locka till sig redan på mellanstadiet med löften om ”brödraskap, pengar och brudar”. Faktum är att barnen endast lyssnar på före detta kriminella som kan berätta för barnen redan innan de fyller tolv att gängen ljuger, att det är inte värt det. Politikerna måste stifta lagar som skadeskjuter nätverkens rekrytering, genom att införa nya brottskoder som exempelvis ”utnyttjande av minderårig” eller ”kriminell grooming”. Men straffen måste vara kännbara – att endast gå hårt åt knarklangarna på gatan är verkningslöst. Maffiafamiljer och organiserade nätverk kan importera hur mycket knark som helst – de har kunskapen, de har resurserna – men nitar vi dem när de går på barn som ska sälja deras varor undergräver vi deras affärsmodell. Då kan de inte få ut sin produkt på marknaden.”

Thomas checklista:
*Utbilda barn redan i mellanstadiet om varför gänglivet inte är värt det – och stryp därmed av organiserad brottslighets tillgång till arbetskraft.

*Låt före detta kriminella do the talking – barn lyssnar på dem, inte på ”folk med doktorsavhandlingar eller som har skrivit någon bok”.

*Inför nya brottskoder, såsom ”kriminell grooming”, med påtagliga straff när gäng, nätverk och ”kriminella familjer” rekryterar barn och ungdomar.

*Överge riktade polisinsatser och gör det istället till praxis att polisen alltid går åt hela affärsmodellen från topp till tå, från narkotikaförsäljare till -importörer.

*Rikta sociala åtgärder mot fäder i utsatta områden för att stötta dem i deras föräldraskap – pojkar behöver manliga förebilder.

*Gör det lättare för ensamstående föräldrar att jobba hemifrån så att de får mer tid med barnen.

*Gå hårt åt diskrimineringen av minoriteter på arbetsmarknaden.

Så nu återstår bara att se till att Stefan Löfvén och Morgan Johansson läser dessa två artiklar till morgonkaffe så att vi kan börja bena ut problemen redan imorgon! Men just det – dessa herrar är bara intresserade av makten och härligheten, de struntar blankt i svenska folket så det kan vi nog glömma rätt omgående!

Däremot får vi förlita oss på att nya oprövade kort med lite mer ryggrad är villiga att sätta in rätt resurser och undergräva gängens status – det vill säga det är dags att vädra ut i Rosenbad – ut med det gamla och unkna samt in med nya friska krafter och visioner! Nedräkningen har börjat… om mindre än två månader får vi äntligen skrida till handling!

https://www.aftonbladet.se/…/vi-lever-pa-jorden–politikern…

https://www.svd.se/ex-gangledaren-sverige-har-fortfarande-e…

change

Annonser

En reaktion till “Än är det inte för sent för Sverige att stoppa den eskalerande gängkriminaliteten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s