Det största politiska bedrägeriet någonsin mot väljarna?

Före valet förra året hade nuvarande regeringspartier helt andra tongångar vad gäller vindkraft vs kärnkraft och jag vet inte hur många gånger såväl Moderaterna som Kristdemokraterna orerat om att om de kom till makten så skulle det minsann bli andra bullar med satsningar på kärnkraft.

År 2021 skrev exempelvis nuvarande energiminister Ebba Busch en kritisk debattartikel i Sydsvenskan där hon tog upp både vindkraftverkens negativa påverkan på landskap, natur och fågelliv samt deklarerade att S och MP inte skulle få köra över kommunerna när det gällde den opålitliga vindkraften med budskapet att det behövdes mer kärnkraft.

Det var därför många väljare som kände förändringens vindar blåsa när valresultatet stod klart och man äntligen hade blivit av med den rödgröna sörjan som dominerades av den gröna linjen från Miljöpartiet. Säkerligen var det också många kommuner ute i landet som kände hopp om att det kommunala vetot mot vindkraftsetableringar skulle värnas.

Besvikelserna har sedan dess radats upp med återkommande svikna löften i flera frågor från den borgerliga regeringen som styr med stöd av SD. Nu kan vi även lägga den bidragsberoende vindkraften till handlingarna för även på denna punkt har regeringen tydligt visat att man nu väljer att prioritera vindkraft, vilket går tvärtemot tidigare ställningstagande som nu i efterhand bara visat sig vara valfläsk. I praktiken hade vi lika gärna kunnat ha kvar Socialdemokraterna vid makten eftersom folket får samma politik som tidigare fast med en annan avsändare.

Beskedet från regeringen vid dagens presskonferens där de godkänner bygget av två vindkraftsparker till havs, vilket totalt innebär 100 nya vindkraftverk på Västkusten (80 utanför Falkenberg och 20 utanför Varberg) samt låter meddela att man även lovar att påskynda övrig havsbaserad vindkraftsutbyggnad i Sverige, ger en tydlig signal om att väljarna utsatts för ett storskaligt bedrägeri. Att Försvarsmakten har invändningar och redan gett flera avslag verkar inte bekymra statsminister Ulf Kristersson som gladeligen skulle köra över militären om möjligheten uppstår.

En viktig sak som av förklarliga anledningar hamnat i skymundan i vindkraftsdebatten är den farliga mikroplasten som vindkraften sprider i sin närmiljö. Inte nog med att vindkraftsverk påverkar naturen, djurlivet och det marina livet negativt, även människors hälsa är i farozonen.

Den 22 januari 2021 publicerades den vetenskapliga rapporten “Rain Erosion Maps for Windturbines Based on Geographical Location, A Case Study in Ireland and Britain” av Department Of Mechanical Engeneering, University of Strathclyde, Glasgow, UK av K.Pugh och MM Stack som finansierats av EU. De har gjort praktiska försök med samma plastmaterial som i vindsnurror under varierande väderleksförhållanden och sedan jämförs detta med vädret på platser med befintliga vindkraftparker. Sedan presenterar de kartor där man kan se hur mycket mikroplaster de olika vindkraftparkerna släpper ut.

Utifrån detta arbete har Asbjørn Solberg, Bård-Einar Rimereit och Jan Erik Weinbach i Norge räknat ut vad det innebär för norska vindkraftverk belägna vid kusten och kommit fram till att en vindkraftspark med 20 verk sprider mer än ett ton mikroplast/år i sitt närområde. Om verken står i 15 år betyder det att mer än 15 ton mikroplaster släpps ut som innehåller det giftiga ämnet Bisfenol A. När plasten väl har kommit ut i naturen finns den där för lång tider framöver och skadar såväl djur som natur samt så klart oss människor som andas in luften.

Vindkraftsindustrin slår ifrån sig kritiken och menar att varje verk släpper ut 150 gram/år, vilket mest är målarfärg. Det miljökramande Naturvårdsverket tar inte ens upp vindkraftens mikroplaster i sin översikt om olika källor till mikroplaster.

Våra beslutsfattare har dock inga problem med att ha mikroplasten från vindkraften på sitt samvete som de dundrar fram utan en tanke på kommande generationer eller konsekvenser för djur och natur. Nästa steg från regeringen blir nog att plocka bort kommunernas veto för de vill inte ha några hinder för att verkställa sin agenda som har sitt ursprung i Bryssel och även innefattar eftertraktade kickbacks in på kontot. Tanken med utspelet så tidigt i mandatperioden är nog för att väljarna ska glömma sveket innan nästa val, men vindkraftverken finns kvar för att påminna oss.

#sakerviintepratarom
#politikerförakt

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0QkR2B/100-nya-vindkraftverk-pa-vastkusten-godkanda

Leading-Edge-erosion-and-pollution-from-wind-turbine-blades 5 july English.pdf

https://www.energinyheter.se/20230505/29160/debatt-vilket-ansvar-tar-ebba-busch

5 reaktioner till “Det största politiska bedrägeriet någonsin mot väljarna?

  1. Tragiskt att förstöra västkusten från Kungsbacka ner till Kullen, förstår ingen att dessa stålskog kan förstöra allt från turism, näringen till ekonomin, ser man på andra ställen de har rest dessa verk så förlorar allt, absolut allt runt dessa stålskogar i värde allt från priset på marken till huspriserna.

    Dessa vindkraftverk har en höjd på 340 meter om någon undrar så är en av Europas högsta byggnad Mercury City den ligger i Moskva har 75 och är 339m hög, Man börjar undra om ingen av Stockholmspolitikerna semestrar på västkusten eller är det så enkelt att ”eliten” åker iväg med sina chartrade plan och lever sina ”lyxliv” så långt ifrån det vanliga folket de kan.

    Varför kan man inte bygga dessa stålskogar på ex Gärdet eller utanför skärgården i Stockholm istället eller är det så enkelt att de vill behålla värdet på sin ekonomi eller vill de bara slippa se skiten?

    Att det sen tar upp till 10 år att bygga dessa vindkraftverk då kan man väl lika väl bygga upp nya kärnkraftverk? Nä nu ska politikerna förstöra allt för att platsa in i elitens korridorer då är allt tillåter från mutor till brutna vallöften det är ingenting för på andra sidan väntar rikedomarna för våra förljugna politiker.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s