Vissa inbillar sig att klimatkrisen står och faller med nivån på Sveriges självskadebeteende

Otroligt nog utnämnde nyligen den amerikanska tidskriften Time klimatforskaren Johan Rockström till en av årets 100 mest inflytelserika personer i världen, där han delar plats med personer som fotbollsproffset Lionel Messi och världsartisten Beyoncé. I och för sig finns även Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs fru Olena med, så det är tydligt att de som har propagandaorgan i ryggen och fjäskar för rätt personer har en säker plats på listan.

I inledningen till Times artikel kan man läsa att ”Sverige har tagit fram två av de viktigaste figurerna i kampen för att rädda planetens klimat. Om större delen av världen känner till Greta Thunberg är forskarvärlden lika bekant med Johan Rockström. Direktör för Potsdam Institute for Climate Impact Research, Rockstrom hjälpte till att banbryta konceptet ”planetära gränser”, miljöriktlinjer och gränser som människor måste verka inom för att hålla mänskligheten säker.”

Här ser vi prov på den skrämselretorik som massmedia matat oss med från dag ett av klimathysterin – att rädda planeten och mänskligheten från undergång. Med facit i hand fem år senare har hela projektet varit framgångsrikt och gigantiska pengabelopp har under åren bytt fickor i klimatets namn.

Den tvivelaktiga forskningen som visar att världen är långt ifrån att nå klimatmålen basuneras ut till befolkningen som daglig propaganda och får inte ifrågasättas av någon – inte ens kvalificerade forskare som hävdar helt andra saker får höras i debatten, utan dessa har i media degraderats till ”konspirationsteoretiker”.

När Rockström intervjuades i TV4:s Nyhetsmorgon riktade han så klart stark kritik mot regeringens klimatpolitik och deklarerade att ”när ett rikt föredöme som Sverige väljer att backa med argumentet att vi inte har råd med en aktiv klimatpolitik i den här ekonomiska krisen, så skickar det väldigt destruktiva signaler”.

Rockström betonade också att Sverige länge varit ett föredöme när det kommer till miljö och hållbarhet samt att vi nu är på väg åt helt fel håll eftersom Tidöpartierna vill skippa plastpåseskatten. Enligt klimatforskaren riskerar den globala klimatkrisen nu att bli ohanterlig.

-”Det är på allvar nu. Det är oerhört bekymmersamt att vår regering underskattar vilka signaler det här skickar till vår omvärld.”

Att Sverige är det enda landet i världen som tillämpar den idiotiska plastpåseskatten för att staten behöver få in stålar medan stora delar av övriga världen dumpar såväl plast som sopor i havet var inget som togs upp. Inte heller det faktum att EU med sin ”Fit for 55”-satsning för att skynda på klimatomställningen och minska utsläppen också är något som bara vi håller på med i Europa medan övriga omvärlden lever på som vanligt.

Om inte alla är med på tåget så kvittar det hur mycket vi slår knut på oss själva för att uppnå dessa ogenomtänkta mål eftersom det i slutändan bara försämrar för medborgarna som ska bekosta våra politikers luftslott som helt saknar konsekvensanalys. Dessutom bör man fråga sig varför en så liten del av världens länder är intresserade av att lägga en förmögenhet på att försämra för invånarna med klimathetsen, varför är det bara vi som löper linan ut? Kan det i själva verket vara så att vi fått allt om bakfoten och blir bedragna av den politiska eliten som bara är ute efter att tjäna pengar och utöka sin makt samt kontroll över folket?

Hade vi haft en nyanserad debatt där alla forskare och experter fick komma till tals – även de som inte rätat in sig i ledet för att få forskningsfinansiering – skulle nog fler människor med rätta börja ifrågasätta om vi fått hela bilden kring klimathysterin. Det är därför det är locket på, precis som med covidvaccineringen och kriget i Ukraina, för det vore förfärligt för etablissemanget om folk faktiskt började tänka själva istället för att forma hela sin världsbild med hjälp av massmedias pekpinnar.

#sakerviintepratarom

#followthemoney

https://www.expressen.se/nyheter/klimatforskaren-johan-rockstrom-kritiserar-regeringens-klimatpolitik/

https://time.com/collection/100-most-influential-people-2023/6269887/johan-rockstrom/

https://www.tv4.se/artikel/4j0dcN0MZlZsxu8T8YGpUY/rockstroems-skarpa-kritik-till-regeringens-klimatpolitik

5 reaktioner till “Vissa inbillar sig att klimatkrisen står och faller med nivån på Sveriges självskadebeteende

  1. Rockström lärde sig att odla mask på jordbruksuniversitetet i Uppsala och det är i princip vad hans kompetens är begränsad till. Han har sedan dess plockat upp kunnande i bedrägeri …

    Gillad av 2 personer

  2. Rockström, ännu en av dessa CV-charlataner som dyker upp överallt nu för tiden! Han har absolut inga meriter som klimatforskare utan på pappret agronom (en något mer avancerad bonde alltså) och har uppenbart inte läst ämnet klimatologi på någon högre nivå, om än alls! Han merit är en stor käft, medias öra och säga de saker som de globala makthavarna vill höra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s