Migrationsfiaskot – när man väl tagit sig över den svenska gränsen behöver man aldrig lämna Sverige

Ett återkommande gissel för Sverige – förutom den regelbundna tillströmningen av väldigt många asylsökande utan skyddsbehov som suger ut våra resurser samtidigt som våra beslutsfattare inte gör något åt problemet mer än att tillsätta långa utredningar – är att vi inte klarar av att utvisa/deportera de som fått avslag på sina asylsökningar. Istället stannar dessa personer kvar i landet och som bekant är det ingen som vet den exakta siffran på hur många illegala invandrare som finns i landet, men det rör sig om mer än 100.000. Eftersom våra styrande politiker dessutom bestämt att även illegala migranter ska få del av den svenska välfärden, bidrager det till problemet att kakan inte går att dela hur många gånger som helst, vilket märks av allt tydligare för var dag som går.

Tidningen Fokus har tittat närmare på hur lätt det är att undgå utvisning i Sverige och resultatet är slående.

På Migrationsverkets förvar sitter för närvarande ca 400 personer som ska utvisas ur landet och anställda där vittnar om kaos. När Migrationsverket misslyckas med att förmå en person som ska utvisas att frivilligt lämna landet är det meningen att polisen ska verkställa utvisningen med tvång, men av drygt 13.000 ärenden vid årsskiftet som rör personer som fått avslag på sin asylansökan är drygt 9.000 efterlysta.

En anställd vid Migrationsverket som vill vara anonym arbetar med att transportera personer från myndighetens förvar och vittnar om hur det går till.

-”Jag eskorterar en utvisad person till flygplatsen. Där ställer de till bråk, vilket leder till att de inte får gå ombord. Och det behövs inte speciellt mycket för att säkerhetspersonalen säger ifrån. Sedan är det bara att köra tillbaka personen som skulle utvisas till förvaret igen. Denna procedur upprepas sedan tills maxtiden för förvarstagandet går ut.”

Därefter släpps den illegala invandraren ut ur förvaret och försvinner – även om det rör sig om en person som isolerats på grund av våldsamhet. Enligt den anställde släpper man ut långt fler på gatan än de utvisar.

En vägledande dom från Migrationsöverdomstolen år 2020 har gjort det enkelt för illegala invandrare att slippa sitta i förvar. Den illegala invandrare som grips av polis behöver nämligen bara ansöka om asyl så måste polisen försätta vederbörande på fri fot och därefter kan de gå under jorden igen direkt.

Det är sällan som Migrationsverket numera fattar beslut om att sätta någon i förvar och en av de intervjuade säger att det inte är någon idé att fatta förvarsbeslut eftersom de ändå inte verkställs.

Emma Karlsson, som tidigare jobbat på både Migrationsverket och gränspolisen, säger till Fokus att Migrationsverket ofta beviljar uppehållstillstånd till invandrare utan id-handlingar och utan att ordentligt utreda personens identitet samt medborgarskap. I praktiken blir det sedan omöjligt att utvisa en sådan person, särskilt om ursprungslandet inte accepterar personen som påstår sig vara medborgare där.

Emma Karlsson slår fast att i princip behöver man aldrig lämna Sverige när man väl tagit sig över den svenska gränsen.

Det är svårt att med ett ord beskriva känslan av det fullständiga misslyckandet som svensk migrationspolitik symboliserar och det har varit beständigt i decennier oavsett partifärg som styr landet, med det oundvikliga resultatet att det är vi medborgare som betalar. Men politikerförakt är definitivt ett av dem. Otroligt att svenska folket aldrig verkar få nog någon gång.

#vibetalar

https://www.fokus.se/veckans-fokus/forvaret-inifran-vi-slapper-ut-fler-pa-gatan-an-vi-utvisar/

https://www.friatider.se/utvisningskaoset-i-princip-behover-du-aldrig-lamna-sverige-nar-du-val-tagit-dig-over-gransen

En reaktion till “Migrationsfiaskot – när man väl tagit sig över den svenska gränsen behöver man aldrig lämna Sverige

  1. Detta ”gissel” har pågått i årtionden, hade en bekant som arbetade som flyktingpolis under 80-90-talet och på den tiden ”jagade” invandrare som inte fick vara i landet, men som han sa det räcker att de spelar dumma i huvudet så fick de flyktingstatus eller om de vägrade att stiga av planet så fick de följa med tillbaks och de sista är samma som idag, eftersom de hade slängt sina pass så vägrade deras hemländer att ta emot dem, säger som polisen alltid sa att vi aldrig släppa in någon utan pass, de skyllde alltid på att de hade tappat sitt pass med de tappar aldrig sin telefon!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s