Hur länge till ska kränkthetskulturen styra samhället?

Etablissemanget i västvärlden har under en längre tid kampanjat för att den vita rasen ska deklasseras, vilket bland annat tagit sig uttryck genom hyllandet av Black Lives Matter och på vita duken har många klassiska filmer där kaukasier haft en framträdande roll gjorts om med mörkhyade huvudrollsinnehavare i nyversionerna – samtidigt som det klassiska nordiska utseendet nästan helt försvunnit i reklamfilmer och annonser på våra breddgrader.

Det borde därför inte komma som en överraskning att Borås stad får kritik av PK-etablissemanget för sin mångfaldsbrist i sin nya reklamfilm då det blivit standard att vi ska känna en form av vitskam, men det irriterar mig ändå att de ansvariga så snabbt gav vika istället för att stå på sig då vi faktiskt bor i Sverige med en ursprungsbefolkning som har kaukasiskt utseende. Varför ska vi behöva dölja detta faktum för att inte riskera att kränka någon? Så idiotiskt och typiskt det ängsliga Sverige!

Videon i fråga togs fram av det kommunala bolaget Borås TME och skildrar vanliga svenskar i Borås som ägnar sig åt vardagliga sysslor. Men nu har Borås stad tagit bort reklamfilmen som skulle marknadsföra kommunen efter påtryckningar från den lokala tidningen Borås Tidning som anser att för många vita människor syns i videon. I går skrev tidningen bland annat ”Men inte en enda person som visas på bild ser ut att ha en annan etnisk bakgrund än svensk”.

Alexandra Pérez Liberg, nytillträdd marknadsansvarig på Borås TME, säger att hon förstår kritiken och att de tar till sig den.

-”Filmen plockas i detta nu bort från alla våra plattformar tills en uppdaterad film finns på plats. Den nya versionen kommer innehålla det som ligger i vårt uppdrag, det vill säga att representera mångfald och inkludering.”

Pérez Liberg tillägger också att man går ett steg längre och även ser över övrigt marknadsmaterial så att mångfalden även där blir ännu mer tydlig.

Flatheten kan inte bli tydligare. Man undrar om länder i Asien, Sydamerika och Afrika med många utländska invånare tänker på att undvika mångfaldsbrist samt inkludera ljushyade med europeiskt utseende när de producerar lokala marknadsföringsvideor? Kränkthetskulturen som genomsyrar hela vårt samhälle måste helt klart få ett slut.

#detnyasverige

#cancelculture

https://www.friatider.se/manga-svenskar-i-boras-reklamfilm-nu-raderas-den

https://www.bt.se/boras/bara-vita-manniskor-fick-vara-med-i-reklamfilm-om-boras-801ea423/

20 reaktioner till “Hur länge till ska kränkthetskulturen styra samhället?

   1. Du skrev att filmen skildrar svenskar i Borås. Jag tolkade det som att du anser att någon otydligt definierad svenskhet skulle väga tyngre än att faktiskt bo i Borås.

    Gilla

  1. Du som försåtligt smyger omkring här på bland annat Jennys blogg skulle kanske vilja veta hur åtminstone jag definierar svenskhet? Svenskhet för mig är att dela mina grundvärderingar och jag känner att jag ideologiskt har mer gemensamt med en somalier än jag har med dig Mikael Andersson. Svenskhet sitter inte i hudfärg men i själen och hjärtat. Du Mikael Andersson är i mina ögon inte svensk och kan gärna få repatrieras till där du har dina ideologiska tokidéer. Jag har mer gemensamt med en kille från Rinkeby än jag har med dig. Klasskamp ifall du vill kalla det så ditt besuttna spektakel. Det våras för vänstern,nationell vänster för oss svenskar. Ali,Per,Mohammed och för mig. . Så simpelt att tycka att hudfärg speglar ett samhälle Mikael. Så djävla simpelt.Du är ju en rasist som reducerar Rinkebyborna till en kulör. Man saknar ord faktiskt.

   Gilla

   1. Hoppla, hoppla Rolf! Håll i hästarna. Går man till personangrepp har man inga sakargument kvar. Eftersom inget du skriver har något som helst med Jennys inlägg eller min kommentar att göra ser jag ingen anledning att kommentera det vidare.

    Gilla

  2. 76 inkomstpoäng och en av Stockholms finare adresser. Där finns utrymme för rejäla skattehöjningar för den övre medelklassen. Leve kommunismen Micke.

   Gilla

   1. 1) Återinförd fastighetsskatt.
    2) Återinförd förmögenhetsskatt.
    3) Slopat ränteavdrag.
    4) Slopat ROT- och RUT-avdrag.
    Något i den stilen?

    Gilla

  3. Nej det har du alldeles rätt i, för stackars Borås är hårt ansatt av alltför hög mångkultur. Ingen hittar rätt, det blir bara kaos.Kaos precis överallt…Det är Borås av idag. Tycker det vore befriande med en film som den som nu togs bort av ynkryggar..

