Det måste kännas bra att gå på sommarlov medan landet faller allt djupare ned i avgrunden

Nu är det bara några få veckor kvar till sommarlovet och många skolbarn har nedräkning. Några som också går på sommarlov inom kort är våra välbetalda samt övertaliga riksdagsledamöter som bär huvudansvaret för beslutsfattandet i Sverige.

Hur man kan sova gott om natten och stänga ned huvudverksamheten i tre månader under rådande kris utan att ha presterat några lösningar på de växande problemen som skapar splittring samt suger ut befolkningen är en fråga som jag gärna hade fått svar på, men i det här landet pressar vi inte folkets representanter. Klart de ska få gå på en ”välförtjänt” sommarledighet som många andra. Samma sak har jag konstaterat tidigare år, så det kvittar vilken färg regeringen har.

Överlag har det inte hänt något av vikt som gynnar befolkningen eller visar handlingskraft från regeringens sida sedan de tillträdde. Nu står vi här med energikris, inflationskris, blödande kommuner samt en drastiskt försämrad välfärd för medborgarna för att nämna några exempel där pengarna inte räcker till för sorgebarn som skolan och vården, men utan förbehåll regnar över favoriter som klimatet och Ukraina.

Detta dystra facit borde fått våra politiker att jobba dag som natt för att åter få landet på fötter, men istället framstår de som den minst handlingskraftiga regering vi haft på mycket länge med ett stödparti som innan valet lovade lika mycket som alla andra, men inte gör mycket väsen av sig när det väl kommer till kritan. Deras supportrar om någon borde vara riktigt besvikna när deras favoritparti blivit precis som övriga syltryggar som de ägnat åratal åt att förakta.

Men vi skatteslavar gnetar lojalt på i tystnad medan våra styrande monterar ned landet bit för bit och får bra betalt för det jobb de gör. Hur ska det egentligen bli för våra barn och barnbarn i framtiden som ärver våra skulder som byggts upp genom decennier av oansvarig politik och vad är det för land som vi överlämnar, det är frågor som många funderar över i dagens läge. En sak är åtminstone säker – den politiska eliten skänker inte detta en tanke.

#vibetalar

10 reaktioner till “Det måste kännas bra att gå på sommarlov medan landet faller allt djupare ned i avgrunden

 1. ”Hur man kan sova gott om natten och stänga ned huvudverksamheten i tre månader under rådande kris utan att ha presterat några lösningar på de växande problemen som skapar splittring samt suger ut befolkningen är en fråga som jag gärna hade fått svar på, men i det här landet pressar vi inte folkets representanter. Klart de ska få gå på en ”välförtjänt” sommarledighet som många andra”

  – Du glömmer/missar en viktigt sak, Jenny. I en övrigt väldigt bra artikel, och det är att det är politiker du pratar om dessa hönshjärnor som svansar omkring på rastgården i Stockholm har svårt att förstå vad meningen med deras uppgift är! De har ju svårt att lösa de mest elementära frågorna så det är inte speciellt konstigt att inse att de ser det som sin viktigaste uppgift att vara lediga när resten av Sverige på sin höjd får semester, finns många som bara får tilldelat sig en av ex 3 semesterperioder under sommaren, juni, juli och augusti här är det inte snack om att välja, sen förser det sig rent ekonomiskt med en alldeles för hög lön om man ser till arbetsinsatsen/prestationen och att de gör allt för att bli upptagna till ”eliten” så det får det bättre, att alla andra (läs folket) för det sämre det skiter de faktist i.

  Gillad av 2 personer

 2. Vän av ordning här. Bara för att riksmötet har uppehåll betyder inte att ledamöterna har semester. Varje ledamot (utom politiska vildar) är medlem i ett parti och under större delen av sommaruppehållet ägnar de sig åt partiarbete. Hur mycket och i vilken form är det upp till respektive parti att avgöra.

  Gilla

  1. Detta vet vi redan, men det är knappast alla som arbetar under sommaruppehållet och definitivt inte höjdarna. Dessutom fattas det aldrig några stora beslut när riksdagen har sommarstängt.

