Drönarattacken mot Kreml utfördes sannolikt av Ukraina trots att propagandaorganen hävdade motsatsen

Intressant att notera att drönarattacken mot Kreml tidigare i maj som sågs som ett mordförsök på Rysslands president Vladimir Putin och som i stora medier i USA, Storbritannien samt så klart svensk massmedia utmålades som ”fake news” med diverse experter som kallade det för en ”false flag-operation” iscensatt av Ryssland för att smutskasta Ukraina, nu visade sig stämma.

New York Times rapporterade i går att Ukrainas militär eller underrättelsetjänst sannolikt låg bakom drönarattacken den 3 maj i Moskva med hänvisning till anonyma amerikanska tjänstemän, där amerikanska underrättelsetjänster har bedömt detta delvis baserat på avlyssnad kommunikation från både ryska och ukrainska tjänstemän. Det är dock oklart vilken enhet som utförde attacken och huruvida Ukrainas president Zelensky var medveten om eller inblandad i attacken.

Enligt amerikanska spioner som pratat med tidningen Times, var dock drönarattacken mot Kreml en del av ett mönster av ukrainska hemliga aktioner – från mordet på journalisten Darya Dugina i augusti 2021 och dödandet av bloggaren Vladlen Tatarsky i april, till måndagens attack mot Belgorodområdet där New York Times identifierat fordonen som användes som amerikanska, trots att USA varit tydliga med att deras hjälp inte får användas för attacker mot Ryssland.

Tidigare denna månad erkände dessutom den ukrainska militära underrättelsetjänstens (GUR) chef general Kirill Budanov i en intervju, att Kiev låg bakom dödandet av ”många, inklusive offentliga personer och mediapersonligheter” i Ryssland, utan att nämna några namn. Han sade också att mordkampanjen kommer att fortsätta.

Summa summarum – Team Zelensky hotar återkommande om attacker mot ryskt territorium och firar incidenter som inträffar samt hävdar sedan okunnighet och oskuld i media som stryker Kiev medhårs. Washington har definitivt ett finger med i spelet, planerar och hjälper till att utföra attacker samt sponsrar och förlänger kriget, där man använder Ukraina som syndabock eftersom Team Biden samtidigt är nervösa för en direktkonfrontation med Ryssland.

Men officiellt är allt som vanligt med det stående budskapet till allmänheten att Ryssland är den stora stygga vargen och Ukraina den klanderfria Rödluvan, medan västländerna symboliserar den stora befriaren som står för frihet och demokrati.

Bildkälla: Aftenposten

4 reaktioner till “Drönarattacken mot Kreml utfördes sannolikt av Ukraina trots att propagandaorganen hävdade motsatsen

  1. Beviset att väst propaganda är effektiv. Sanningen tystas ner och glöms borta.
    För människor som har svårt att tänka själv är det lättare att tro på serverade sanningar!

    Gillad av 2 personer

  2. I fallet med dem sprängda gasledningarna så har man dammat av segelbåten igen då det kommit fram att danskarnas bild på det ryska fartyget togs ca 50 mil från platsen. Naturligtvis vet propagandisten och den självutnämnda ”experten” Joakim von Braun (obehagliga associationer med det namnet) att man inte kan utföra att attentat på det djupet från en segelbåt utan djupdyksutrustning men i propagandans värld har verklighet ingen bäring utan det är frågan om att hjärntvätta folk med sin agenda!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s