Länder som bebos av 85% av världens befolkning vägrar deltaga i isoleringen av Ryssland

Att det främst är USA och EU som driver sanktionerna mot Ryssland samt arbetar hårt för att isolera landet på alla sätt, medan majoriteten av världens länder inte anslutit sig till vansinnet som slagit tillbaka på oss själva i diverse kriser, är ett faktum som inte diskuteras i Sverige eftersom man inte vill äventyra det narrativ som etablissemanget skapat genom daglig masspropaganda till befolkningen i över ett års tid.

Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov lyfter dock gärna fram det och i dag höll han ett intressant tal under ”World Online Conference on Multipolarity”, där han slog fast att västvärlden misslyckats med att isolera Ryssland då en majoritet av världen fortfarande är intresserade av att upprätthålla goda relationer med Moskva.

-”Trenden mot multipolaritet är oåterkallelig, vare sig de tidigare kolonialmakterna gillar det eller inte. Washington och dess vasallers ansträngningar att vända historien och tvinga det internationella samfundet att leva efter den påhittade ”regelbaserade ordningen” har visat sig vara ett fiasko. Ett antal länder, som tillsammans är hem för 85% av världens befolkning, har gjort det klart att de inte kommer att följa de tidigare kolonialmakternas bud. Det faktum att delegater från flera dussin nationer från nästan alla kontinenter deltager i detta onlineforumet, visar hur mycket dragkraft idén om multipolaritet har fått.

Nya globala centrum växer fram i Eurasien, Indo-Stillahavsområdet, Mellanöstern, Afrika och Latinamerika. Dessa nationer driver en oberoende politik som styrs av nationella intressen. Utvecklingsländerna har stadigt utökat sin andel i den globala ekonomin under de senaste tre decennierna samtidigt som G7-ländernas roll har minskat. Det faktum att fler och fler länder har uttryckt intresse för att gå med i internationella grupper av det nya slaget, som BRICS och Shanghai Cooperation Organization (SCO), är fantastiskt. Ryssland förespråkar en multipolär världsordning baserad på respekt för FN-stadgan och en intressebalans i motsats till en balans baserad på rädsla.”

Konsekvensen blir i slutändan att det blir vi som isolerar oss själva från omvärlden. Vem kommer vilja samarbeta med EU efter det här och framförallt vem kommer vilja ha med EU i viktiga beslut? Våra beslutsfattare tycks dock inte oroa sig över risken att vi gräver vår egen grav, de är väl för upptagna med sin egen självgodhet.

#viharvälingaproblem

https://www.rt.com/russia/575527-lavrov-western-efforts-isolate-russia-failed/

10 reaktioner till “Länder som bebos av 85% av världens befolkning vägrar deltaga i isoleringen av Ryssland

 1. De ländernas säkerhet är inte hotad av Ryssland. Att Ryssland skulle respektera FN-stadgan är absurt. Den fastslår klart och tydligt att det är ett brott att invadera ett oberoende land.

  Gilla

  1. ”Ryssland förespråkar en multipolär världsordning baserad på respekt för FN-stadgan och en intressebalans i motsats till en balans baserad på rädsla.”

   När hade Ryssland senast respekt för FN-stadgan?? Detta land sysslar som bekant med dagliga krigs- och folkrättsbrott i Ukraina! T ex mördades 23 civila ukrainare av Ryssland, då man bombade deras hem i fredags. Och detta samtidigt som Ryssland är ordförandeland just nu i FN:s säkerhetsråd (där man är permanent medlem). Snacka om en sjuk värld!!

   Gilla

   1. Som jämförelse har Ukraina sedan 2014 bombarderat sin ryska befolkning med artilleri och dödat tretton till fjortontusen civila ryssar . Det är inte på minsta vis konstigt att Ryssland har reagerat.

    Gillad av 3 personer

   1. Ryssland garanterade Ukrainas suveränitet i utbyte mot att Ukraina överlämnade sina kärnvapen i Budapestavtalet 1994.

    Gilla

   2. Oj, du är dåligt påläst förstår jag eller påtagligt påverkad av rysk propaganda! Enligt internationell rätt är Ukraina en självständig stat. Att landet tidigare ingått i gamla Sovjetunionen hör inte hit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s