   Gilla

 1. Det gapas vitt och brett om mångkultur på nyhetsredaktionerna landet runt men den här reklamfilmen kunde vara inspelad på vilken dagstidnings redaktion som helst. Varför föregår inte tidningarna med gott exempel?

  Gillad av 1 person

 2. I Sverige finns det väldigt få Kaukasier. Den Kaukasiska rasen var ett begrepp som myntades för 100 år sedan när det fanns forskare som trodde att det fanns olika raser bland människorna, något som inte stämmer! Den Kaukasiska rasen var ett namn på människor från Persien (nuvarande Irak), hela Europa och Arabien.
  Att vara svensk är inte att se ut på ett speciellt sätt, det är att vara medborgare, att vilja leva i Sverige och vilja bidraga med att göra ett bättre samhälle! Att du och en hel del andra slaver försöker omforma det svenska samhället genom provokativa bloggar och kriminalitet ändrar inte på den saken! Läs lite historia så kanske du kan förstå det svenska, så kanske du blir sedd som svensk framöver.

  Gilla

  1. Och var fick du luft ifrån? Samma idiot som ständigt byter namn och skriver återkommande i sina kommentarer att jag inte är svensk och lever på bidrag med ”alla” mina barn. Jag brukar inte publicera dina kommentarer, men låt gå.

   Den kaukasiska rasen omfattar människor som ska ha sitt ursprung i Kaukasus-området, därav namnet och inkluderar bland annat européer, perser samt araber. Det är därför inte fel att använda det epitetet.

   Inlägget handlade för övrigt inte om mig utan det faktum att Borås stad slösar med skattemedel för att redigera en video som enligt en del kritiker innehöll för många vita personer.

   För din information är jag inte slav som du påpekar varje gång du skriver en kommentar, jag är född i Sverige med en pappa från Ungern som kom hit när han var 3 år samt en mamma som är född i Sverige med föräldrar från Tyskland.

   Eftersom du upplever min blogg på ett negativt sätt rekommenderar jag dig att hålla dig borta – dina i regel nedsättande kommentarer publiceras ändå inte.

   Gillad av 1 person

 3. Med andra ord så har du inte särskilt mycket svenskt påbrå, Jenny! Så du kanske ska sluta upp med att klaga på oss svenskar? Googla Slaver så ser du att både Tyskland och Ungern är slaviska! Sverige har en del invånare med slaviska rötter då vi historiskt haft mycket kontakt och samarbete med de slaviska länderna. Vi har också haft ett visst kulturutbyte med er slaver men även med många andra folkgrupper. Det märklig i det hela är att så många slaver dels förnekar sitt ursprung , men ändå väljer att använda omoderna rasbegrepp, för att definiera andra människor. Så vitt jag kan se så är du inte särskilt svensk, och det säger jag inte pga ditt utseende utan på att du inte förstått speciellt mycket av vad som håller ihop oss svenskar, historia, kultur osv.

  Gilla

  1. Ingen bryr sig om vad du tycker. Vem lägger ens tid på att kommentera en privat bloggares rötter, har du inget viktigare för dig?! Nu har du fått säga det du ville, så dags att dra vidare. 👋

   Gilla

   1. Ja du Jenny. De värsta människohatarna och rasisterna finner man bland dom som tycker hudfärg och kön är viktigare än t.ex. lojalitet mot ett land. Ej att glömma s.k. ”religioner” som öppet och medvetet diskriminerar kvinnor och flickor. Men sådana ”petitesser” sopas under mattan av alla som är ”goda”. Typ vissa som inte vet bättre och häver ur sig strunt här på din blogg.

    Gilla

  2. Vad menar du med ”oss svenskar”? Är det kanske när svenskar dödade skånska lantbrukare,flyttade in och tog över både gård och hustru när Skåne skulle försvenskas eller när gerillakrigarna togs till fånga och hängdes levande på störar längs allfartsvägarna. Det är du Peter Karlsson som bör läsa på. Det är bra att ni sk svenskar numera blir nerpissade och förnedringsrånade. Att vara svensk är att vara ett i huvudsak nerpissat mähä. Jag är skåning och dansk i själ och hjärta. #pissapåensvensk

   Gilla

 4. Ja du Jenny. De värsta människohatarna och rasisterna finner man bland dom som tycker hudfärg och kön är viktigare än t.ex. lojalitet mot ett land. Ej att glömma s.k. ”religioner” som öppet och medvetet diskriminerar kvinnor och flickor. Men sådana ”petitesser” sopas under mattan av alla som är ”goda”. Typ vissa som inte vet bättre och häver ur sig strunt här på din blogg.

  Gilla

 5. Tänk att få gå ut i en stad med bara svenskar. Det skulle kännas som en lättnad, en befrielse.
  (”Saknad”, bok av Katarina Barrling och Cecilia Garme, 2022:
  –”En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som MÅSTE TIGA om dem?”)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s