Allt går när politikerna verkligen vill något

Att det är krig i Ukraina hindrar inte landets president Volodymyr Zelensky att ge sig ut på friarstråt då och då för att tigga mer vapen av väst så att kriget kan förlängas. Nu var det dags igen och i går besökte han Finland för ett möte med de nordiska ledarna i Helsingfors.

Danska Folketinget röstade lämpligt nog igenom ett nytt stödpaket i tisdags med vapen till ett värde av 1,7 miljarder danska kronor, som kan läggas till högen av de 11 miljarder landet hittills spenderat på att stödja kriget i Ukraina. Det sätter också lite press på övriga nordiska länder att slanta upp ytterligare miljarder och Sverige som redan spenderat över 21,5 miljarder kronor på att hålla igång kriget kan säkerligen skrapa ihop ytterligare skattemedel för att gynna krigsindustrin.

I dag reser Zelensky vidare till Amsterdam för att hålla tal i ICC i Haag samt träffa den nederländska premiärministern som ska mjölkas.

I går tillkännagav även Pentagon ett vapenpaket på 300 miljoner dollar till Ukraina. Paketet är det 37:e med militärt bistånd som delats ut till Ukraina av USA sedan augusti 2021. Sedan Rysslands militära operation i Ukraina inleddes i februari förra året har USA spenderat 35,7 miljarder dollar på Ukraina.

Det hycklande EU-organet som redan spenderat otaliga miljarder på Ukraina utan minsta kontroll på vart pengar och vapen tar vägen, planerar nu dessutom ytterligare miljardregn över Europas vapenindustri när produktionen av ammunition till Ukraina ska trappas upp med hjälp av medborgarnas pengar för att gynna ett land som inte ens är medlem av unionen.

EU-kommissionen föreslår nämligen att EU ska slussa över fem miljarder euro till vapenindustrin för att hjälpa Ukraina med ammunition. EU-kommissionen vill således ta flera miljarder ur EU:s budget för att öka tillverkningen av ammunition, trots skrivningar i unionens fördrag om att budgetpengar inte får användas för vapen.

Kommissionen hävdar att förslaget är helt i linje med regelverket och enligt Garvan Walshe, försvarsexpert på tankesmedjan EPC i Bryssel, kommer de hitta ett sätt att genomföra det.
-”De kommer hitta sätt för att göra detta lagligt, finns det bara politisk vilja så kan man hitta sätt för att lösa det.”

Självklart kommer de det, för om våra beslutsfattare verkligen vill något så hittar de en lösning. Men när det gäller den skapade energikrisen och inflationen som slår hårt mot det europeiska folket, eller för den delen den okontrollerade massmigrationen och eskalerande brottsligheten vars konsekvenser söndrar länderna samt nationella problem som en kollapsad välfärd med en kapsejsad vårdapparat, får vi minsann bara lära oss att leva med det.

För övrigt är det fascinerande hur svensk massmedia återigen rapporterar ensidigt efter drönarattacken mot Rysslands president Vladimir Putins kontor i Kreml, där Ukraina genom det påstådda mordförsöket på Putin sägs ha brutit mot en inofficiell överenskommelse om att inte attackera platser där de ledande politikerna finns samt där man nu förväntar sig ett svar från Ryssland och en eskalering av kriget. Givetvis var det inte Ukraina som låg bakom för det är vad helgonet Zelensky säger och givetvis anser våra inhemska ”experter” att det är långsökt att Ukraina ligger bakom. Hade det däremot skett en attack där man försökte eliminera Zelensky, kan man slå sig i backen på att det tveklöst hade varit Ryssland och Putin som låg bakom. Oj vilket herrans liv det blivit då från väst.

Det är ett skådespel utan dess like som vi tyst bevittnar och att ingen protesterar när våra politiska ledare använder medborgarnas pengar för att gynna krigsindustrin samt förlänga lidandet för såväl det ukrainska folket som soldaterna på slagfältet samtidigt som de får kickbacks in på sina konton är en skam.

