Den dagen västvärlden inte längre finansierar Ukraina kommer kriget vara slut

Ungerns premiärminister Viktor Orban är som vanligt klarsynt och konstaterar att EU inte kommer att kunna förse Ukraina med ekonomiska medel på obestämd tid

-”I själva verket är Ukraina ett icke-existerande land i ekonomiska termer. Nedfallet i ekonomiska indikatorer är enormt, vilket är fullt förståeligt på grund av kriget. Uppenbarligen kan Ukraina inte finansiera sig själv. EU betalar nu ukrainska löner, pensioner, sjukvård och tilldelar stora summor som den europeiska ekonomin går miste om. Detta stöd kan inte fortsätta på obestämd tid. I det ögonblick då Amerika och Europa svarar ‘nej’ på frågan om finansiering kommer kriget att sluta.”

Orban slog även fast att Ungern är involverad i att finansiera Ukrainas regering genom gemensamma EU-mekanismer, men trots detta fortsätter situationen att förvärras för den ungerska minoriteten i Ukrainas Transcarpathiaregion som ursätts för etnisk diskriminering, vilket såväl Orban som flera av hans ministrar påpekat tidigare.

EU, dess medlemsländer och finansinstitutioner har hittills gett minst 55,3 miljarder euro i ekonomiskt stöd till Ukraina sedan striderna mellan Ryssland och Ukraina bröt ut för mer än ett år sedan, varav 12 miljarder euro i vapen och 30 miljarder euro i makroekonomiskt stöd.

Frågan är när det är nog och hur länge till klarar vi av att förse den korrupta nationen med vapen och pengar som håller dem flytande, men inte hjälper den ukrainska befolkningen? Vi har tillräckligt med egna problen som uppstått i kölvattnet av att EU går i USA:s ledband i detta proxykrig som suger ut Europa. Hur länge till ska EU-länderna ägna sig åt detta självskadebeteende som dirigeras från den politiska eliten i Bryssel? Till den siste ukrainaren har Josep Borrell dikterat flera gånger, så det är väl det som gäller.

#fuckpeace

#followthemoney

https://www.rt.com/news/574724-hungary-eu-ukraine-orban/

Orbán: Ukraine is a non-existent country

17 reaktioner till “Den dagen västvärlden inte längre finansierar Ukraina kommer kriget vara slut

 1. Ja, den sista ukrainaren i Ukraina är väl inte långt borta att döma av rapporterna! Desto flera har vi fått i EU och Nordamerika som stuckit från Ukraina sedan början av 1990-talet. Zelensky kommer att hålla igång kriget så länge han kan eftersom han kan sno åt sig enorma summor av pengarna som han säkert frikostigt mutar politiker i västvärlden med. En sorts återcirkulering av stålarna! Allt är som vanligt alltså, de som kan berikar sig ordentligt!

  Gillad av 1 person

 2. Fast det är ju inte sant. Det ukrainska motståndet lär inte upphöra utan endast anpassas till nya former ifall stödet från väst skulle minska eller försvinna. Härt talas om gerillakrig? Partisanerna vållade tyskarna ett helvete under ockupationen 1941-43, och det krävs inga massiva medel för partisankrig. Motivationen att slåss mot rysk ockupation är stark – avskurna huvuden på ukrainska soldater stärker den ytterligare.

  Gilla

  1. Avskurna huvuden? Det där har ju avslöjats som ukrainsk propaganda precis som Butja. Ska ukrainarna som är kvar slås mot polackerna som tänker ta över västra delen av Ukraina också? Sluta läs skiten från MSM-fulmedia det är farligt för verklighetsuppfattningen vilket ”våra” politiker ger prov på dagligen!

   Gilla

 3. Ja? Landet har 40 miljoner invånare och cirka en miljon i vapen. Du tror väl inte att det är slut på folk? Grundläggande här är MOTIVATION att slåss. När de ser vad ryssarna gör i ockuperade områden, som tortyrcenter, avrättade civila och halshuggna soldater, stärks motivationen att slåss mot ockupanterna. Det är därför terror är så kontraproduktivt. Den stärker bara stridsviljan hos ukrainarna.

  Gilla

  1. Ja ukrainarna är fromma lamm så klart och begår inte några vidrigheter – att de bl.a. använt civila som mänskliga sköldar som Amnesty rapporterat om och ägnat åtta år att döda civila i Donbass är så klart irrelevant.

   Konstigt att Ukraina inte är i närheten av att vinna kriget med tanke på alla vapen och pengar som pumpats in i landet av väst det senaste året och att Zelensky hela tiden ber om mer vapen för att det är ”kris” och EU-chefen tjatar om att ammunitionen är slut och vi måste skicka mer är nog bara en tillfällighet. 👍

   Gilla

   1. Att raljera verkar vara din grej, aldrig att svara i sak. Du har uppenbarligen inga åsikter om alla vidriga övergrepp ryssarna begår mot ukrainarna. Inte ens när människor halshuggs, vilket t.o.m. Rysslands egen Goebbels herr Peskov kommenterat. Men visst, det står inte på Tass och RT som du länkar till.
    Amnesty har fått hård kritik för sin rapport dom bygger på okunskap om hur krig bedrivs – att kritisera den som befinner sig i civila områden för att försvara angripna områden är onekligen lite skevt. Var ska försvararna vara om inte i just de områden som angrips? Det är inte ”mänskliga sköldar”.

    Gilla

   2. Jag presenterar nyheter och du raljerar, därför får du svar på tal. Det är inte så att du presenterar fakta som stödjer dina påståenden.

    Amnesty tvingades pudla efter att de fick enormt mycket skit från kritiker i västvärlden eftersom de inte vill att den osanna bilden de byggt upp ska krackelera.

