Uppgifter om att Polen leder en grupp europeiska nationer som uppmanar Zelensky att avsluta striderna

EU:s utrikeschef Josep Borrell har enligt EU-diplomater föreslagit att stärka Den europeiska fredsfaciliteten (EPF) som ska användas för militärt bistånd till Ukraina med ytterligare 3,5 miljarder euro. Den så kallade fredsfonden har redan fått 4,6 miljarder euro för att finansiera militärt bistånd till Ukraina, men nu har Borrell bett EU-länderna om en betydande ökning av medlen.

För att förslaget ska kunna antas måste dock alla 27 medlemsländer säga ja och för närvarande säger åtminstone Ungern nej. Landets utrikesminister Peter Szijjarto sade senast i går att Budapest inte kommer att stödja tilldelningen av ytterligare EU-stöd till Ukraina om inte Kiev överger sin allt mer fientliga inställning till Ungern, vilket bland annat tagit sig uttryck genom att Ukraina satt OTP Bank Nyrt (Ungerns största långivare) på sin sanktionslista, eventuellt planerat att spränga en oljeledning som förbinder Ryssland med Ungern genom Ukrainas territorium samt begränsat utbildningsrättigheter för den etniska ungerska minoriteten.

Intressant i sammanhanget är att den amerikanska veteranjournalisten Seymour Hersh, som avslöjade vem som låg bakom terrorattacken mot Nord Stream-ledningarna, nu skrivit i en artikel att en del EU-länder privat uppmanat den ukrainska presidenten Zelensky att avsluta striderna enligt uppgifter från en ”kunnig” amerikansk tjänsteman.

Enligt vad som sägs leder Polen en grupp europeiska nationer som i hemlighet uppmanar Vladimir Zelensky att hitta ett sätt att lösa konflikten med Ryssland. Enligt USA:s underrättelsetjänst är det Ungern, Tyskland, Tjeckien, Litauen, Lettland och Estland som vill få ett slut på konflikten.

Dessa länder ska ha gjort det klart att Zelensky kan behålla vad han har om han gör ett fredsavtal, även om han måste få betalt för att gå med på en överenskommelse. Med ”behålla vad han har” syftade källan enligt Hersh på den ukrainske presidentens villa i Italien och intressen i en offshorebank.

Tjänstemannen påpekar dock att Zelensky hittills har avvisat förslaget, medan andra stora europeiska aktörer som Frankrike och Storbritannien är alltför tacksamma för Bidenadministrationen som fortsätter att stödja den ukrainska ledaren.

En av de främsta anledningarna till att Polen och de andra vill att konflikten ska upphöra är enligt Hersh att bördan av att ta emot ukrainska flyktingar har blivit för mycket för dem.

Enligt tjänstemannen är problemet för dessa länder hur man får USA att sluta stödja Zelensky.

-”USA:s underrättelsetjänst är väl medveten om att Ukraina håller på att få slut på pengar och att de kommande fyra månaderna är kritiska. Det är inte klart för underrättelsetjänsten vad presidenten och hans utrikespolitiska medhjälpare i Vita huset vet om verkligheten. USA utbildar fortfarande ukrainare hur de ska flyga våra F-16:or som kommer att skjutas ner av Ryssland så fort de kommer in i krigszonen. Massmedia är tillägnad Biden och kriget, där Biden fortfarande talar om den store Satan i Moskva medan den ryska ekonomin går bra.”

Ryssland har upprepade gånger förklarat att de är redo att lösa konflikten vid förhandlingsbordet. Det finns dock inga förslag från Ukraina och dess västerländska anhängare som ansetts som rimliga.

En ganska enkel lösning för att få USA att stödja en fredsplan vore om EU-länderna slutade skicka vapen samt pengar till Ukraina som hela tiden förlänger kriget, men då trampar man krigsindustrin och alla andra som profiterar på död och lidande på tårna – aja baja och dessutom vill våra politiska ledare inte mista belöningen för sin insats.

Ett annat prekärt problem är att när Ukraina faller kan Zelensky flyga iväg till sin villa i Italien och leva gott på sina kickbacks som förvaras på utländska bankkonton, medan det ukrainska folket som redan innan kriget var fattiga lämnas kvar med ett förstört land där Blackrock köpt in sig i stora delar av landet.

De västerländska finansiella åtgärderna som man stoltserar med har nämligen lett in Ukraina i en statsskuldskris, med en börda som förväntas överstiga Ukrainas BNP i slutet av året. De enorma medel som tilldelats Ukraina av IMF, EU och USA driver landet i en skuldgrop och det är vanliga ukrainare som kommer att behöva betala tillbaka skulderna.

