Nu lobbas det för valutabyte utan att prata om nackdelarna

Se där ja, mikropartiet Liberalerna är igång med sin kampanj att införa Euro som valuta i Sverige. Det räckte inte med att göra ett politiskt utspel där man deklarerade sitt beslut att driva kravet att Sverige ska införa euron som valuta, utan nu måste även allmänheten övertygas om förträffligheten med ett valutabyte under parollen ”renew europe” som pumpas ut som reklam.

Den lättstyrda fårflocken som ser hur lågt kronan står, ett mönster som bestått under en längre period och hur vi som medborgare förlorar på detta, är nog inte svårövertalade att dumpa den svaga kronan för att istället omfamna euron.

De negativa aspekterna talas det dock tyst om och att det inte är lämpligt att gå med i EMU när euron är stark för då förlorar vi som mest. Men att göra svensken fattigare tycks toppa alla våra beslutsfattares agendor oavsett partifärg, vilket vi sett många prov på de senaste åren och när ett folk upphört med egen tankeverksamhet är det i princip öppet mål.

Noterar för övrigt hur LUF:s ordförande Erik Berg gjort gemensam sak med ordföranden för Ukrainas president Volodymyr Zelenskys partis ungdomsförbund i dagens DN Debatt där man bland annat kräver att Sverige ska skicka Jas Gripen till Kiev samt att Ukraina ska få status som observatör i EU:s nyckelorgan för att förenkla medlemsskapsprocessen. Man slår även fast att svensk landsbygd inte kan gå före Ukrainas återuppbyggnad. Plantskolorna lever upp till förväntningarna och den politiska eliten kan luta sig tillbaka, tryggt förvissade om att de som står i kö för att ta över ledartröjorna kommer fortsätta med vansinnet.

En sak att hålla koll på är för övrigt EU:s planer på att införa digital valuta för att utöka sin kontroll. Detta är mer eller mindre i hamn nu och frågan är inte längre om utan när det sker.

#vibetalar

Bildkälla: Reklam från DN:s webbplats.

3 reaktioner till “Nu lobbas det för valutabyte utan att prata om nackdelarna

  1. Jag kom till att tänka på att det finns snart bara ett enda fritt land kvar i Europa och som värnar den egna befolkningen och det är Ungern. Man får kolla ifall komvux har kvällskurser i Ungerska.

    Gilla

  2. MSB har uppmanat oss att ha lite kontanter hemma ifall det skulle bli någon slags kris.
    Med det får vi nu se upp! För de pengarna blir väl inte värda ett dugg.
    Ha koll på John Bouvin som håller på att dra ihop en demonstration utanför riksdagshuset, en vardag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s