När politiker sitter på höga hästar

Eftersom nyhetsflödet fortsätter vara rätt ointressant, trots att det händer jättemycket i bakgrunden som vi ska hållas ovetande om i tron att allt är under kontroll, blir det i dag ett inlägg med lokalt fokus.

Är det något vi är berikade med i Sverige så är det ryggradslösa politiker som saknar sunt förnuft och mycket sällan vågar gå mot strömmen, men det finns något som är ännu värre – när översittare använder maktspråk för att förminska den som kritiserar och när det används mot väljarna är det direkt opassande.

Noterar att vår lokala förmåga, Sverigedemokraternas starke man Paul Svensson, utan att tveka raljerar mot en medborgare i dagens Ystads Allehanda och det är mycket lågt av en person som förväntas föra folkets talan samt lyssna på medborgarna.

Efter att Svensson tidigare i veckan låtit meddela att man från 2025 stänger ned matlagningsköket på Ystads lasarett och inte längre kommer att erbjuda patienterna hemlagad mat, utan istället transportera frysta rätter från centralt tillagningskök i Kristianstad några gånger per vecka som sedermera värms i mikro vid behov, har kritiken inte låtit vänta på sig och i dagens tidning finns flera insändare från oppositionspartier som kritiserar beslutet.

Men den förste att skriva en insändare som ifrågasatte beslutet var medborgaren Douglas Andersson som i går uttryckte det så här:

”Jag läste att Paul Svensson (SD) är säker på att det blir succé att leverera färdigmat från Kristianstad till Ystad och han tycker det är gott? Ännu en gång är det besparingar men har det gjorts konsekvensbeskrivningar av detta?

Dels säkerställa att maten levereras i tid, dels om det uppstår stopp på vägen eller vinterväglag som medför att transporten blir inställd? Sedan är det en miljöaspekt att köra sådana transporter? Och inte minst om det blir fler smittor?

Jag tycker att man ska behålla matlagningen på sjukhuset så man får nylagad mat och säkerställer för patienterna att få god mat.”

Fullt rimlig kritik mot ett politiskt beslut som hade kunnat bemötas av Svensson på ett professionellt sätt, men förutom att förklara vad beslutet innebär valde Svensson dessutom att idiotförklara den oroliga invånaren genom att bland annat skriva ”Douglas Anderssons penna är till och med snabbare än hans egen tankeverksamhet när han vill kritisera tagna beslut” samt ”Jag vill uppmana Douglas Andersson att läsa hela artikeln från YA och sedan sätta sig ned och fundera på vad det egentligen står i artikeln” och slutligen ”Jag har inga problem med att folk kommer med synpunkter och åsikter om beslut som ska tas eller beslut som tagits, men jag tycker att en person som Douglas Andersson ska ta reda på fakta innan han skriver i tidningen”.

Med andra ord blir budskapet i grova drag – jag har rätt och vet bäst, medan du är imbecill och därför har du inte rätt att kritisera mig.

Är det så vi ska se på våra politiker – som översittare – medan vi i pöbeln bara ska hålla käften, betala och vara nöjda med de smulor vi får?

Lite mer ödmjukhet hade varit på sin plats om man få vill respekt och om man värnar om invånarna och tillika väljarna borde man inte sitta på höga hästar.

https://www.ystadsallehanda.se/insandare/paul-svensson-nar-pennan-ar-snabbare-an-tankeverksamheten-8dabaf06/

4 reaktioner till “När politiker sitter på höga hästar

 1. Expoiten som jag nämnde för ett tag sedan. När man går så i försvar och aggresiv attack så har man ofta något att själv dölja. Det slår nästan aldrig fel och inte här heller.

  Gillad av 1 person

 2. Är Paul Svensson en mullvad med någon annan partisympati, som agerar i syfte med att rasera partiet denne officiellt representerar? Frågeställningen är befogad, eftersom SD:s Kalmar-kontor sedan tidigare har några individer som agerar som att det vore fallet.

  Gilla

 3. Det här ett typexempel på att vi är för sent ute. Detta har det planerats för sedan länge. Vi har byggt upp en sjukvård som ljuger om varför vi blir sjuka. Därtill har vi myndigheter som styrs av de som tjänar pengar på att vi blir sjuka som har givit oss direkt korkade kostråd. Plus att myndigheterna tillåter det ena giftiga ämnet efter det andra.
  I botten är det det ekonomiska systemet , skuldmättnaden som nu brakar ihop. De har låtit oss låna pengar så vi kan konsumera deras produkter som egentligen ställer till det. Till exempel strålningen från mobiler.
  Man kan ju tycka att de skulle sälja produkter som begränsar strålningen men eftersom det är en dold agenda, att förgöra större delen av mänskligheten, hos eliten så görs inte det.