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=76838

https://www.rt.com/news/576457-hungary-ukraine-eu-aid/

https://www.rt.com/news/576436-zelensky-poland-us-hersh/

13 reaktioner till “Uppgifter om att Polen leder en grupp europeiska nationer som uppmanar Zelensky att avsluta striderna

 1. Ganska skrämmande att någon i Sverige går på den ryska propagandan och dessutom sprider den på det här sättet…😲😖

  Gilla

  1. Om du tänkte efter lite hade du nog insett att det är mer skrämmande att hela vår svenska massmedia ensidigt rapporterar till Ukrainas fördel istället för att visa hela bilden, tar allt som regimen basunerar ut och rapar upp den som sanning utan faktakoll. Än mer skrämmande är dessutom att så många går på det, inklusive du själv eftersom ni inte klarar av att tänka själva.

   Gillad av 1 person

 2. Fria och vilda spekulationer här… Om Zelenskyj var mer intresserad av en villa i Italien än att försvara sitt land mot ryskt angrepp hade han tagit västmakternas erbjudande de första dagarna och lämnat landet. Det gjorde han inte. Hersh har för övrigt inte ”avslöjat” någonting, han har spekulerat. Precis som det görs här, uppenbarligen.

  Ryssland kan avsluta kriget genom att åka hem. Det vore väl rimligast att de höll sig kvar i Ryssland och inte i Ukraina. Då slapp det dö så många ryssar för en meningslös sak och ukrainarna slapp bli bombade och mördade av ryska trupper.

  Gilla

  1. Du spekulerar väl lika mycket som alla andra här isf. Vad gäller Hersh spekulerade han inte om Nord Stream utan hade insiderkällor.

   Zelensky är västs puppet så självklart hoppade han inte av och lämnade landet när konflikten bröt ut.

   Du verkar för övrigt ha missat varför Ryssland gick in i Ukraina och att ukrainska män dör i massor på slagfältet.

   Gillad av 1 person

   1. Hersh har inte presenterat några bevis, det är poängen. Hans teorier är inte orimliga i det här fallet, men de utesluter inte en rad andra möjligheter.

    Vad gäller ukrainska förluster har jag aldrig förnekat att det dör många ukrainare på slagfältet. Det dör ukrainare varje dag Ryssland bombar civila också. Därför måste ryssarna sparkas ut ur Ukraina, ett land de inte har någon rätt att vara i.

    Gilla

  2. Suck! Alla dessa MSM-skadade som härjar på de flesta bloggar med sitt oinitierade svammel man fått från fulmedia! Efter att en Kinzhal-missil utan problem slog ut Patriotsystemen har en del tydligen fått kalla fötter i väst och börjar prata om en fredsuppgörelse. Nu vet politikerna i väst att de inte kan skyddas om ryssarna kommer efter dem personligen. Ett hälsotecken efter alla år av regim-byten som västvärlden ägnat sig åt runt om i världen hehe…Nu kan ni själva plötsligt bli utbytta förr än ni anar ”Hans”.

   Gilla

  3. Zelensky förbjuder politiska partier i Ukraina, ca. 15 stycken tills dags dato, kontrollerar all media i Ukraina, förföljer och diskriminerar rysktalande befolkning i Ukraina, är tillsatt som s.k. ”president” av väst, har personer på höga poster som har åkt dit för tagande av muta, gnäller när han inte får ännu mer pengar och vapen, skickar tusentals i döden, tror pã fullt allvar att EU och NATO ska besegra Ryssland.
   Wow vilken super ärlig och okurrumperad politiker.

   Gilla

 3. Självklart att Zelensky vägrar sätta sig vid förhandlingsbordet.
  Den 4 oktober 2022, han själv, genom en dekret förbjöd alla ukrainare att förhandla med en Ryssland styrd av Putin. Så han har bakbundit Ukraina. Att Zelensky, hans fru och vänner är goda för 36 miljoner dollar på ett kontot i skatteparadiser kan kollas genom att söka ”Pandora paper”. Avslöjandet kom redan 2021 (före krigets början). Fakta kontrollerbara för dem (Svenne och Hans) som sväljer med hull och hår den västerländska propagandan. Men jag är säkert att dessa typer vill inte läsa och acceptera sånt som går mot den egna övertygelsen.

  Gillad av 1 person

 4. ”hans fru och vänner är goda för 36 miljoner dollar” detta var innan alla sanktioner mot Ryssland efter det har EU/Nato och väst visat sin enighet och styrka och gett humanitärt, politiskt, ekonomiskt och militärt stöd till Ukraina, men ingen frågar vart alla pengar tar vägen utan alla antar att de används i kriget, vi snackar miljarder dollar och min fråga blir hur mycket av kapitalet hamnar i fel händer i detta korrupta land.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s