När ska det utkrävas ansvar av von der Leyen?

För snart två år sedan offentliggjorde EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen att hon spikat affären med Pfizer-Biontech om en leverans av upp till 1,8 miljarder doser av deras covidvaccin. Von der Leyen lyfte också fram att mRNA-teknologin som Pfizer-Biontech använder sig av var både säker och effektiv.

Med facit i hand har det visat sig vara precis tvärtom och mörkandet av läkemedelsskandalen kring covidvaccinet som såväl massmedia som våra beslutsfattare står bakom lär gå till historien.

Det har dessutom i efterhand uppdagats oegentligheter kring von der Leyens agerande i upphandlingen av EU:s vaccinkontrakt och hösten 2022 inledde den europeiska åklagarmyndigheten Eppo en utredning om misstänkta oegentligheter i samband med köp av covidvaccin inom EU, med misstänkta kopplingar till kontakter som ska ha skett på högsta nivå mellan Pfizers ledning och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, vars make för övrigt är medicinsk chef för ett amerikanskt bioteknikföretag som specialiserat sig på just genterapier som Pfizer- och Moderna-vacciner baseras på.

Bland annat ska sms-meddelanden ha utbytts mellan von der Leyen och Pfizers VD Albert Bourla inför vaccinupphandlingskontraktet som ska ha varit värt upp till 35 miljarder euro. EU-kommissionen har vägrat att lämna ut sms:en eller samarbeta.

Von der Leyen tycks dock ha någon form av frikort eftersom hon sitter kvar i samma maktposition som tidigare och varken granskas av media eller ställs till svars av EU-ländernas ledare för sitt oansvariga förfarande med medborgarnas pengar. Hur stor kickback som von der Leyen och övriga beslutsfattare i EU egentligen fått förtäljer inte historien.

Nu har i alla fall ledningen i Polen vaknat till liv och skickat ett offentligt brev till Pfizers aktieägare och uppmanat den amerikanska läkemedelsjätten att omförhandla avtalet om Covid-19-vaccin med EU.

Brevet är daterat i går och undertecknat av Polens hälsominister Adam Niedzielski. I brevet vädjar ministern till Pfizers ”sociala ansvar” och uppmanar företaget till gynnsammare villkor i förhandlingarna för att sänka den totala mängden doser som det skickar till EU samt att sprida ut dessa över en längre tidsperiod.

Enligt ett förslag som diskuteras skulle vissa doser annulleras, men med ett högre pris per dos för de återstående leveranserna till EU, vilket i praktiken skapar en ”avbokningsavgift”.

I brevet står blandannat; ”Istället för att visa solidaritet vill företaget fortfarande tjäna pengar på medel som tilldelats av EU:s medlemsstater enbart för att skydda folkhälsan”. Pfizer har inte kommenterat brevet.

Som en konsekvens av den miserabla EU-upphandlingen signerad von der Leyen, har hittils miljontals doser gått ut oanvända i lager i hela EU och enligt rapport från det tyska public service-företaget BR24 i januari angavs siffran till 36,6 miljoner doser i Tyskland, medan Österrikes hälsominister tidigare har sagt att 17,5 miljoner doser var oanvända i landet och ”tillgängliga för vaccination.”

Inte undra på att media måste hålla liv i spridningen av covidviruset och våra myndigheter uppmanar till fortsatt vaccinering när vi har så många doser att bli av med. Varför utkräver vi inget ansvar av de högavlönade beslutsfattare som profiterar på människors hälsa med fatala konsekvenser?

#followthemoney

https://www.politico.eu/article/poland-guilt-trips-pfizer-covid-19-vaccine-glut-letter-to-shareholders/

https://svenska.yle.fi/a/7-1532281

12 reaktioner till “När ska det utkrävas ansvar av von der Leyen?

 1. Som redaktören beskriver föreligger jäv, jäv ses alltid allvarligt på från journalistisk sida, vill jag minnas, dock här råder största möjliga tystnad.
  Kan hända ser MSM-redaktionerna detta jäv kunna ses mellan fingrarna och därmed dagtingat.
  Största möjliga tystnad råder, vad kan det bero på ?
  Klassiskt…..
  – Bit inte den hand som borgar din journalistiska framtid.

