Välkommen till kriget

Svensk massmedia gör i dag ett stort nummer av att en svensk delegationen bestående av Aron Emilsson (SD), Morgan Johansson (S), Kerstin Lundgren (C), Joar Forssell (L), Magnus Berntsson (KD), Håkan Svenneling (V) och Ann-Sofie Alm (M) som var på hemligt besök i Kiev fick känna av det ryska flyganfallet i går natt. Morgan Johansson berättar att det var ”omskakande” och att de sökte skydd i hotellets skyddsrum.

Man kan fråga sig om det kom som en nyhet för svenskarna att det var krig i det land de valt att besöka?

På bilden från skyddsrummet (bild 2 nedan) sitter alla däremot och ler samt ser inte speciellt skakade ut, så det hela framstår snarare som ännu ett PR-trick för att hålla Ukrainakriget i fokus. Det är väl snart dags för Sverige att öppna plånboken igen när det utlovade vapenstödet från Storbritannien, Frankrike och Tyskland som Zelensky vaskade fram under helgens turné inte är nog för regimen i Kiev som omättliga ständigt kräver mer trots att mycket försvinner på vägen i det okontrollerade flödet.

Noterar även att Europarådet låtit meddela att ett brottsregister för att kartlägga de ryska krigsbrotten i Ukraina ska upprättas. Det hade varit på sin plats att göra detsamma med de ukrainska krigsförbrytelserna samtidigt som man satte fokus på hur ukrainska invånare med ryska och ungerska rötter i åratal dödats och diskriminerats med den ukrainska regimens goda minne medan omvärlden blundat. Men se det hade varit för renhårigt för etablissemanget, så det kan vi glömma – här handlar allt bara om en sida av myntet.

#hycklare

https://www.expressen.se/nyheter/sju-riksdagsledamoter–i-kiev-under-flyganfall/

6 reaktioner till “Välkommen till kriget

  1. Hoppsan, vilken överraskning!
    That’s war, stupids!
    Frågan är vad dessa utmärkta politiker, såväl svenska som europeiska, gjorde för att undvika detta krig. Deras upprördhet är endast krokodiltårar. Pajasar!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s