Våra barns framtid står inte högt i kurs hos våra beslutsfattare

Precis som vården blöder skolan i Sverige från norr till söder och det är inget nytt. Inför varje riksdagsval toppar dessa frågor väljarnas prioriteringslistor medan våra ansvariga politiker lovar vitt och brett samtidigt som de bygger ihåliga luftslott, men i slutändan händer inte ett smack oavsett vilken färg regeringen har.

Besparingskraven står som spön i backen hos kommuner och regioner som vädjar till regeringen om mer pengar – nu demonstrerar dessutom lärarna mot neddragningarna i skolan med dess förödande konsekvenser som kommer slå stenhårt mot de som en dag ska ta över efter oss. Först ut att demonstrera var lärarna i Stockholm i dag, som följs av Göteborg och Umeå den 25 maj med möjlighet till fler orter att haka på. Fackförbundet Sveriges Lärare menar att 12 miljarder kronor behöver skjutas till i skolsektorn.

Men de lär nog få skrika sig hesa utan att få gehör, för våra beslutsfattare är inte det minsta intresserade av att bistå skolan och barnen som är vår framtid. För dessa syltryggar finns det nämligen bara fyra saker att lägga obegränsat med skattemedel på – klimatet, migrationen, Nato och så klart godhetshycklarnas storfavorit; Ukraina.

Så tyvärr finns det absolut inte pengar till välfärden utan bara till sådant som kan gynna den politiska eliten, inget nytt under solen.

#followthemoney

https://www.gp.se/nyheter/sverige/l%C3%A4rare-demonstrerar-g%C3%A5r-inte-att-trolla-mer-1.98891991

Bildkälla: SR

4 reaktioner till “Våra barns framtid står inte högt i kurs hos våra beslutsfattare

 1. Nu är det faktiskt kommunernas sak att sköta och finansiera skolan, att kommunala politiker missköter sina uppgifter måste de kommunala innevånarna göra något åt. Varför ska staten skicka pengar till en kommun för att några lokala politiker försöker vinna poäng på att sänka skatten genom att minska budgeten för skolan??

  Gilla

  1. Det hade kommunerna antagligen haft bättre förutsättningar att klara av om inte staten skjutit över kostnaderna för massmigrationen på kommunerna, vars konsekvenser medfört stora problem. Mats Hammarstedt, professor i nationalekonomi vid Linnéuniversitetet konstaterade för några år sedan att bristande integration ökar kostnaderna för Sveriges kommuner samtidigt som statens ersättningar till kommunen minskar.

   Gilla

 2. Ungefär 3500 kr/dag kostar en kriminell i fängelse samhället, en skolelev kostar 121800 för sina 178 skoldagar, delar man 121800/178 =684 kr/elev. Idag lägger man mer resurser och pengar på de som inte vill delta inom de ramar, lagar, normer och skyldigheter samhället har som spelregler.
  Ser man på vården så blir en rökare, alkoholist eller missbrukare nedprioriterad idag medan man lägger all tid, vård och resurser på en gängkriminell som blir nedskjuten, här finns lite olika siffror att tillgå men ca 266000/patient och skjutning, de borde bekosta sin vård själva eftersom de har medvetet gjort valet att bli gängkriminell ensak till är att dessa inte heller bidrar med skatt till samhället utan en gängkriminell kostar samhället i runda slängar 23 miljoner.(Det sägs ju att en langare tjänar upptill ett par hundra tusen i veckan så nog har de råd att bekosta sin vård själva)
  En kriminell borde få tre försök att anpassa sig till samhället när personen har suttit av sitt straff, efter tredje gången borde man bli inlåst på obestämd tid, en kriminell som är inlåst orsakar mindre skada på samhället, finns det inte plats för alla kriminella så kan man outsourca platserna till länder som Ukraina, Somalia eller Indien.
  Samhället måste börja prioritera rätt och med det innebär det att man sätter barn, ungdomar och äldre i rätt rum och gör framtiden så bra det bara går genom att satsa resurser på samhällets framtid men även skapa ett tryggt och säkert samhälle som folk vill leva i.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s