Nato är ingen defensiv allians men Sverige omfamnar blocket med hull och hår

Många världen över ser definitivt inte krigsalliansen Nato som en defensiv organisation, utan de förknippas snarare med krigsuppvigling och död.

Peking har exempelvis varken glömt eller förlåtit bombningen av deras ambassad i Belgrad i maj 1999, vilket det kinesiska utrikesministeriets talesman Wang Wenbin sade till reportrar under gårdagen. Wang fördömde Nato för att ha skapat konflikter samtidigt som de utgav sig för att vara en ”defensiv” allians.

Wang påpekade att den 7 maj var årsdagen av ambassadattacken där tre kinesiska journalister dödades och 20 personer från diplomatpersonalen skadades.

-”Det kinesiska folket kommer aldrig att glömma vad de offrat för att upprätthålla sanning och rättvisa. Vi kommer heller aldrig att glömma detta barbariska illdåd som begåtts av USA-ledda Nato. Samtidigt som Nato hävdar att det är ett regionalt försvarsblock, har Nato upprepade gånger tänt gnistan och fört konflikter till platser över hela världen, från Bosnien och Hercegovina till Kosovo, från Irak till Afghanistan samt från Libyen till Syrien. Efter att ha deltagit i krig som har dödat hundratusentals och fördrivit tiotals miljoner människor, gör NATO nu razzior österut in i Asien-Stillahavsområdet, inleder blockkonfrontation samt undergräver fred och stabilitet i regionen.”

Ambassadattacken inträffade sex veckor in i Natos luftkrig mot Jugoslavien, som utkämpades på uppdrag av etniska albanska separatister i Kosovo. Fem bomber slog ner i anläggningen och dödade Shao Yunhuan, Xu Xinghu och hans fru Zhu Ying. Peking fördömde bombningen som en ”barbarisk handling”.

USA hävdade å sin sida att de hade träffat ambassaden av misstag, med hjälp av en ”gammal karta” över den serbiska huvudstaden. Det verkliga målet enligt Washington, hade varit den jugoslaviska statliga myndigheten för militär upphandling som var nästan 500 meter bort.

Anfallet som planerats av CIA utfördes av B-2 smygbombplan med JDAM-bomber som är exakta inom 14 meter från målet. CIA:s direktör George Tenet vittnade senare inför den amerikanska kongressen och en CIA-agent avskedades, medan sex agenter tillrättavisades för händelsen. USA:s president Bill Clinton erbjöd också en offentlig ursäkt och Washington betalade senare ut en ersättning på 28 miljoner dollar till den kinesiska regeringen samt 4,5 miljoner dollar till offrens familjer som plåster på såren.

Att Nato har del i att konflikten i Ukraina utvecklats till ett fullskaligt proxykrig har inte heller bättrat på deras popularitet i världen, men det finns ett land som utan förbehåll är villiga att kasta 200 år av alliansfrihet överbord för att till varje pris omfamna blocket och det är Sverige.

2022 deklarerade den svenska regeringen att man var stolt över militär alliansfrihet i 200 år som tjänat vårt land väl, hållit oss undan krig och bidragit med stabilitet samt säkerhet i Europa. Nu är det dock helt andra toner hos den politiska eliten som trånar efter ett medlemskap och deras desperata beslut att tvångsansluta Sverige till Nato kommer få fatala konsekvenser för befolkningen. Tragiskt att inte fler inser det och värnar om våra barns framtid.

https://www.rt.com/news/575971-china-nato-yugoslavia-embassy/

8 reaktioner till “Nato är ingen defensiv allians men Sverige omfamnar blocket med hull och hår

 1. 1. Att en majoritet av svenskarna idag är positiva till NATO stavas Ryssland! När ryssarna invaderade Ukraina så reagerade svenskarna. Ukraina är platsen där det rusiska riket en gång föddes och när folk från det som idag är Sverige kallades dit för att bygga riket så har vi haft goda kontakter med varandra.
  2. Att NATO krigat på många platser är knappast en nyhet, det vet de flesta.
  3. Sverige har i många år deltagit i militärt samarbete med många NATO-länder..
  4 Varför publicerar du det här idag utan att nämna att Ryssland firar segerdagen. Det som brukar visa upp mängder med ryska militärens styrka lyckades idag, i Moskva samla ihop tre stridsvagnar, från andra världskriget, ett i paraden och två som bogserats dit. Inga flygplan och knappt några vapen. Sektionen med anhöriga som bär upp bilder på stupade ryska soldater var bortplockad. I 20 städer ställdes firande in.
  5. Varför skriver du inte om Rysslands aktiviteter i Sudan? Sätt in dig i den konflikten så kommer du att se hur ditt Ryssland finansierar sina militära konflikter runt om i världen, genom ett riktigt svinaktigt agerande.

  Gilla

  1. Huruvida en majoritet av svenskarna är positiva till Nato vet vi inte med säkerhet eftersom dessa beställda undersökningar inte går att lita på. Fundera på varför våra politiker inte vågade ha en folkomröstning istället.

   Skriv du på din egen plattform om det som intresserar dig så sköter jag det jag vill skriva om på min plattform.

   Gillad av 1 person

  2. Jämfört med USA finansierar Ryssland absolut ingenting av krig som du fantiserar om! Jag tror du projicerar dina fantasier på något som inte hänt! Som upplysning kan meddelas att ryska vapen flyttats närmare Ukraina eftersom de väntar sig att Nato ska delta i en offensiv. Tror du ”Stefan Andersson” att ryssarna är lika lättlurade som svenskar som självmant bjuder in djävulen USA på sitt territorium? Fråga tyskarna och japanerna, du blir aldrig av med dem när de en gång fått fotfäste!

   Gillad av 1 person

 2. Nato med styrning från USA har anfallit Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Somalia och diverse andra länder. Att kalla Nato en försvarsallians är som att kalla en massmördare befolkningskontrollant! Men i det Orwellianska nyspråkets värld så vänder man på allting! Man ska ha klart för sig att Nato är ett redskap för USA:s maktambitioner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s