Here we go again – bumerangeffekten

Första april har redan passerat, men känslan av ett aprilskämt är stark när man läser att EU nu planerar ett elfte sanktionspaket mot Ryssland – de tidigare tio misslyckade försöken var tydligen inte nog. 🤦‍♀️

Mairead McGuinness, EU:s kommissionär för finansiell stabilitet, finansiella tjänster och kapitalmarknader, bekräftade i dag vid ett möte med Internationella valutafonden i Washington att EU håller på att sammanställa det elfte paketet med antiryska sanktioner som svar på Ukrainakonflikten.

-”Vi kommer att ha ett annat paket. Vår information är att sanktionerna fungerar och vi kommer att göra mer, men vi måste titta på ett fullständigt genomförande. Vad Ryssland berövas är både finanserna och tekniken för att återuppfinna sin krigsmaskin och de har problem på slagfältet. EU avser också att undersöka sätt att förhindra Ryssland från att kringgå embargot med sina vänner globalt. Istället för att peka på hela länder som USA har gjort, vill vi istället pressa individer och enheter. För detta ändamål har EU arbetat med USA, Kanada och Japan för att samla in underrättelser om ryska undvikande ansträngningar.”

McGuinness glömde visst den lilla detaljen att förhoppningarna om att sanktionerna skulle krossa den ryska ekonomin och reducera rubeln till spillror, snarare har skadat EU mest med inflation och energibrist som förlamar medlemsländernas ekonomier samt suger ut medborgarna som blir allt fattigare. Något man också väljer att ignorera är det faktum att trots alla vapen och pengar som väst pumpat in i landet det senaste året är Ukraina inte ens i närheten av att vinna kriget.

De utländska företag som valt att lämna Ryssland eller minska sin verksamhet i landet beräknas ha förlorat över 200 miljarder dollar i oktober förra året. Enbart icke-livsmedelssektorn har förlorat 2 miljarder dollar enligt en färsk analys.

Försöket från USA och EU att införa ett pristak på den ryska råoljeexporten har också slagit tillbaka, eftersom Ryssland helt enkelt slutade sälja olja till fientliga nationer samt ökade leveranserna någon annanstans, vilket i sin tur lett till att USA och dess allierade betalade högre priser för olja från återexportörer som Indien.

Att BRICS-länderna Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika aviserat att man lämnar dollarn lär ge svallvågor som även drabbar oss, men sådant pratar vi inte om i Sverige där beslutsfattarna gör allt för att låtsas att allt är som det ska.

Men det går säkert att kräma ur lite till av EU:s invånare och den politiska elitens plan att krossa Europa är på god väg att bli verklighet. De svenska politikerna måste jubla över beskedet!

#followthemoney

#vibetalar

https://www.rt.com/russia/574763-eu-more-sanctions-hints/

https://www.cnbc.com/2023/04/13/eu-will-issue-fresh-wave-of-sanctions-on-russia-official-says.html

6 reaktioner till “Here we go again – bumerangeffekten

 1. Fler och fler sanktioner! och Ryssland blir bara starkare o starkare,vilka idioter! HaHaHa.Västvärlden och Usa är på väg mot totalhaveri.

  Gillad av 1 person

 2. Sanktioner från EU handlar om att lyda ”husse”, eliten i USA.
  Med målsättning att krossa folken i Europa.
  Allt för att USA ska fortsätta vara den enarådande diktatorn på jorden.

  Ställ frågan: VARFÖR sprängde USA NordStream I och II.

  Gilla

  1. USA sprängde Nordstream för att alienera Tyskland från Ryssland, tjäna pengar på svindyr LNG-gas och tvinga vasallstaten Tyskland att räta in sig i ledet. Detta har även skrämt upp de andra vasallerna i Norge, Holland, Storbritannien som också har gasledningar att passa sig för opposition då USA visat att de kan spränga ledningar hur de vill hos vasallerna. Efter den senaste spionhärvan där USA spionerat på sina ”allierade” så gäller det att skrämmas och hota så att vasallerna inte gör uppror. Resten av världen 85% håller på att frigöra sig från USA-parasiten och man kan väl misstänka att Sverige kommer att vara den sista nation som frigör sig från USA! Svenska politiker är alltid sist på bollen…Jämför med agerandet under andra världskriget som exempel.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s