Georgiens president hotades att gå samma öde till mötes som Fico om han inte viker ned sig

Georgiens premiärminister Irakli Kobakhidz hävdar i ett inlägg på Facebook att en EU-kommissionär sagt till honom att han skulle kunna drabbas av samma öde som Slovakiens premiärminister Robert Fico, som överlevde ett mordförsök förra veckan om han inte rätar in sig i ledet.

Den icke namngivna kommissionären varnade honom under ett telefonsamtal om att västvärlden skulle vidtaga ett antal åtgärder mot honom om hans regering fortsätter pressa på med den lag som kräver att utländska icke-statliga organisationer i Georgien avslöjar sin finansiering.

Kobakhidze skrev:
”Medan han listade dessa åtgärder nämnde han: du ser vad som hände med Fico och du bör vara mycket försiktig.”

När Georgiens parlament antog ”Transparency of Foreign Influence Act” förra veckan ledde det till mycket turbulens. Lagen kräver att icke-statliga organisationer, media och individer som får mer än 20% av sin finansiering från utlandet registrerar sig som enheter som ”främjar en främmande makts intressen” och avslöjar sina donatorer.

Även om landets pro-västerländska president Salome Zourabichvili lagt in sitt veto, förväntas parlamentet åsidosätta vetot och driva igenom lagen.

Trots att liknande ännu strängare lagar om utländsk påverkan finns i USA, Storbritannien och andra västerländska nationer, har Georgiens lag fördömts kraftigt av såväl amerikanska som EU-tjänstemän. Washington överväger dessutom ospecificerade ”åtgärder” mot landet och flera EU-medlemmar överväger sanktioner.

Kobakhidze skrev i sitt inlägg att de sedan länge är vana vid den här typen av förolämpande utpressning och att parallellen som dras med mordförsöket på Robert Fico påminner om att vi har att göra med en extremt farlig kraft som kommer att göra allt för att skapa kaos i Georgien.

I en intervju med Georgias Channel 1 i går, hävdade Kobakhidze att utan en öppenhetslag kan utlandsfinansierade icke-statliga organisationer som verkar i landet lätt skapa en revolution som liknar den USA-stödda ”Maidan”-kuppen i Ukraina 2014.

Här noteras således ett indirekt erkännande att Ficos mordförsök var orkestrerat av väst.

Återkommande får de få som går emot Bryssel och Washington utstå hot och press om att vika ned sig samtidigt som de svartmålas i massmedia. Priset kan bli högt som i Ficos fall och frågan är hur länge till vi kommer att ha kvar ledare med intakt ryggrad i Europa när motståndet är så massivt utan folklig uppbackning?

Men gemene man fortsätter tyvärr hålla det korrupta EU högt eftersom den ensidiga rapporteringen inte ger dem en chans att inse hela vidden av bedrägeriet och resultatet av EU-valet lär i alla fall inte bli någon överraskning i Sverige.

https://www.facebook.com/share/p/vSkKzj2URqKzGa5f/

https://www.rt.com/news/598129-georgia-slovakia-pm/

3 reaktioner till “Georgiens president hotades att gå samma öde till mötes som Fico om han inte viker ned sig

  1. Maffian i Bryssel och Washington lever glada dagar! MSM-media i väst är tämjd och utgör inget hot längre, den liberala fascismen anammas av nästan alla partier i västvärlden och man har oligarkernas stöd för fortsatt plundring av skattebetalarna. I det läget kan man hota politiker i resten av världen och kan komma undan med detta beteende utan kritik…Hyckleriet firar nya triumfer dagligen!

    Gillad av 3 personer

Lämna en kommentar