Billiga poäng att tjäna när barn utnyttjas som politiskt slagträ

Nyheten om att Murhaf Hamid (11 eller 12 år beroende på vilken tidningsartikel man läser) boendes i skånska Glimåkra har slagit alla tiders majblommerekord genom bland annat onlineförsäljning var Sydsvenskan först att rapportera om för några dagar sedan, en dagsslända som på något sätt hållit sig fortsatt aktuell pga massmedias upphaussande och nu har det även blivit osmakligt politiskt sprängstoff eftersom pojkens familj är asylsökande.

Varje gång media skrivit om det har försäljningen gått upp och i går hade Murhaf sålt för 2,4 miljoner kronor, varav han själv tjänar ca 400.000 kronor. Hamid har sagt att han hade velat köpa ett uppehållstillstånd om det gick.

Givetvis har Murhaf fått väldigt mycket uppmärksamhet och kärlek, men även rasistiska kommentarer av bland annat en Sverigedemokrat från Lund som twittrat att det borde varit ett svenskt, vitt barn som lyfts fram och använt epitet som ”jävla blatteunge”.

Plötsligt skulle alla partiledare engagera sig med handhjärtan och försöka vinna billiga poäng. KD:s partiledare Ebba Busch, Centerpartiets Muharrem Demirok och Socialdemokraternas Magdalena Andersson har alla twittrat. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson intervjuas och säger att det är bland det värsta han läst samtidigt som han låter meddela att medlemskortet för vederbörande SD:are klipps. Statsminister Ulf Kristersson (M) som köpt en majblomma av Murhaf och hyllat honom som en hjälte röt ifrån att alla som skriver hatiska kommentarer till ett barn på sociala medier ska skämmas.

Men det slutar inte där, för nu har Murhaf blivit inbjuden till riksdagen nästa vecka. 🤦‍♀️ Varför då? Så att våra politiska ledare kan ta selfies och få likes på sociala medier? Låt pojken vara istället för att utnyttja honom som ett slagträ för att vinna billiga politiska poäng. Man kan tänka sig att familjen nu hoppas på ett positivt asylbesked i och med alla politikers engagemang som kan sluta i grym besvikelse när etablissemanget lekt färdigt samt det är dags för en ny fokusförflyttning.

Fotbollskillen Murhaf själv hade hellre önskat att Alexander Isak eller Zlatan hörde av sig och jag förstår honom.

#barnprofitering

https://www.expressen.se/nyheter/murhafs-gladje-efter-stodet-ar-jattestort/

11 reaktioner till “Billiga poäng att tjäna när barn utnyttjas som politiskt slagträ

 1. Barnen får väl ingen egen vinst ? De säljer väl för välgörenhet ? Hur många hundra kronor är en väska värd som barnen går runt med ? Hur många timmar per dygn och dagar måste ett litet barn arbeta för att komma upp i denna summa. Helt omöjligt men det är ju ett bra sätt att hålla uppmärksamheten från globalisternas brott.

  Gilla

   1. Ja jag fick sen information av mitt barnbarn. När hon gick i femman sålde hon 1 1/2 väska och fick 10%. Majblomman var en helt annan sak när det började, kanske? Enligt mitt barnbarn kunde man sälja via nätet också ?
    I alla fall så är det krafter som utnyttjar det och ställer grupper mot varann. Vi och invandrarna sitter i samma båt. Det är globalisterna vi ska bekämpa.

    Gillad av 1 person

 2. Uppmärksamheten har lett till att Majblomman fått in 4 miljoner kronor hittills och det är ju en bra sak.

  Gilla

  1. Gå och lägg en blomma på den lilla flickan Adrianas grav. Tröttnar inte du på dig själv? Har du förresten köpt majblommor av killen?

   Gilla

 3. Jag tror inte för ett ögonblick på att denna svenska tant skulle vara ‘rasist’ eller hysa agg mot detta invandrarbarn.