#itsokwhenwedoit

#followthemoney

#fuckpeace

#vibetalar

https://sverigesradio.se/artikel/oklart-om-eu-medel-far-anvandas-till-vapentillverkning

10 reaktioner till “Allt går när politikerna verkligen vill något

  1. Det är ju så politik går till i praktiken. Politiker stiftar lagar för att åstadkomma en förändring i samhället. Inget konstigt med det.

   Gilla

   1. Varför ett sådant rabalder om de nya invandringsreglerna i så fall? Ni liberal-fascister anser att er egen politik, hur vanvettig den än är, är den bästa och inget behöver ändras!

    Gilla

   2. Regeringen stiftar lagar och oppositionen kritiserar dem. Också en naturlig del av det demokratiska hantverket.

    Gilla

   3. Oftast struntar regimen i lagar som inte passar deras agenda! Afghan-asylen, den lagvidriga Nato-anslutningen m.m. ”Demokrati” blaha…Men fortsätt du att sussa gott i din bubbla! Att en del bara orkar försvara ett så korrupt system…

    Gilla

   4. Sverige tillhör de minst korrupta länderna i världen, asylrätten är inskriven i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och ansökan till NATO beslutades av riksdagen helt enligt reglerna.

    Gilla

 1. Siffrorna från de sista undersökningarna, fundera en stund på frågorna, ingenstans ställs den enkla frågan om man ”är för kriget” eller ”om man vill ha fred”. Sen får man inte heller glömma att det är de styrande som ligger bakom dessa siffror, vilket innebär att man ska sanningshalten med en stor nypa salt. Många läser studien och drar slutsatserna efter det, men hur många frågar sig vad studierna egentligen säger oss. Det säger sig självt att de styrande inom EU gör allt för att hålla uppe fasaden av ett samlat EU, men ingen frågar vad medborgarna vill att deras pengar ska gå till.
  De börjar gå rykten att USA börjar vacklar i biståndet till Ukraina och att om Biden ska kunna vinna valet så bör han avsluta Ukraina affären eftersom detta kan komma att bli en stöttesten för demokraterna.
  ”Fler än nio av tio (93 %) tycker att det är bra att EU ger humanitärt bistånd till de människor som drabbas av kriget. 88 % ställer sig bakom idén att välkomna människor som flyr kriget till EU. 80 % är för att Ukraina får ekonomiskt stöd. 66 % tycker att Ukraina bör gå med i EU när landet är redo, 71 % anser att Ukraina är en del av Europa och 89 % känner medkänsla med ukrainarna.
  Stödet för de sanktioner som införts mot Ryssland efter dess militära angrepp mot Ukraina är också mycket högt. De allra flesta i EU (80 %) stöder de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland. 79 % stöder de sanktioner mot ryska oligarker som EU infört, med tydliga ekonomiska och politiska konsekvenser för den politiska elit i Ryssland som står bakom invasionen.
  Två tredjedelar av européerna (67 %) är för att EU finansierar inköp och leverans av militär utrustning till Ukraina. Dessutom anser 75 % att kriget i Ukraina visar att vi behöver ökat militärt samarbete i EU.” (https://news.cision.com/se/eu-kommissionen/r/eurobarometer–starkt-stod-for-eu-s-insatser-mot-kriget-i-ukraina,c3561179)

  Gillad av 1 person

  1. Tror idioterna i Bryssel att någon går på deras påhittade och friserade undersökningar? Det skulle vara ”journalisterna” i fulmedia som helt abdikerat från sin uppgift.

   Gilla

   1. Har många arbetskamrater som köper allt media, politiker, SVT osv kommer med, ingen tänker längre, fruktansvärt tråkigt. Men när man har möjlighet att förklara hur man bör se på läget blir de förbannade, sen glöms allt borta och de faller tillbaks in i sitt zombie tillstånd där lån, tacos, inflation och deras rosaskimrande verklighet lockar mer än vi kan tänka oss. Så svaret blir att de är många som blir ”matade” av ”journalisterna” i fulmedia oavsett vad vi tycker, de älskar att titta åt samma håll som alla andra, slippa tänka och bry sig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s