Godhetsknarkarna väljer Centerpartiet i höstens val!

Vi är många som hoppas på att Centern ska lämna riksdagen efter höstens val, men tyvärr tror jag att vi kan se oss blåsta på den konfekten.

Jag har på sista tiden haft en del intressanta diskussioner i vänners trådar med vänners vänner och konstaterar förskräckt att stödet för partiet är stort bland de mer välbeställda personerna i samhället. Djursholm, Danderyd, Lidingö och Östermalm är alla fästen där kvinnorna går i bräschen för Centerpartiet och deras män snällt följer med i ledbanden. Givetvis har även Moderaterna starkt stöd i dessa kretsar, men att Centerpartiet faller dessa bildade människor i smaken känns så enormt avlägset – särskilt med tanke på amnestin nyligen.
Jag har ifrågasatt och ställt obekväma frågor, men det slutar bara med att de inte svarar alls, eller att de helt sonika inte har belägg för sina falska påståenden om SD men inte skäms för att de framstår som icke trovärdiga när de saknar svar. Jag börjar så smått ge upp om att kunna sticka hål på deras ego-bubblor.

Det handlar så klart om godhetsknarkare – människor som inte kan gå förbi en tiggare utan att ge pengar, som är medlemmar i minst en välgörenhetsorganisation, har fadderbarn och givetvis står upp för utsatta människor genom sitt engagemang i t.ex. Johanniterorden. De vill döva sitt samvete och har råd med det!

Givetvis är det bra att engagera sig och hjälpa människor, det är inte det jag kritiserar, utan deras inställning – de tänker med hjärtat istället för huvudet trots att de borde kunna förutse att det på sikt stjälper mer än det hjälper. Hur länge till tror de att deras fina områden kommer att vara tryggade om den här oansvariga politiken får fortsätta? Gated communities är vad vi har att vänta, vilket antagligen inte bekommer dem det minsta.

Att de för en kort stund skulle tänka på nästa generation är för mycket begärt – det går att lösa genom att skicka barnen till dyra privatskolor samt senare ordna arbete åt dem utomlands. I deras värld kan man helt enkelt inte rösta på ett parti som ”selekterar människor efter etnicitet” och som har denna vedervärdiga ”bakgrund” som man inte kan ta i med tång. Alla får rösta på vad de vill och självklart respekterar jag att alla har olika politiska värderingar, men när man inte på ett konkret sätt kan motivera varför man tycker som man gör är hyckleriet uppenbart.

Värdegrunden har aldrig varit viktigare för vissa – synd bara att det sker på bekostnad av våra barn och barnbarns framtid! Men nu struntar vi i det och förbereder oss för kvällens cocktailparty – det viktigaste är att den sociala fasaden är intakt!

Retro-Christmas-Party-Header.png

Annonser

7 reaktioner till “Godhetsknarkarna väljer Centerpartiet i höstens val!

  1. Mycket bra skrivet, Jenny! Det intressanta med dessa människor är att de lever i en fantasivärld där ingenting verkar bekomma dem, där de inte insett att varje handling har konsekvenser och att de alltid i ett slutskeende själva kommer att drabbas. Tyvärr bidrar de också till att andra oskyldiga också kommer till skada.

    Liked by 3 people

  2. Jag kan inte se..en enda orsak…inte en enda……som skulle kunna få en människa med normalt sunt förnuft och omtanke sina barn och sitt land………att rösta på detta dysfunktionella partiet Dvs Centern…med sin landsförrädare till ledare..

    Liked by 3 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s