Regeringen har bollen men väljer inte att sätta medborgarna främst

Nyligen basunerades det ut att matpriserna sänktes för första gången på fyra år, med ”hela” 0,4% – ett hån mot konsumenterna som får det allt mer knapert i inflationens fotspår med det senaste årets prisökning på över 20%.

Enligt Coops VD Marie Nygren väntar dock nya höjningar runt hörnet.

-”Vi ser indikationer på prishöjningar. Vi vill se till att leverantörerna får ett schysst pris, vi har inte höjt mer än vad leverantörerna har gjort. Det finns fortfarande en hel del kostnader och vi ser en del ökningar hos vissa leverantörer.”

Några av orsakerna till den kraftiga prisökningen på mat är dyrare bränsle, spannmål och energi, men i Sverige pratar vi ogärna om de riktiga orsakerna till energi- och bränslekrisen som startade långt innan Ryssland gick in i Ukraina samt där beslutsfattarna återigen är nyckelspelare.

Här sitter således regeringen med en möjlighet att göra skillnad för befolkningen som betalar beslutsfattarnas höga löner och utbredda förmånspaket. Genom att ta bort momsen på mat hade man på riktigt riktat in sig på att hjälpa medborgarna, något även Coops VD föreslog i mars i år eftersom staten redan får in enorma summor pga den höga inflationen och som finansminister Elisabeth Svantesson då deklarerade inte var aktuellt.

Att driva runt det överbelånade Sverige där för få jobbar och bidrager till statskassan medan resten behöver försörjas kostar så klart en slant, så självklart finns det inte på kartan att regeringen skulle genomföra insatser som gynnar folket medan kassakons mjölk börjar sina. Alla stålar måste in för man vill så klart inte riskera stopp i produktionen eftersom det varje vecka fylls på med nya hundratals individer som ska slussas in i bidragssystemet, medan de via det misslyckade asylsystemet kan tillbringa åratal i Sverige trots avslag x flera – allt på skattebetalarnas bekostnad.

Men när det gäller att visa upp sig internationellt och leka Bror Duktig är regeringen minst sagt frikostig med att spendera skattemedel – klimathetsen, Natomedlemskapet, Ukrainakonflikten och EU-finansiering är ypperliga exempel på hur man utan förbehåll delar ut miljarder till en ”god” sak som om det växte pengar på träd i Sverige, för det gynnar så klart syltryggarna själva och det är en helt annan sak.

Det säger dock sig självt att man inte kan dela kakan hur många gånger som helst utan att det får konsekvenser, så förr eller senare kommer vi konka.

#vibetalar

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/coops-vd-ser-inte-att-matpriserna-kommer-sankas

Bildkälla: Migrationsverket

2 reaktioner till “Regeringen har bollen men väljer inte att sätta medborgarna främst

  1. 720 fler som kan städa politikernas skitiga toaletter för svältlöner. Jag blir riktigt förbannad när jag tänker på hur en del utnyttjas av politikerpacket. Uffe och hans kärring kan själv torka upp sin skit. Bra för hans feta kärring att få röra lite på sig.

    Gillad av 1 person

  2. ”… vi har inte höjt mer än vad leverantörerna har gjort.”
    Handlar det då om reda pengar eller den mer bedrägliga och vanliga procent-höjningen, som ger ännu mer höjning för varje försäljningsled involverat? Vid prishöjningar är det ett normalt förfarande med ett extra påslag …

    0,4% på 100 kr är 40 öre, så ja, det är ett [rejält] hån.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s