   Gilla

 3. Hade de haft hut i kroppen hade de bytt sin oförtjänta lön med en personal i sjukvården. En enda månad borde vara tillräcklig för att se hur folket lider. Byt lön och ut med dem i en förort.
  #islamfüralle

  Gilla

 4. Att få Sverige på fötter är inte så svårt. Lär av dem som lyckats, och samarbeta med dom. Nu har det skrivits en bok om detta.
  https://www.amazon.com/Why-China-Leads-World-Democracy/dp/1735821314
  https://word.harrietsblogg.se/2023/05/25/den-forsta-boken-som-forklarar-kinas-framgang-talang-pa-toppen-data-i-mitten-demokrati-i-botten/
  Den första boken som förklarar Kinas framgång: Talang på toppen, data i mitten, demokrati i botten.
  Min kommentar: Det är mer komplicerat än så, men principen är rätt. I ett land som Sverige skall alla tvingas vara lika, allas lika värde, utjämning, osv. I Kina skall alla ha rätt att vara sig själva och hitta den plats i samhället man bäst passar för och trivs att leva med. Även den största idiot i Kina skall ha rätt att leva sitt liv bekvämt på sitt eget sätt som dom vill utan att tvingas lära och konkurrera om vissa platser i samhället. Det är just detta som Kina kallar folkstyre och demokrati eller socialism med kinesiska förtecken.

