We stand with Sudan?

Tusentals har hittills fått sätta livet till i den blodiga konflikten i Sudan som bröt ut i huvudstaden Khartum den 15 april och över 200.000 människor har flytt från landet (konflikten i Darfur utbröt dock redan för 20 år sedan och miljoner människor har fördrivits från sina hem under kriget mellan rebellstyrkor och militären). Enligt FN behövs nu akut humanitärt stöd till Sudan om 3 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 31 miljarder svenska kronor.

Det är väl inga problem att få fram stålarna för USA och dess allierade som hittills spenderat långt över 100 miljarder dollar på Ukraina, varav Sverige bidragit med över 21,5 miljarder kronor samtidigt som man lovat att fortsätter stödja Ukraina ”så länge det behövs”.

Är det nu EU:s ledare gladeligen slantar upp, Storbritannien presenterar ett grandiost stödpaket, USA:s senat snabb-behandlar ett akutstöd, massmedia börjar använda #westandwithsudan, folk lägger upp Sudans flagga på sociala medier och vi kör Hela Sverige Skramlar tillsammans med etablissemanget som unisont står upp för Sudan? Får vi se gräddan av politiker besöka Khartum i en strid ström? Kommer Sudans ledare att tala inför EU, riksdagen och FN? Kommer Ystads kommun att byta ut Ukrainas flagga som vajat i över ett år på torget och ersätta med Sudans?

Eller det finns inga pengar eftersom sedelpressen plötsligt är ur funktion – med andra ord den politiska eliten har inga ekonomiska intressen i landet?

#followthemoney

#hycklare

https://www.svd.se/a/kEbljQ/fn-tiotals-miljarder-behovs-till-sudan

4 reaktioner till “We stand with Sudan?

 1. På vilket sätt är konflikten i Sudan jämförbar med den i Ukraina?
  De enda likheter jag hittar är Ryssland och Wagner gruppen.
  Konflikten är ett resultat av ett flera års militärt diktatur styre, fruktansvärda förhållanden pga missväxt mm pga klimatförändringarna och ett antal andra faktorer. Ryssland och Wagner gruppen ligger bakom en del av konflikten genom sin plundring av guld som borde gå till lösning av befolkningens problem istället för att finansiera Rysslands krig i Ukraina!
  Skriver inte dina källor i RT om det här??

  Gilla

 2. Och helt plötsligt ska Sverige lösa Sudans problem, nu är det ännu viktigare att vi stäppar upp eftersom de första 450203318 SEK i bistånd blev inte så kraftfulla som SIDA och politikerna hade hoppats på, nu krävs det insatser av den vanliga medborgaren, snart får vi se reklamkampanjer, insamlingsgalor från media och övriga PK-Sverige.

  Är det ingen som undrar vart de första 450203318 SEK har tagit vägen och varför dessa pengar inte hjälpte Sudan mer? Är det ingen som kräver en förklaring vart alla dessa pengar har tagit vägen? Varför ska vi hjälpa ett land i Afrika för, vi har ingen som helst anledning efter som det inte är ett ”första land” vilket vi väljer att se Ukraina som och då ska vi hjälpa dem.

  Alla dessa pengar SIDA och Sverige skänker till världens alla hörn hade kunnat gått till ett blomstrande Sverige där vi hade byggt ett samhälle som hade gynnat våra barn, äldre och alla andra som bor här, nä istället ska vi fortsätta nedmontering av vårt land och ta hit ännu fler av dem som inte ska vara här, undrar när våra politiker ska komma underfund med att detta är inte rätt väg att gå?

  Det är lite som om svenska fotbollslandslaget skulle toppa landslaget och väljer då att plocka in 5 spelare som inte kan spela fotboll och förväntar sig att de andra i laget ska lyfta dessa spelare! Ett av de värsta felen vänstern har gjort mot våra barn, översätt samma rad fast till skolan situation där eleverna ska hjälpa barn som inte kan svenska inte har rätt normer och värderingar och förväntar sig att klassen ska bli starkare! Samma sak för alla undersköterskor/hemtjänst där situationen ser ungefär likdan ut, är det ingen mer än jag som ser felen?

  Spiralen går ALLTID fortare nedåt än uppåt, det är alltid svårare att bygga upp något än att riva ner det.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s