Genom att försöka påtvinga andra sin vilja visar G7 att de inte eftersträvar internationell trovärdighet

Det har väl knappast undgått någon att stormaktsklubben Group of Seven (G7) har haft möte i Japan i helgen. Gruppen består av USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Japan – dessutom deltager i regel även tjänstemän som representerar EU. Det är dock ytterst tveksamt om de fortfarande kan leva upp till epitetet ”sju av världens mäktigaste/rikaste industriländer” med dagens facit.

I en gemensam kommuniké som antogs vid toppmötet i Hiroshima i går, listade G7 flera anklagelser riktade mot Kina – inklusive teknikstöld, ”ekonomiskt tvång” och kränkningar av mänskliga rättigheter i hemmet. G7 proklamerade också att de starkt motsätter sig alla ensidiga försök att ändra status quo med våld runt Taiwan och i Sydkinesiska havet.

Peking var inte sena med en replik där det kinesiska utrikesministeriet deklarerade att affärer relaterade till Hongkong, Xinjiang och Tibet är Kinas interna angelägenheter, de anklagade G7 för att äventyra freden i regionen genom att ge stöd till Taiwans självständighetsstyrkor samt ifrågasatte G7-medlemmarnas trovärdighet.

-”Det internationella samfundet kommer inte att falla i linje med de pro-västerländska regler som drivs av G7 och inte tillåta den USA-ledda gruppen att dominera världsfrågor. Kina kommer aldrig att acceptera de så kallade reglerna som påtvingats av ett fåtal. Det internationella samfundet accepterar inte och kommer inte att acceptera de G7-dominerade västerländska reglerna som försöker dela upp världen baserat på ideologier och värderingar. G7 agerar på uppdrag av ”America-first”-politiken och försöka påtvinga andra sin vilja. Det visar helt enkelt hur lite internationell trovärdighet betyder för G7.”

Oavsett hur mycket massmedia i väst försöker lyfta fram dessa beslutsfattare som världens mäktigaste, ska man komma ihåg att G7 endast representerar 13% av världen. Glansdagarna tycks vara över för väst och Nato med en ny världsordning i antågande som kan komma att förändra världen, vilket innebär att deras makt kommer att marginaliseras.

Medan Kina och ledarna för de fem centralasiatiska länderna har dialog om fullt samarbete om partnerskap för energiutveckling, utveckling av infrastruktur och livsmedelssäkerhet samt även hur man kan hjälpa Afghanistan att övervinna det kaos som USA och dess allierade lämnat efter sig, har G7 sitt möte för att diskutera hur man kan förlänga kriget i Ukraina genom att tillhandahålla mer vapen samt hur man kan stoppa Kina från att gå vidare i sin utveckling såväl ekonomiskt som militärt.

Avslutar med denna sammanfattning av spektaklet som jag hittat i flödet och som påminner oss om hyckleriet.

”G7 – USA och Kanada grundade på etnisk rensning och marginalisering av de infödda. Japan som begick de mest fruktansvärda brotten under andra världskriget och till slut blev attackerade med kärnvapen två gånger av den andra G7-medlemmen USA. Storbritannien och Frankrike med sina århundraden av slaveri, kolonialism samt Natos aggressionsledare i Libyen och på andra platser. Italien? Knappt en världsmakt. Tyskland – en amerikansk vasallstat som inte gjorde någonting varken när amerikanerna spionerade på Merkel via hennes BlackBerry eller när amerikanerna och andra européer sprängde deras Nordstreamkabel som resulterat i högre kostnader relaterade till energi.”

#thewestversustherest

#trovärdighet

https://www.japantimes.co.jp/news/2023/05/21/world/china-g7-new-cold-war/

2 reaktioner till “Genom att försöka påtvinga andra sin vilja visar G7 att de inte eftersträvar internationell trovärdighet

  1. Vad vi upplever är dödsryckningarna från de gamla kolonialmakterna som levde gott på att mörda, invadera, erövra och plundra andra folk på deras tillgångar. Idag vill dom fortfarande härska över hela värden och kontrollera den och ställa villkoren. G7 är en relik och maffia liknande kartell kontrollerad av de gamla kolonialmakterna som byggde sin välfärd och lyx på att mörda och plundra andra folk på deras tillgångar.

    —G7 varnar Kina för landets militära aktiviteterhttps://www.svd.se/a/wA9Gmd/senaste-nytt?pinnedEntry=13441

    Vem varnar USA och G7 för deras mycket omfattande militära aktiviteter i området, USAs militarisering av Sydkinesiska Havet, USAs otaliga militärbaser i Japan, Sydkorea och Filippinerna och faran med USAs kärnvapen. USA har 60% av sin marina militära styrka baserad i Stillas Havet. USAs de facto ockupation av Taiwan och att omvandla ön till en amerikansk militärbas likt Chamorro folkets Guam. Yanks Google home.

    Länder som representerar 86% av mänskligheten vänder nu G7 och USA ryggen, och klarar sig mycket bra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s