Sverige har slösat över 100 miljarder på Ukraina medan det egna landet fortsätter blöda

Just nu har vi en vårdkris med ett överhängande strejkhot från sjuksköterskor som kan komma att påverka vården för människor i hela landet. Därtill har vi problem upp över öronen med vård, skola, omsorg, kriminalitet, energi- och matförsörjning, migration samt att befolkningen får allt mindre kvar i plånboken. Detta är dock inget som överhuvudtaget bekymrar representanterna för Sveriges riksdagspartier som i dag ånyo basunerade ut hur viktigt det är att fortsätta stödja proxykriget i Ukraina.

Regeringen och dess stödpartier har överenskommit om fortsatt militärt stöd till Ukraina för 75 miljarder kronor under tre års tid, vilket innebär att det sammanlagda militära och civila stödet från Sverige till Ukraina nu uppgår till över 100 miljarder kronor.

Detta är dock långt ifrån tillräckligt och partiledarna försöker nu överglänsa varandra i sin iver att framstå som generösa. Liberalernas partiledare Johan Pehrson deklarerade exempelvis att ”det inte finns någonting som är mer definierande för vår framtid än att Ukraina tillsammans med Europa vinner kriget mot Putins mördarmaskin”, medan Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson kräver att vi omedelbart skickar Gripenplan till Kiev och så var det Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok som vill att Sverige bidrager till Ukraina med 1% av BNP eftersom ”Sverige just nu är snålast i Norden och det behövs mer”.

Vi har alltså åtta partier som struntar fullständigt i det egna landet och dess medborgare. Man lägger hellre skattebetalarnas pengar på ett proxykrig som dirigeras från Washington och redan är dömt att misslyckas samt bidrager därmed till mer korruption, mer penningtvätt, ännu fler onödiga dödsoffer och förstörd infrastruktur (vars återuppbyggnad vi i EU för övrigt redan åtagit oss att betala), där de belönas med saftiga kickbacks eller en fin framtida position som tack för sin insats. Att prata om fredsförhandlingar är oacceptabelt eftersom det anses som landsförräderi att använda sitt sunda förnuft. Och allt har full uppbackning av massmedia som hjälper till att sprida en mycket onyanserad bild om konflikten samt framförallt Ukrainas vinstchanser.

Det känns som en dålig film, men är tyvärr dagens verklighet och att svenska folket agerar helt lobotomerat utan en tanke på sina barns framtid eller en insikt om att pengarna används till att gynna krigsindustrin med förfärliga konsekvenser istället för att kraftigt fördöma agerandet samt protestera mot maktmissbruket, är värst av allt och de agerar definitivt inte som förebilder för nästa generation.

Som jag skrivit tidigare – EU-valet kommer att handla om huruvida man är för krig eller fred och man ska heller inte glömma att samtliga partier utom Miljöpartiet och Vänsterpartiet är för DCA-avtalet som säljer ut Sverige till främmande makt som inom kort kommer röstas igenom. Således blir det omöjligt att rösta på något av de etablerade partierna om man inte är krigshetsare. Det gäller bara för den stora massan att läsa på och hitta ryggraden i tid, vilket troligen är en utopi.

#followthemoney

Regeringen överens om nytt stöd till Ukraina – Sydsvenskan

12 reaktioner till “Sverige har slösat över 100 miljarder på Ukraina medan det egna landet fortsätter blöda

    1. Jag antar att du redan flyttat till Ukraina och skriver dina inlägg därifrån samt skänker så mycket du kan av din lön till Ukraina. Allt annat är hyckleri från din sida.

      Du är precis lika oemottaglig för fakta som de åtta riksdagspartierna.

      Gillad av 1 person

    2. Dina barn i fattigdom i USA:s och EU:s vapenfabriker för att göda krigsindustrin vilket är verkligheten idag! Hur många korkskallar som ”klvus” kan det finnas i Sverige innan det kollapsar totalt i all sin dumhet?

      Gillad av 2 personer

      1. Många helt klart. Är själv alldeles förbluffad efter att ha noterat att mångåriga Facebookvänner som är lika upplysta som du och jag samt även tycker som oss i frågor om Ukrainakriget, Nato, DCA m.m. ändå kommer rösta på SD för Charlie Weimers är så trevlig och bra…. jösses. 😵‍💫 Inte undra på att vi aldrig får förändring när t o m de som är pålästa röstar som de alltid gjort. 🙄

        Gillad av 1 person

      2. ”…ändå kommer rösta på SD..” [asg]

        Som jag ständigt får anledning att upprepa då det gäller svenskar; ” Folk e inte så dumma som man tror …. dom e ännu dummare!”

        Gillad av 1 person

  1. Det är inte klokt😡🤬

    Finns det inga människor i regeringen? Eller f.ö. bland skribenter eller öht i Sverige. Är min man, min son, jag och Jenny P de enda som kan tänka?????

    Gillad av 3 personer

  2. Samt som om sjukvården inte har problem så ska vi nu ta emot 200 sjuka/skadade palestinier. Vilket leder till att svenskar inte får någon vård då. Sköterskorna och andra går ju i strejk nu.

    Gilla

Lämna en kommentar