  Gillad av 2 personer

 2. Det skall bli intressant att se hur Pfizer kommer att förhålla sig till detta önskemål från Polen. Troligtvis höjer man först 500 procent och sedan sänker man 10. Precis som ICA med sina extrapriser. Det är riktiga bedragare inom medicinbolagen och visar bara att stater måste hålla en hög nivå på egen forskning. Att lägga sitt öde i bedragares händer betyder enbart nöd och död och fattigdom.

  Gillad av 1 person

 3. Ja när ska bedrägeriet få konsekvenser?
  Det måste bli konsekvenser även för svenska politiker och personer inom myndigheter.

  Gillad av 2 personer

 4. ”Varför utkräver vi inget ansvar av de högavlönade beslutsfattare som profiterar på människors hälsa med fatala konsekvenser?” Det bör inte vara så enkelt att smita från sitt ansvar som det är idag för politiker, byråkrater och makteliten, vi får hoppas att det inte är lika enkelt att smita från följderna av att smita från sitt ansvar, utan att folket har de bästa minnet.
  Hade politikerna haft ett sunt tänkande så hade de gjort de bästa de kan för folket, inte som det är idag där allt handlar om för en politiker ska få det bättre än vad de hade innan. Detta rör pengar, makt, fördelar och kontroll av folket så länge de tror att de har makten kommer detta att fortsätta i samma mönster som idag, eftersom de tror att de sitter säkert och därför kan bete sig precis som de tror.
  En vacker kommer folket komma ihåg och det folket kommer ihåg blir den lagen som folket vill ha, först då ser vi hur en politiker tänker, för en politiker tänker inte innan han/hon blir trängd och det är först då som de blottar sina svagheter och brister.

  Gilla

 5. Jag känner själv till minst två fall bland bekanta som tagit fulldos av ”mRNA-vaccin” och fått sina immunförsvar förstörda. Detta är alltså personer som i värsta fall var sjuka en gång vart tredje år som nu är sjuka var och varannan månad. Den som inte ser sambandet måste vara obotligt naiv eller totalt lurad av vaccinförespråkarna. Och man kan läsa om mängder av andra som drabbats likadant. Ett märkligt sammanträffande angående vacciner så har efter tiotals år av forskning nu ett vaccin mot malaria utvecklats och som nu är under test för att se om det fungerar utan biverkningar. Men Covid-”vaccinet” tog man fram på ett par månader och började spruta in i folk utan tester av biverkningar eller andra problem. Man kan misstänka att läkemedelsbolagen såg vilka enorma summor de kunde tjäna på sina Covid-”vacciner” och slängde all normal försiktighet överbord.

  Gillad av 1 person

 6. Den största bedrägeriet någonsin i mänsklighetens historia. Dessutom säger sig allt fler veta att covid viruset var ett USA utvecklar biovapen som släpptes avsiktligt från Fort Detrick i USA i mars 2019 och spred sig över världen. Undrar bara vad USA håller på att koka upp just nu. USA påstås ju driva och finansiera hundratals biovapen labs över världen.

  Gilla

 7. Det är minst sagt tragiskt! Varför når inte dessa nyheter ut till alla ignoranta och okunniga människor. Jag mår dåligt över hur lite människor vet. Och det värsta är ju att de flesta idag vägrar att tro på sanningarna.

  Gillad av 1 person

 8. Ursula von der Leyen har blivit Europas nya diktator. Vi vet mycket väl vem hennes företrädare var.

  Utvecklingen idag har kusliga likheter med ut utvecklingen 1933. Dåvarande nazisterna använde ett kontrollerat media till att etablera sig. Idag ser vi ett nära autentiskt upprepande när makteliten, nu styrd av USA, använder identiska metoder. Massövervakning är tillbaka och man mörkar vald information och framhäver annan. Innevånarna skall endast ges tillgång till just den information dom makteliten bestämmer.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s