  Med Agenda 2030 ska de ”rädda” oss. Med den lockar de oss att den ska genomföras för att vi ska rädda klimatet och plötsligt ska allt bli så bra över hela jorden. Myndigheterna indoktrinerar oss på våra arbeten till exempel transportstyrelsen inom bussbranchen. Där är det spikat att CO2 orsakar klimatförändringar, att det är pandemi och vi ska vaccinera oss, att polisen gör ett bra jobb när de talar snällt med buset. Att alla går med på det här är för att vi är rädda att förlora vår inkomst så vi inte klarar av att betala vår konsumtion av det som gör oss sjuka och att vi dör i förtid. Men nu har det gått så långt att barn och ungdomar har symtom som drabbade äldre förut och man har indoktrinerat oss att det är ålderskrämpor för de gamla och ger barnen bokstavsdiagnoser så de kan få extra stöd i skolan. man förgiftar barnen ännu mer med mediciner och sätter in dem på behandlingshem .

  Vad jag vill komma fram till att om vi skriver insändare och ger oss på politikerna i små frågor så innebär det att vi spelar med i deras narrativ. Möjligtvis om det var flera hundra som gjorde det så kanske det skulle gjort något. Men så är det inte för att vi är så förda bakom ljuset och alla är rädda om sitt skinn.
  På 90-talet propagerade politikerna för att det skulle privatiseras. Privata företag skulle sköta ”välfärden”. Nu är det debatt att det ska förstatligas igen. Nu är det fel att ha vinstdrivande företag fast det skulle bli så bra på 90-talet.
  I lönndom sitter ett fåtal människor och drar upp riktlinjer för hur allt ska förstöras.

  De har bankat i oss att resurserna inte räcker, att vi måste konkurrera med varann om utbildningsplatser, jobb, barnomsorg, äldrevård., sjukvård. De har medvetet sett till att vi inte ska ha det bra.

  Aktuellt nu är väl att de ska bevaka oss helt med förevändningen att det är mycket vanligt att barn utsätts för sexuella övergrepp.

  Så jag tycker att vi ska skriva insändare och vi ska ge oss på politikerna men vi ska blottlägga deras lögner som har tagit oss hit.
  Det viktigaste i livet är din hälsa och det ska du sköta själv. Gå inte till skolmedicinen ! Lyssna inte på myndigheterna !
  Jag gick min egen väg, fyller snart 71 år och jobbar som skolbussförare därför att jag behöver pengarna. Jag har avlistat mig från samtliga vårdcentraler och trodde därmed att jag skulle slippa få dessa provtagningskit i brevlådan men icke.
  Förutom frekvensapparaterna Treomed, Aquatone och Monikor så healar jag med bioenergiterapi plus nya inovationer från Asien Väteterapi och IteraCare.
  Jag arbetar ständigt med min hälsa, det hade kunnat vara bättre om jag funnit ut detta tidigare.
  En gång trodde jag att människorna var goda och gjorde sitt bästa . Att alla produkter var noggrant utprovade. Och i tonåren slevade jag i mig lättfil med stabiliseringsmedel som triggar insulinet.

  De ljuger också om att vi är belastade av mikrober som göds av olika kemiska ämnen i vår miljö.
  Dessa kan man avaktivera med frekvenser. Det är mycket viktigt att inta de goda tarmbakterierna, Det ska man kosta på sig och ge till barnen. Jag blandar vatten med mikrober som jag dammtorkar mitt hem med . Jag har en plastkula med keramikstenar som också är preparerade med mikrober som jag lägger i tvättmaskinen, Den ska vara i flera år 5000 tvättar. Orgo-germanika heter företaget där jag köper detta. jag fann en annons i tidningen 2000-talets Vetenskap. Känner ni till Ingemar Ljungqvist som startade denna tidning och sen tidningen Alma Nova. Han dog hastigt i december.

  Reumatiska sjukdomar beror på mikrober. Skolmedicinen säger att det är immunförsvaret som bryter ner vävnader. Detta med autoimmun sjukdom är lögn.

  Jag undrar om Douglas Andersson tror att det var pandemi och farlig smitta och tagit sina sprutor?
  Jag hade bestämt mig innan pandemin att vaccin var en bluff och att jag aldrig ska utsätta mig för det. Jag var uppskrämd att stelkramp var farligt men sen har jag lärt att riskerna för vaccinets biverkningar är mycket högre än att drabbas av bakterien. Detsamma gäller Rabies.

  Jag insåg att vaccination är en bluff och att de utvecklat det till biovapen för att säkra sin marknad av sjuka och förstörda människor. Inte bara för att tjäna pengar.

  Cornelia med unfiltred highlights tycker att vi lagt pandemin bakom oss och ska folkbilda oss om ekonomin som också Carl Norberg tycker. Så jag litar inte på dem.
  Nu ska jag kolla upp ett inslag igår på SVT om att vi inte orkar med att jobba och att det kommer att bli stor belastning på samhället i framtiden. Och anmäla det för lögner.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s