Glädjen stod högt i tak när EU-ledarna på nytt bistod med att förlänga kriget

Det turkiska valet som den här gången gick under parollen ”må bäste fuskare vinna”, blev som förväntat väldigt jämt. Läser man svensk massmedia är valet ännu inte avgjort och går förmodligen till en andra omgång, medan turkiska Daily Sabah basunerar ut att Erdogan återigen vunnit valet enligt obekräftade valresultatsiffror från i natt. Fortsättning lär följa och även om jag ogillar det mesta som Erdogan står för är han ändock den stoppkloss som förlänger Sveriges Natoprocess, varför jag motvilligt helst ser honom som valets vinnare.

En annan välbekant figur har ägnat de senaste dagarna åt att på nytt åka på tiggarstråt i Europa mitt i brinnande krig. Ukrainas president Volodymyr Zelensky verkar vara mer utomlands och frottera sig med överheten än i sitt egna land där männen dör på slagfältet för att gynna västvärldens krigsindustri.

Big Z började sin turné i Italien i lördags där Meloni under mötet i Rom lovade fullt stöd till Ukraina med mer vapen och pengar. Sedan var det dags att ta sig an Tyskland och Scholz som vid mötet i Berlin lanserade Tysklands hittills största stödpaket med militärt stöd för över 20 miljarder kronor inklusive pansarvagnar, drönare och luftvärnssystem.

Vidare var det Sedan dags för nästa stopp i Paris där Zelensky åt middag med Frankrikes president Emmanuel Macron som lovade ytterligare bepansrade stridsfordon från Frankrike samt fokus på att stödja Ukrainas luftförsvarsförmåga.

Macron och Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj uppmanar även till nya sanktioner mot Ryssland, helt ointresserade av att de tidigare elva sanktionspaketen misslyckats och istället bryter ned Europa.

Zelensky twittrade glatt efteråt att det varit framgångsrika dagar för det ukrainska försvaret som nu fått mer stöd, men glömde nämna att det inte är några gåvor utan stödpaket som läggs på hög på allt tidigare försvarsstöd som det redan barskrapade ukrainska folket ska betala av under lång tid framöver.

Den flinande Macron som redan är en av Frankrikes mest impopulära personer verkar också, likt övriga europeiska ledare, ha förträngt att Europa har slut på ammunition och vapenlagren har sinat rejält så vi står oskyddade vid ett eventuellt angrepp, för att inte tala om den ekonomiska aspekten där de flesta EU-länder blöder. Men vad gör man inte för att få stå i rampljuset några minuter. Undrar om folket i Ukraina gläds lika mycket åt att kriget hela tiden förlängs med hjälp av västvärldens makthavare?

#followthemoney

https://www.dailysabah.com/politics/elections/president-erdogan-ak-party-win-turkish-elections-again

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/direktrapport-forsamrat-sakerhetslage?inlagg=446035ceac39c593dd6beb7203ea826f

16 reaktioner till “Glädjen stod högt i tak när EU-ledarna på nytt bistod med att förlänga kriget

  1. Ja, man kan ju alltid skära ner ännu mer på sjuk- och äldrevård samt utbildning… att satsa på dessa områden ger ju hur som helst inga pluspoäng internationellt sett.

   Gillad av 1 person

 1. Det största och enda akuta säkerhetshotet mot Europa för närvarande är Ryssland så alla europeiska länder har ju insett att det bästa sättet att stärka sin egen säkerhet är att hjälpa Ukraina att värna sin suveränitet och territoriella integritet.

  Gilla

   1. Stora delar av maktsfären i EU exempelvis som medvetet bidrager till att suga ut befolkningen och skapa splittring, Washington (DS), för att inte tala om Klaus Schwab och hans kollegor i WEF.

    Gillad av 1 person

   2. Säkerhetshotet mot Europa (alltså det riktiga Europa och inte påhittet EU) består av den okontrollerade massinvandringen samt omställningen till ett utopiskt ”grönt samhälle”.
    Båda dessa galenskaper leder till en undergång av den västerländska civilisationen. EU vägrar helt att erkänna dessa uppenbara fakta utan försöker istället skrämmas med Ryssland.

    Gilla

   3. Även om jag inte delar din uppfattning om att detta skulle utgöra några hot så är det åtminstone inga militära hot.

    Gilla

  1. Funderar du någon gång över villkoren för de som städar din bostad? Är de utsatta för människohandel men förmodligen skiter du i det eftersom det i dina kvarter är status att ha en städerska från Colombia. Sopa framför dig egen dörr själv. Såna som du är det största säkerhetshotet i Europa.

   Gilla

 2. Du skriver att Europa skulle stå oskyddat vid ett eventuellt angrepp. Jag skulle bara vilja veta vem du tror skulle angripa oss militärt.

  Gilla

   1. Då framstår det högst rationellt att hjälpa Ukraina mot en verklig angripare snarare att bygga upp beredskap mot ett obefintligt hot.

    Gilla

 3. Att Ukraina kommer att betala tillbaka för all krigsmateriell tror jag inte på. Den generositet och välvilja som EUs eliten visar slutar med att eliten kommer att skänka bort våra skattepengar.
  ”Eliten skiner i solen
  folket skinnas i skuggan.”
  Har Mikael Andersson några bevis på att Ryssland hotar västs säkerheten? V.g. berätta för mig så att jag kan kolla.
  Till skillnad från dig som upprepar, likt en papegoja, att
  Ryssland är djävulen och västen är ängeln är jag villigt att lyssna på andra åsikter!
  Fram med bevis!
  Att vissa människor är hjärntvättade är inget nytt. Varför ta reda på fakta när ”sanningen” serveras färdig och klar? Här får alla ni en lektion om propagandan.
  1) Vi vill inte ha krig.
  2) Det är endast motparten som ensamt bär skulden
  till kriget.
  3) Fienden är potentiellt ond och liknar djävulen.
  4) Vi försvarar ett ädelt motiv, inte vara intresser.
  5) Fienden begår grymheter med berått mod, våra är bara olycksfall.
  6)Fienden använd förbjudna vapen…
  7) Våra förluster är små, fiendens är enorma.
  8) Kända artister och intellektuella stödjer vårkamp.
  9) Vår kamp är helig.
  10) Den som ifrågasätter vår propaganda är en förrädare.
  Från: Elementära principer för krigspropaganda (användbara i händelse av ett kallt, ljummet eller varmt krig). 2001
  Anne Morelli
  Belgisk historiker
  Känns det igen??

  Gilla

  1. Ryssland har upprepade gånger använt militärt våld mot sina grannländer för att uppnå politiska syften. Det finns inget som talar för att Putin skulle sluta om han skulle segra i Ukraina. Han har tvärtom gjort det klart att han betraktar samtliga forna Sovjetrepubliker som Rysslands egendom. Västeuropa gjorde samma misstag 1938 då man trodde att Hitler skulle lugna sig om han fick Tjeckoslovakien. Man vill inte göra samma misstag igen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s