Ny imam-lag tillämpas i Danmark efter hatpredikants uppmaning att döda judar!

Jag börjar känna mig som en gammal grammofonskiva med mitt ältande om föregångslandet Danmark, men nu har de gjort det igen! Den här gången handlar det om ett historiskt åtal mot en imam i enlighet med en ny lag som avser att stoppa religiös påverkan av t.ex. mord, våld och terror.

Det var under fredagspredikan i mars förra året, i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade i Köpenhamn, som en imam med en blandning av egna ord och citat från Koranen bland annat sade följande:
”Domedagen uppstår inte förrän muslimerna bekämpar judarna, således slår muslimerna ihjäl dem och judarna kommer att gömma sig bakom stenar och träd, men dessa kommer att säga; O guds tillbedjare, det är en jude bakom mig så kom hit och döda honom.”

Åklagarmyndigheten åtalar nu imamen efter en ny lagbestämmelse, även känd som ”imamlagen”, vilken efter en rekommendation från bland andra mänskliga rättighets- och advokatorganisationer, antogs av Folketinget och trädde i kraft den 1 januari förra året. Det är första gången en åklagarmyndighet reser talan efter beslutet. En eventuell dom kan leda till fängelsestraff på upp till tre år.

Vicestatsadvokat Eva Rønne förklarar att det är lagligt att citera religiösa skrifter som Koranen och Bibeln, men att det är straffbart att exempelvis referera till dråp på en befolkningsgrupp och att den religiösa förrättaren samtidigt gör orden till sina egna.
”-Det har alltid varit olagligt att bifalla dråp på en befolkningsgrupp, men det är nytt att vi nu har en bestämmelse riktad mot hatpredikanter.”

Bakgrunden till lagen är att en grupp med partier i Folketinget år 2016 önskade att få stopp på hatpredikanter. Frågan aktualiserades dessutom efter en intensiv debatt om imamers inflytande – inte minst efter en dokumentär på TV 2 samma år, ”Moskeerne bag sløret”, som bland annat visade en imam i Grimhøjmoskeen i Aarhus som tog ställning för stening av kvinnor och våldsam uppfostran av barn.

Meanwhile in Sweden… har vi på flera håll i landet låtit det gå så långt att vi har parallella samhällen med shariapoliser. När det kommer till hatpredikanter ser vi gärna mellan fingrarna och år efter år ser vi återkommande exempel på hur hatpredikanter bjuds in till moskéer och olika muslimska sammankomster samt tillåts sprida sin hatpropaganda. På sin höjd blir det en liten notis i tidningen.

Våra politiker är väl införstådda i problematiken sedan flera år tillbaks, men gör sitt bästa för att låta dessa radikala präster få komma till tals. Man godkänner till och med moskéer med extrem inriktning som man vet är rekryteringsplatser för nya jihadister utan att blinka!

Vi som för upp problemen på agendan utmålas dock som domedagsprofeter som försöker svartmåla landet. Sverige går som tåget och vi har aldrig varit tryggare – vet ni väl!

Judarna flyr från Sverige till Israel med Margot Wallström och hennes vänner känner inte alls igen sig i den bilden – det är faktiskt de högerextrema som är det stora hotet här, tro inget annat för allt i världen!

Kommer vi någonsin att komma i närheten av Danmarks stora försprång när det kommer till migration, integration och brottsbekämpning? Jag betvivlar det starkt!

https://politiken.dk/…/Københavnsk-imam-tiltales-for-at-stø…

imam.jpg

Annonser

7 reaktioner till “Ny imam-lag tillämpas i Danmark efter hatpredikants uppmaning att döda judar!

 1. MOSKÉERNE bag slöret blev vist i de andra nordiska länder, men inte Sverige – det heter censur – i Nordens största land – censur är uttryck för rädsla för sanningen! 🤫❤️🇩🇰

  Gillad av 2 personer

 2. Utmärkt att vi får inspiration från de danska rättänkande politikerna!
  I Sverige har det bara stiftats lagar för att hindra sanningen att komma fram, ”hets mot folkgrupp” kallas det när vanliga människor blir upprörda över de missförhållanden som myndigheterna ser mellan fingrarna med.

  Gillad av 1 person

 3. Jag instämmer i helt i din text om Danmark som föregångslandet angående islamistiska hatpredikanter.
  Vår regeringens inställning till dessa är skrämmande nonchalant.
  Att Sveriges regering skulle komma i närheten av Danmarks försprång när det gäller migration, integration och brottsbekämpning är jag mycket tveksam till, inte med deras attityd.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s