Elfte gången gillt, eller?!

Snillena i EU har redan provat att införa sanktioner mot Ryssland tio gånger hittills med samma förödande resultat där det slagit tillbaka stenhårt på EU-länderna själva. Men den politiska eliten i Bryssel tror sig veta bäst och är nu i full gång med att planera det elfte sanktionspaket.

EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell sade senast i dag att EU:s utrikesministrar ännu inte är redo att komma överens om ett nytt paket med antiryska sanktioner, men att diskussionerna fortsätter.

Enligt källor inifrån Bryssel har det dock framkommit rapporter om att EU har uttömt sina möjligheter till ytterligare ekonomiska restriktioner mot Ryssland och att nya åtgärder sannolikt kommer att begränsas till att utöka listan över individer som är föremål för frysta tillgångar samt reseförbud.

Förra veckan sade exempelvis en icke namngiven EU-tjänsteman till Financial Times:

-”Vi är klara. Om vi gör fler sanktioner blir det fler undantag än åtgärder.”

Rysslands finansminister Anton Siluanov hävdade i dag att EU har slut på åtgärder att rikta in på Moskva och att de inte längre vet vad de ska göra för att skada Ryssland:

-”De säger att de kommer att förbjuda export till vårt land – okej. Det är inte som om det inte finns några andra länder förutom de länder som inför restriktioner. Vi kommer att köpa samma varor och kanske bättre kvalitet från vänliga stater, om det behövs. Ryssland är dessutom fullt engagerat i att producera sina egna versioner av viktiga produkter.”

Det är också ntressant i sammanhanget att USA:s president Joe Bidens administration nu förbereder sig i tysthet på möjligheten att Ukrainas mycket omtalade offensiv inte ger den totala segern som Kiev och Washington hoppats på, vilket Politico rapporterade om i dag med hänvisning till flera anonyma tjänstemän.

USA och Natos potentiella nederlag kommer svida rejält för de inblandade som tillsammans med västmedia haussat upp en falsk bild av framgångarna medan man pumpat ut budskapet att Ryssland kommer förlora kriget. Det ska bli intressant att se hur massmedia ska lyckas tiga om detta, men det kommer säkerligen någon ny lämplig fokusförflyttning som kan användas för att dupera folk. Se bara hur enkelt händelserna i Sudan tagit över blickfånget de senaste dagarna.

Det vi inte pratar om finns inte – en välsmord strategi som fungerat bra hittills för att fortsätta hålla invånarna oinformerade om sådant som kan stjälpa deras smutsiga agenda.

#elftegångengillt
#followthemoney
#vibetalar

https://www.rt.com/business/575260-russia-western-sanctions-boomerang/

https://www.rt.com/business/575247-eu-new-russia-sanctions-fail/

2 reaktioner till “Elfte gången gillt, eller?!

 1. Nu igen. Josef Borrell som kan betraktas som ”EUs krigs och propagandas ministern” har återigen öppnat käften för att hetsa upp stämningen.
  För två dagar sen pläderade den gode höken om att europeiska krigsfartyg ska patrullera runt Taiwan.
  Han själv lyfter en fantastisk god lön och riskerar inget.
  Fuck EU!
  Det kommer bli min röst i nästa EU valet.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s