  Jag tror att hon tappade självbehärskningen, och kläckte ur sig detta grova epitet, därför att…
  ·
  … Hon, liksom andra svenskar, har blivit stämplad fördömd föraktad som rasist (ifrågasättande av ens människovärde, människosyn, medmänsklighet och moral) år ut och år in av den politiska och kulturella makten/eliten, utan möjlighet till försvar eller upprättelse. Det förbättrar inte integrationsviljan, det försämrar den. När ska folk och fä förstå?
  ·
  (2022-08-18 Göteborgs-Posten ”Hela verkligheten har blivit diskriminerande”
  Gästledare Lars Åberg:
  – ”Det är en bekväm ståndpunkt. Om rasismen är allestädes närvarande kan ingen svära sig fri, och eftersom RASIST ÄR DET VÄRSTA EPITET NÅGON KAN FÅ I SVERIGE skaffar sig den som slungar det ur sig ett MORALISERANDE ÖVERTAG.”)
  ·
  (2019-03-10 Jenny Pipers blogg ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”
  – ”Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – rädslan att bli kallad rasist eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”)
  ·
  Hon ser hur invandrare blir fler och fler, i område efter område (hennes?), ort efter ort (hennes barnbarns?), stad efter stad, men ‘får’ inte säga någonting om det. Då blir hon stämplad som rasist och informeras om att hon i stället ska känna sig (kulturellt) berikad.
  ·
  – ”I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – och de blir färre för varje år.”
  (— Hanif Bali (M?), 2022-12-11 Expressen: ”Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”)
  ·
  Hon ser klankriminaliteten, invandrargängvåldet, förnedringsrånen och trakasserierna av svenska barn och tonåringar (hennes barnbarn?), bidragsbedrägerierna, försämringarna i samhällsservicen, fattigpensionärer (är hon en?) som inte har råd till tandvård men flyktingar får det nästan gratis.
  ·
  Hon känner förmodligen saknad, och förtvivlan?, efter det land hon kände sig hemma i, och var om inte uttryckligen önskad så åtminstone inte uttryckligen oönskad och föraktad (slagord från ‘vänstern’: ”inga rasister på våra gator”, # ingarasiterpåvåragator)…
  ·
  – ”En stor invandring på kort tid har förändrat Sverige i grunden. […] Men vad skapar folkhemmets försvinnande för känslor hos dem som bor här? Och vad händer med människorna som MÅSTE TIGA om dem?”
  (— boken ”Saknad” 2022 av Katarina Barrling och Cecilia Garme)
  ·
  … och kanske oroas för att hennes barnbarn kan komma att bli en minoritet, i det egna landet (går det på riktigt att faktiskt förstå/inse vad detta betyder/innebär?, är det ‘för stort’ och ofattbart?).
  ·
  Fristad.eu/Hans Li Engnell, 2023-03-30
  ”Konspirationer, fakta och ett land i förändring”
  – ”Under lång tid har det funnits en föreställning att den politiska, mediala och kulturella eliten gått samman för att frånta svenska folket vårt land […] ett så kallat folkutbyte.”
  ·
  Hennes uttryck kan aldrig ursäktas (eftersom det avsåg ett barn), men det kan förklaras/förstås, om ovan är sant.
  ·
  Jag tror att hon tog ut sin ilska, och förtvivlan? (dessa känslor är närbesläktade), på detta oskyldiga barn, vilket är så människor kan göra när de känner sig illa behandlade av omvärlden, och låter det gå ut över andra.
  ·
  (Ja, till och med vuxna kan behandla barn vedervärdigt. Ett annat exempel än denna svenska tant är, från vårt svenska perspektiv/kultur: könsstympning, som utförs av somaliska tanter.)
  ·
  Och, jag håller med Piper om att det är rätt vidrigt (mitt ord) att partiledare ”utnyttja[r] honom som ett slagträ för att vinna billiga politiska poäng”.

  Gilla

 4. Ännu en gång vittnar det om inkompetens eller rättare sagt oförmåga att sätta saker och ting i sitt kontext, det handlar om en kvinna som la ut ett inlägg på Facebook ”Försäljningen tog fart sedan asylsamordnaren Leila Orahman skrivit om honom i ett Facebookinlägg.” Man kan undra varför hon la ut det? Var det för att ”trycka till svenskarna som handlar av andra barn”? Man kan ju tycka att hon borde hjälpa alla barn som säljer, för jag tror alla har samma problem när de ska sälja sina Majblommor. Eller är det skillnad på barn och barn? Just nu känns det som att alla vill köpa av honom för att få ett ”rent samvete” eftersom de inte har köpt en Majblomma av något annat barn.
  Beteendet av politikerna var väl väntat, hade de kunnat sjunka lägre så hade de säkert gjort de med, för vad gör man inte för att visa svenskarna hur godhjärtade våra hönshjärnor till politiker är.

  Gillad av 1 person

 5. Hur känns det för alla Svenska barn som gått i regn och rusk och blivit rånade och hotade.
  Deras försäljning räknas inte.
  Jag undrar om de får betala tillbaka socialbidraget nu, eftersom de har massa pengar nu.

  Gillad av 1 person

 6. Tänk att vi som har nordisk härkomst sedan flera generationer numera blir kallade för infödingar, det känns lite märkligt. Men det är klart, allt folk som har bott i samma land sedan urminnes tider är ju infödingar, det är väl bara så att man inte här tänkt på det sättet. Känns på sätt och vis ganska ballt, trots allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s