    Vad gäller den påstådda halshuggning så har det redan stått i MSM så finns ingen anledning att skriva om det – dessutom har inte uppgifterna bekräftats stämma, inte ens Reuters kan bekräfta äktheten. Ryssland å sin sida ska utreda det så fortsättning lär följa huruvida det är sant eller om det är någon från Azov som halshuggit en ukrainsk soldat – de brukar avrätta alla som de misstänker vill hoppa av eller har kontakt med motståndssidan.

    Gilla

   3. Konstigt att Ryssland ägnat nio månader åt att försöka ta lilla Bachmut om de nu är på väg att vinna kriget. När den ryska blitzkriegsegern uteblev var de flesta överens om att detta krig skulle dra ut på tiden. Bedömningar blandas med gissningar och förhoppningar. Men utgångspunkten i ditt resonemang är konstig – att det är det angripna landet (Ukraina) som bär ett ansvar för att förkorta kriget genom att ge upp. Lite som att be våldtäktsoffret att sluta kämpa emot så att övergreppet går snabbare. Krav borde rimligen riktas till angriparen (Ryssland) att dra sig ur ett land de inte har rätt till. Då upphör kriget. Alla kompromisser och överenskommelser om landavträdelser till ryssarna riskerar bara att fungera som en tillfällig paus från kriget, inte en hållbar fred.

    Gilla

  2. Det du beskriver stämmer exakt in på den nationalsocialistiska Azov-bataljonen, det lilla som finns kvar av den. Den ingår i den ukranska militären och inte den ryska …

   Gilla

  3. Jag hörde Douglas McGregor(nån högre fd militär med mycket insyn) prata om att det inte finns så många Ukrainre kvar i Ukrains. Kanske ca 18-20 miljoner. Väldigt många miljoner har flytt landet. Dödade och svårt skadade minskar antalet en hel del. Och bland dom som är kvar finns väl en hel del gamla och barn. Ja? Så han menar att Ukraina har inte så stora chanser mot ryssland så har en bef. på kanske 140 miljoner

   Gilla

  4. ”Hans” du tycks inte fatta att det pågår inget ”blixtkrig” i Ukraina! Hade Ryssland velat ha ett blixtkrig så hade man bombat landet till grus redan de första veckorna. Ryssland har inte speciellt många soldater i Ukraina utan det är i huvudsak ett inbördeskrig. Terror av sina invånare är vad Kievregimen sysslar med och ingen annan och ska Ryssland rensa ut nazisterna och de utländska legosoldaterna från Ukraina krävs det tuffa tag och inga silkesvantar.

   Gilla

 4. ”Den dag en västvärlden inte längre finansierar Ukraina kommer kriget vara slut”- frågorna man bör ställa sig är vill väst att kriget tar slut? Vem tjänar mest på kriget? Vem vinner på den instabilt som kriget ger? Vem vinner på högre energipriset? Vem är vinnaren när inflationen stiger? Vem vinner när kriget tar slut och vill man att kriget tar slut?

  Gillad av 1 person

 5. Bloomberg skriver i dag att de höga förhoppningarna som rådde bland Ukrainas supportrar i väst i slutet av förra året, efter att Kievs trupper lyckats återtaga ett stort område, nu för det mesta har försvunnit samt att färre personer i västerländska huvudstäder räknar med en avgörande skjuts 2023 och striderna förväntas fortsätta långt in på nästa år.

  Nyhetsbyrån citerade icke namngivna europeiska tjänstemän som är inblandade i ansträngningarna att stödja Ukrainas militär, som förutspådde att ett realistiskt mål för Kiev skulle vara ett framsteg på 30 km. Detta, om det lyckas, borde sätta scenen för en djupare motoffensiv 2024, förutspådde källorna.

  För att stödja en sådan push skulle Ukrainas västerländska stödjare dock behöva öka sin militära produktionskapacitet enligt Bloomberg och som bekant råder det splittring bland de olika viljorna.

  En icke namngiven europeisk tjänsteman som citeras i rapporten varnade också för att varje sådan operation skulle bli en kostsam ansträngning, både vad gäller arbetskraft och vapen, eftersom ryska styrkor har hunnit gräva minfält, diken och pansarvärnspyramider i betong på plats.

  https://www.bnnbloomberg.ca/ukraine-s-allies-fear-war-breakthrough-may-not-come-before-next-year-1.1907738.amp.html

  Gilla

 6. Hur ska Nato som inte ens klarar besegra dåligt beväpnade kamelkuskar i Afghanistan vinna mot hårdföra soldater från Wagner, proffs från rysk militär och huvuddelen av styrkan, krigsvana soldater från Donbass och de andra provinserna som stridit mot regimen i Kiev sedan 2014? Hittills har man skickat stackars ovilliga ukrainare i döden men de är på upphällningen! Ja, inte f-n kommer man att hitta speciellt många frivilliga i väst för att stödja en korrupt naziregim i Kiev den saken är nog solklar! Det är väl de tokiga polackerna som vill kapa åt sig västra Ukraina som möjligen ställer upp för egna syften och då knappast för att slåss mot Ryssland.

  Gilla

 7. Ukraina kommer att förlora kriget, allt annat är ren och skär opportunism! Så varför inte stoppa kriget nu och därmed stoppa blodbadet av unga män på båda sidor. I värsta fall, om kriget får fortsätta, så går även Väst-Europa under! Öst-Europa klarar sig någorlunda, eftersom dom kommer att dra sig ur långt innan EU går under! Så om EU vill komma levande ut ur detta kriget, så är det dags och dra sig ur nu!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s