  Gilla

 5. (>1800 ord (många citat), lästid 13 minuter)
  ·
  Piper skriver…
  ”Men vi skatteslavar gnetar lojalt på i tystnad medan våra styrande monterar ned landet bit för bit” [bl.a. ”Nu står vi här med energikris, inflationskris, blödande kommuner samt en drastiskt försämrad välfärd”]
  ·
  … som jag tror indikerar två förklaringar/grundproblem (men som inte beror på lojalitet):
  ·
  * Svenskarnas kynne (i likhet med t.ex. engelsmännens [och AC/DC:s] ‘Stiff upper lip’ [att hålla masken], men till skillnad från t.ex. fransmän!?): Att knyta näven i fickan, tiga still och uthärda…
  ·
  * … som leder till att demokratin fungerar inte som den ska. Det vill säga ‘som de röstar får man leva’ (de som överlever), vilket är att ta ansvar för nationens väl och ve, som är summan av ett lokalt sådant: ‘som vi sår får vi skörda’, vilket i sin tur är summan av ett individuellt ansvar: ‘som jag bäddar får jag ligga’ (när jag blir ned/r-slagen)…
  ·
  … på grund av (energi- och inflationskris bleknar i jämförelse)…
  ·
  * 2019-03-10 Jenny Pipers blogg
  ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”
  – ”Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”
  ·
  … vilket observerades 3093 dagar tidigare…
  ·
  * 2010-09-21 Sveriges Television Opinion
  ”Häxjakten mot (SD) ett hot mot demokratin”
  Andrias Isik, frilansjournalist (fd. Newsmill.se):
  – ”Medier och partier måste sluta med denna häxjakt mot SD och istället föra en sund och konstruktiv debatt om problemen som SD påtalar. När SD framställs som rasister och nazister så frambringar detta ett hat som riktas mot SD-folk – när dessa sedan råkar illa ut så har vi som skriver och uppmanar till hat en skuld till detta. För alla har rätten till egna åsikter utan att behöva vara rädda för sina liv. Det är egentligen ett sätt att hetsa det svenska folket mot SD – något jag inte vill vara en del av. Vi måste värna yttrandefriheten och demokratin.”
  ·
  … och bekräftades med vetenskapligt belägg år 2016…
  ·
  * 2016-01-27 Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  forskare, Göteborg universitet:
  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, HADE SD ENLIGT GÄNGSE VÄLJARMODELLER MED RÅGE VARIT SVERIGE STÖRSTA PARTI.”
  – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”
  ·
  … och anekdotiskt år 2018:
  ·
  * 2018-08-15 DagensArena.se (webbtidning: ”radikal, progressiv idégrund”)
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  Anna-Lena Lodenius:
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD KUNNA BLI SVERIGES STÖRSTA PARTI.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och RÄDDARE för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta STÄMPLAS SOM RASISTISKT.”
  ·
  *
  De personer som har mer eller mindre delat Sverigedemokraternas och Ny Demokratis (NyD, 1991–2000) åsikter/politik…
  ·
  (Wikipedia: ”Partiet [NyD] krävde kraftigt MINSKAD INVANDRING och med tiden övergick retoriken i FRÄMLINGSFIENTLIGA övertoner och välfärdschauvinism.” [fr.o.m. 2022-12-01 är ordet ”främlingsfientliga” borttaget])
  ·
  … har fördöms och föraktats och tagits avstånd från…
  ·
  – ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  (— 1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori, S)
  ·
  … av hela ‘den politiska och kulturella Eliten’/etablissemanget…
  ·
  * 2022-08-20 DetGodaSamhallet.com: ”Pionjären Ingrid Björkman har kvar sin”
  – ”Men sedan kom ETABLISSEMANGETS motattacker. I olika tidningar med de sedvanliga rasist/nazist/fascist-angreppen utmålades hon som en dålig människa som saknade ett humanitärt perspektiv.
  – ”Mediernas trakasserier kulminerade i maj 1996 med ett stort uppslag över två sidor i Expressen där Ingrid Björkman tillsammans med sina medförfattare (Jan Elfverson, MODERAT företagare, och Åke Wedin, docent i historia och aktiv SOCIALDEMOKRAT) porträtterades med förstorade passbilder, som tagna ur ett förbrytarregister. Rubriken löd: Främlingshatets nya ansikten.”
  ·
  … redan innan partiet [SD] bildades 1988-02-06:
  ·
  – ”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo [efter ett kommunalt beslut 1987-10-29] om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA OCH KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND FRÅN händelserna [dvs. MÄNNISKORNA, kommuninvånarna, Min anm.] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio, P3 Dokumentär: ”Folkomröstningen i Sjöbo”)
  ·
  *
  En majoritet av svenskarna har alltid haft andra åsikter om invandringspolitiken (och mångkulturen) än ‘den politiska och kulturella Eliten’…
  ·
  * 2021-april Axess Magasin (nr. 3) ”Det gick inte”
  Mauricio Rojas (FP/L):
  – ”Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan FLERA DECENNIER tillbaka har OMKRING HÄLFTEN AV BEFOLKNINGEN ANSETT ATT INVANDRINGEN VARIT FÖR STOR.”)
  ·
  * 2022-05-23 Kvartal.se ”Invandringsfrågan förklarad i en enda graf”
  Henrik Höjer, vetenskapsredaktör:
  – ”DEMOKRATINS MÅL ÄR ATT FÖRVERKLIGA FOLKVILJAN. Därför bör det finnas en viss nivå av åsiktsöverenstämmelse mellan folkvalda och väljare.”
  – ”Men invandringsfrågan – som skapat så mycket friktion i svensk politik – är ett stort undantag.”
  ·
  … men ingen… få har vågat protestera mot Elitens/etablissemangets invandringspolitik, av rädsla för rasiststämpeln/anklagelser, varför det är magstarkt… absurt av Socialdemokraterna att hävda att Sverigedemokrater är ett hot mot demokratin, som är fel i sak då det är deras väljare som utgör hotet: Utan väljarstöd, inget politiskt inflytande, vilket Reinfeldt (M) oroligt/smärtsamt/förvånat konstaterande:
  .
  – ”Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna? [… SD:s] kärna består av de flesta av landets rasister och kraftigt främlingsfientliga”
