Efter 13 misslyckade sanktionspaket ger sig nu Bryssel i kast med det 14:e

Våra riksdagspolitiker i Sverige har enat deklarerat att Ukraina är vår största prioritering och att vi utan några förbehåll ska fortsätta stödja kriget, något de dessutom går till val på i EU, men de pratar aldrig öppet varken om priset för detta vansinne eller om konsekvenserna det får.

När Ungerns utrikesminister Peter Szijjarto i går talade vid Sasakawa Peace Foundation i Tokyo, hukade han dock inte från ämnet utan konstaterade att USA och dess EU-allierade eskalerar sin misslyckade politik samt gör galna uttalanden om att skicka trupper till Ukraina.

-”Ukrainas strategi som utvecklats av USA och EU har misslyckats fullständigt. Under diskussionen om det första sanktionspaketet, för mer än två år sedan, tog jag upp frågan om syftet med åtgärderna och svaret var att få Ryssland på knä ekonomiskt samt föra kriget närmare ett slut. Går Ryssland på knäna? Långt ifrån. Är vi nära att avsluta konflikten? Definitivt inte. Sanktionerna har istället skadat EU:s ekonomier. Ett exempel är hur en del länder skryter med att de blivit av med rysk olja och gas, men i slutändan köper dem den från tredje part som Indien och till ett mycket högre pris.

Vi diskuterar nu ett 14:e sanktionspaket. Förstår de inte? Du misslyckades med något 13 gånger om och nu försöker du göra det för 14:e gången? Det är lite emot ungersk logik. Budapests ståndpunkt kan motsäga större delen av EU, men den är i linje med större delen av världen.

Sedan har vi de galna uttalandena från ledande EU-politiker om att skicka Natotrupper till Ukraina, ett sådant samtal blir allt farligare samt ökar risken för en direkt konflikt mellan Nato och Ryssland.

Det finns ingen chans överhuvudtaget att den ungerska militären kommer att deltaga i detta, ungerskt territorium kommer på inget sätt att vara värd för sådana aktioner och det finns inte på kartan att en enda eurocent av de ungerska skattebetalarna kommer att tilldelas detta.”

—————————————–

Återigen idel kloka ord från Ungerns politiska ledare som tillsammans med Slovakiens premiärminister Robert Fico är de enda som vågar säga som det är. I Slovakien har det för övrigt börjat viskas om att Ukraina kan vara inblandat i mordförsöket och en utredning har startats för att utröna vilka grupper ”ensamvargen” som höll i vapnet samarbetade med.

Det är en skam att samtliga av våra riksdagspartier driver på kriget och att de tyvärr kommer ges fortsatt förtroende att fortsätta mala ner Sverige på Bryssels order i ytterligare en mandatperiod eftersom majoriteten av det duperade folket lydigt kommer rösta på de etablerade partierna istället för att tänka nytt i en tid med desperat behov av förändring.

#vibetalar

Western strategy on Ukraine failed, Hungarian foreign minister says

2 reaktioner till “Efter 13 misslyckade sanktionspaket ger sig nu Bryssel i kast med det 14:e

Lämna en kommentar