Det finns pengar till allt utom vår välfärd när de styrande prioriterar

För den svenska regeringen – oavsett färg – finns det outtömliga resurser när det gäller att finansiera både klimathyckleriet, som går under namnet ”den gröna omställningen” och det långdragna kriget i Ukraina som man spenderat såväl otaliga miljarder som vapen på samtidigt som man blundar för hur det egna landet med dess allt fattigare invånare blöder.

Man ser heller inga problem med att skjuta till pengar till ett ur många aspekter dyrköpt Natomedlemskap eller för den delen satsa otaliga miljarder på massmigrationen – inklusive det ytterst kostsamma bidragssamhället.

Men när det kommer till grundpelarna i samhället – exempelvis vården och skolan som sedan länge krackelerat – finns det bara mycket begränsade resurser.

Den svenska skolan, som våra politiker ägnat decennier åt att nedmontera, har det rent ut sagt gått åt helvete med på riktigt och oavsett hur ofta problemen belyses, så saknas intresset från våra beslutsfattare att göra tillräckligt för att ändra den negativa utvecklingen – särskilt eftersom det går hand i hand med så många andra problem som deras oansvariga politiska beslut genererat genom åren.

Som grädde på moset kommer nu uppgift om att skolan hotas av ytterligare nedskärningar på grund av pressad ekonomi. Enligt facket behövs 12 miljarder kronor för hela landet för att bibehålla kvaliteten i den svenska skolan. Ingen gigantisk summa för att rädda framtida generationer – jämförelsevis har Sverige sedan februari 2022 bidragit med över 21,5 miljarder kronor till Ukraina, medan invandringen kostar Sverige 267 miljarder per år.

Men detta är inget som våra ansvariga politiker lägger någon större vikt vid och enligt skolminister Lotta Edholm (L) gjordes de stora satsningarna i höstas, så skolorna får minsann nöja sig med de smulorna och göra det bästa av situationen.

Politikerföraktet vet inga gränser – tvi vale och det är vi som betalar när våra beslutsfattare prioriterar vart våra skattepengar ska ta vägen!

#detnyasverige

#vibetalar

#politikerförakt

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/pressad-ekonomi-skolor-skar-ned

8 reaktioner till “Det finns pengar till allt utom vår välfärd när de styrande prioriterar

 1. ”Politikerföraktet vet inga gränser – tvi vale och det är vi som betalar när våra beslutsfattare prioriterar vart våra skattepengar ska ta vägen!”

  Vi får rösta var fjärde år, då röstar vi på en idé som är framtaget av ett parti som bygger på en färg och ett program som alla måsta följa till punkt och pricka, den person som partiet har tagit fram kallas för partiledare, denna person är helt ansvarsfri, kan inte ställas till ansvar eller dömas för den politiken partiet för eller genom driver. Detta kallar vi i Sverige för demokrati medan jag ser det mer eller mindre en representativ diktatur (Det innebär att invånarna i regelbundna val väljer politiker som representerar dem och styr landet. När invånarna får vara med och besluta om en särskild fråga, till exempel i en folkomröstning, kallas det direkt demokrati)

  Och när journalister ”övertygar sig själva om rätten att av sitt eget samvete bestämma vad som ska rapporteras och i vilket syfte, är demokratin ogenomförbar” här får man inte heller glömma partifärgen som genomsyrar många journalister, men även att det är deras arbetsgivare som styr och bestämmer om de ska få någon lön eller inte, ”alltid svårt att kapa den grenen man sitter på”.

  Att politiker föraktet ökar i samhället i stort är inget konstigt, vi har blivet hunsade att ”hålla käft” och ”rätta oss i ledet” gör vi inte detta mister vi arbetet, får böter, blir uthängda eller utfrysta av de samhället vi har röstat fram i de våra politiker kallar för demokrati, man får inte uttrycka sin åsikt om den inte passar de olika partifärgerna då är man obekväm, krånglig eller motarbetande.

  Vi har skapat ett av världens bästa länder för utländska parasiter och kriminella klaner. Dessa kan leva väldigt gott på olika bidrag eller ekonomiskt stöd, som vi betalar genom skattesedeln.
  Nu plockar man in allt till Sverige från våldtäcksmän till analfabeter och hoppas att ”vinsten kommer senare” nä nu var jag inte ärlig det ska vara ”det blir en förtjänst för samhället lite längre fram”, som ALLA väntar på, snacka om att blivet blåsta.

  Nu sitter ”våra” politiker och planerar sin framtid och sin morgondag allt för att komma så långt de kan inom EU, få de så bra ekonomiskt och så bra villkor som möjligt för de arbete de lägger ner på Sverige, finns ingen som helst tanke på oss skattebetalare, vi kommer långt ner i hierakin finns många andra folkslag som kommer långt före oss, att dessa folkslag inte betalar eller bidrar med skatt ses som en en förtjänst för samhället lite längre fram.

  Svenskarna har glömt bort att det var ”vi som ärvde Sverige och deras möjligheter av våra förfäder, och det är vi som ska bevara det åt våra barn och det är våra barn som ska ärva Sverige och möjligheterna till en trygg framtid till deras barn” men här någonstans gick allt åt helvete.

  Gillad av 1 person

   1. Det du skriver är det riktigt hemska, jag var ändå lite positiv när vi bytte regering och därmed inriktning av politiken, men fan vilken mina man gick på. Det blir ingen ändring iallafall inte till det bättre för folket, vi ligger kvar på inslagen väg och det innebär ingen förändring varken av invandring eller vad regeringen väljer att prioriterar. Man känner en total vanmakt, maktlöshet allt man kan göra är att se att förfallet tilltar och ingen ändring syns horisonten, skäms redan att behöva se barnbarnen i ögonen. Även om jag vill ha en större förändring till det bättre för oss som betalar skatt, vill Sverige väl och ser möjligheterna i vårt land så är de hopplöst när vi är för få som vill samma sak.

    Gillad av 2 personer

   2. Fast Gringo,vad hjälper det att ”vilja” när handling saknas? Var det inte Fidel Castro som nån gång i tiden sade att det räcker med tio stycken dedikerade män för att förändra ett samhälle? Kom gärna med konkreta förslag på hur vi gör för att återställa samhället! Stark i anden med svag i köttet får väl beskriva oss här på bloggen. Vi vill men det räcker inte. Hur fan blev vi ett sinnesslött folk som låter sig styras? Inget att förlora men allt att vinna. Det blev fel 1921 när rösträtten för kvinnor infördes. Tack vare den så har vi fått kräk som Annie Lööf et al kärringar.

    Gilla

 2. Man borde göra skolan statlig, opolitisk, evidensbaserad, vetenskaplig men även skapa en känsla att man vill lära sig och att kunskap är ”häftigt”. Idag är skolan politisk vilket jag upplever förstör skolan men även ödelägger för våra barns framtid som ska ta över och skapa en morgondag både för oss som blir äldre men de ska även ta över och förhoppningsvis skapa ett bättre samhälle än det de får av oss.

  Gillad av 1 person

  1. Det svenska skolsystemet är uppbyggd för att skapa lydiga menlösa medborgare som ska betala skatt och avgifter för att se till att nyfrälset d v s politikerna kunna lägga vantarna på de enorma summor som befolkningen tvingas betala…Ni kan ju tänka er om vi bara behövde betala skatter för nödvändiga samhällsfunktioner? Vi skulle lätt kunna halvera skattebördan om vi slapp föda politiker, onödiga byråkrater och importerade banditer.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s