Kommer Norge åberopa artikel 5?

Sveriges raketmiss i dag, där en nio meter lång raket uppskjuten från rymdbasen Esrange i Kiruna av misstag slog ned i Norge, har blivit en världsnyhet och nu meddelar norska myndigheter att man ser väldigt allvarligt på händelsen eftersom nedslag av en sådan raket kan medföra stor skada. UD i Oslo är inte heller glada eftersom man inte har fått något formellt besked från svenska myndigheter om händelsen.

Sverige är inte ens med i Nato ännu, men vi är redan igång och ”attackerar” ett Natoland. Är det nu Norge kommer åberopa artikel 5 som fastställer att en väpnad attack mot ett Natoland ses som en attack mot alla medlemsstater? 😄 Det hade för övrigt varit roligt att höra deras bortförklaringar om raketen landat på rysk mark.

#sverigebilden

https://sverigesradio.se/artikel/norska-ud-mycket-allvarligtatt-svensk-raket-slog-ner-i-norge

2 reaktioner till “Kommer Norge åberopa artikel 5?

  1. Esrange var ursprungligen en militär anläggning, avsedd för uppskjutning av vapen, som USA inte ville att Sverige skulle leka med. Då lade man ner utvecklingen av berörda vapen här …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s