  (— boken ‘Halvvägs’, 2015)
  ·
  Man skulle kunna tro att de inte har observerat denna rädsla, som är orsakad av dem själva…
  ·
  * 2021-02-19 Twitter
  fd. justitieminister Morgan Johansson (S):
  – ”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”
  ·
  … men det har de gjort och, hur vansinnigt rent psykotiskt [förändrad verklighetsuppfattning] det än kan tyckas, har drabbat dem själva:
  ·
  * 2021-09-22 Aftonbladet
  ”S går fram med hårdare rättspolitik: Har funnits en ängslighet”
  fd. inrikesminister Mikael Damberg (S):
  – ”Det fanns en ÄNGSLIGHET tidigare att beskriva en del problem [gängbrottsligheten], MAN VILLE INTE SES SOM RASISTISK och så vidare.”
  ·
  Det tycks faktiskt som om Socialdemokraterna ser rädslan som något positiv… och patetiskt…
  ·
  ”det är ju patetiskt”;
  ”ömhudade debattörer”;
  ”inte tål motargument”
  ·
  … enligt nuvarande SVT-chefen Jan Helin (dåvarande chefredaktör och VD på Aftonbladet) i SVT Debatt 2014 med bl.a. Gunnar Sandelin (fd. SVT-journalist, debattör, socionom) som vittnade om att journalistkollegor (bl.a. på SVT och de stora tidningarna)…
  ·
  ”vågar inte säga vad dom tycker om invandringen på jobbet för då är det kört” [”rasist-nischas”]
  ·
  … vilket inte fick med-debattörerna SVT-vd:n Eva Hamilton och SR-vd:n Cilla Benkö att reagera (apropå demokratins yttrandefrihet) trots att dessa två damer tillhör/är represen-tanter för ‘det allmänna’ (ref. Yttrandefrihetsgrundlag) och den ‘tredje statsmakten’, massmedia, med demokratisk plikt att granska makten.
  ·
  Varför?
  ·
  *****
  Svar?: Socialdemokrater och övriga från ‘den politiska och kulturella Eliten’ (bl.a. SVT, SR) skulle kunna ursäkta sin offentliga rasistanklagar/fördömar-retorik då de inte känner till någon annan metod, vilken Sverige och alla (!) svenskar använde gentemot rasisterna i den sydafrikanska fd. apartheidregimen (1948–1994) under 1980- och 1990-talen (och därför bojkottade fr.o.m. 1986).
  Turligt (klokt?) nog använder de inte kommunisternas och nazisternas metoder: polis, säkerhetspolis/underrättelsetjänst och militär. Möjligen har de hämtat inspiration från kinesiska kommunisters behandling av oliktänkande under kulturrevolution 1966–1969/1976 (Maos död).
  — Se engelsmannen Paul Joseph Watsons video (BitChute.com, Odysee.com) ”Ritual Public Shaming” från 2020-09-04. — Känsliga personer varnas för grymheten, hänsynslösheten, empatilösheten.
  *****
  ·
  Så, ”Hur ska det egentligen bli för våra barn och barnbarn i framtiden som ärver våra skulder som byggts upp genom decennier av oansvarig politik och vad är det för land som vi överlämnar, det är frågor som många funderar över i dagens läge”, frågar Piper.
  ·
  Svaret tycks vara självklart/uppenbart, och kan låta grymt: Barnen och barnbarnen ärver inte detta problem-land av politikerna, men av sina rädda föräldrar och övriga medmänniskor, som behöver påminnas om att det inte räcker med att fundera:
  ·
  ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket.”
  — 1974 Grundlag: Regeringsformen, RF, 1 kap. 1§.
  ·
  PS
  ”vad är det för land som vi överlämnar” frågar även jag. Och svarar att det är ett land — som jag inte känner mig hemma i och där jag dessutom är oönskad, föraktad och bekämpad av och utan värde enligt stora delar av ‘den politiska och kulturella Eliten’ — som ”faller allt djupare ned i avgrunden”, och jag med den…
  ·
  – ”I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”
  (— 2022-12-11 Expressen Debatt Hanif Bali (M?): ”Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”)
  ·
  – ”To experience its [Sveriges] rich culture and traditions, Dalarna is certainly a place for this. It is with this view that students enrol at Dalarna University.”
  – ”The first impression of every student both national and international is ‘Oh! Where are We [Tjärna Ängar]? Is this Sweden?’.”
  (— 2020-09-28, ur brevet från Dalarnas Studentkår till skolledningen.)
  ·
  (Wikipedia: Tjärna Ängar, Borlänge: ”Området kallas ibland för Lilla Mogadishu på grund av den höga andelen invandrare från Somalia”)
  ·
  … med ofattbar och obeskrivligt stor Saknad:
  ·
  – ”En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som MÅSTE TIGA om dem?”
  (— boken ”Saknad” 2022 av Katarina Barrling och Cecilia Garme)
  ·
  Jag tror att det är fler än jag (och utrikes- och inrikesstudenter ovan) som saknar/kommer att sakna det svenska Sverige. Till exempel dessa digitala familjemedlemmar, som tillhör/utgör olika nationella folk (vars gemenskap och sam­hörighet möjliggörs och bevaras av gemensam karaktär/kynne, kultur, identitet och landets gränser)…
  ·
  * 18 bilder: ”AI [artificiell intelligens] Recreated Families From Different Countries And The Results Are Fascinating”
  (2023-02-13, TheLanguageNerds.com)
  ·
  … vilka utgör/ingår i Jordens stora mångkultur, som när den ‘trycks in’/tillämpas inom ett land får följande resultat:
  ·
  2010-10-17 the Guardian: Angela Merkel: ”German multiculturalism has ‘utterly failed’”;
  ·
  2011-02-05 ec.europa.eu: David Cameron: ”UK: State multiculturalism has failed”.
  ·
  2022-04-28 Aftonbladet: Magdalena Andersson (S): ”Integrationen har varit för dålig samtidigt som vi har haft en stor migration. Samhället har också varit för svagt” [om ”de våldsamma upploppen under påsken”].
  ·
  Den enda lösningen/förebyggandet är, även om det känns rätt taskigt, omfattande Återvandring. — Är det någon, förutom AfS och SD, som vågar framföra denna åsikt (som det går att argumentera mot)/tyckande (känslor, vilka uppstår spontant bortom kontroll och kan vara svåra att förklara och än mindre försvaras)?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s