Det räcker att säga som det är för att bli stämplad som främlingsfientlig

Efter att den folkkära artisten Carola Häggkvist förra veckan uttalade sig negativt om Sverigebilden i en intervju med SvD, var det många som kände igen sig i hennes beskrivning och var glada över att en offentlig person äntligen vågade prata om de problem som legat som en våt filt över landet i åratal. En del spådde också att hon skulle drabbas av etablissemangets favoritstämpel och likt många andra frispråkiga hängas ut som ”rasist” samt ”främlingsfientlig”.

I intervjun sade Carola bland annat att hon är förtvivlad över den mångkulturella utvecklingen i Sverige, att det är dags för svenskarna att vakna nu, att man inte kan säga kom och lev som ni vill i vårt land, att det inte är fegt att värna Sveriges traditioner samt sjunga ”Den blomstertid nu kommer” på skolavslutningarna, att vi släpper in människor i landet med en helt annan ideologi som tillämpar skrifter där det står att det är okej att ljuga för otrogna samt att det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser.

Carola tog även upp de många dödsskjutningarna och polisen som ropar på hjälp.

Det tog inte så lång tid för de godhetsknarkande kritikerna att visa sina fula trynen och sin vana trogen deka ned på de som vågar säga som det är. Ett exempel är Alex Schulman som i en krönika i dagens DN jämför Carola med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och skriver att hon är med och normaliserar främlingsfientlighet samt normaliserar tankar som förut bara frodades på de obskyra nätforumen.

Inte undra på att Sverige fortsatt har en av världens mest trånga åsiktskorridorer, där den offentliga debatten främst handlar om att dölja problemen istället för att öppet ifrågasätta det kaos som våra beslutsfattare skapat åt oss samtidigt som de lämnat oss med notan.

#detnyasverige

https://www.dn.se/sverige/alex-schulman-nu-later-carola-som-jimmie-akesson/

https://www.friatider.se/carola-svenskarna-maste-vakna

17 reaktioner till “Det räcker att säga som det är för att bli stämplad som främlingsfientlig

 1. Det är väl inte fel att vilja skydda Sverige mot förfall ? Kalla mig rasist om det känns bättre då men inget är sig likt de senaste 10-20 åren. Dessutom tycker jag att Jimmie Åkesson har rätt synsätt i dagsläget. Någon måste ju säga det som massor tänker men inte vågar ta stämpeln”rasist”.Jag är så gammal så det kvittar det vad andra tycker

  Gillad av 1 person

 2. Hon pekar ut en grupp människor som främmande (invandrare) och uttalar sig negativt om dem. Det är per definition främlingsfientligt beteende.

  Gilla

  1. Tror du inte att de här ”invandrarna” du pratar om först och främst värnar om sin egen folkgrupp? Precis som i stort sett alla folkgrupper på den här planeten gör.

   Gilla

   1. Det är inte jag som pratar om invandrare, det är Carola. Jag föredrar att tänka på oss som svenska medborgare som tillsammans gör vårt bästa för att skapa ett gott samhälle för alla.

    Gilla

  2. Jaa vad är upp till var och en att tycka och vad får man inte tycka….. det är frågan…… Att någon är främmande, annorlunda, har varit för handen i alla tider….. Det du skriver är så freudianskt så det susar….. Rekommenderar en städning i ditt eget kök……. hört talas om 80–20 regeln?…..

   Gilla

  3. Citerar: ”Det är inte jag som pratar om invandrare, det är Carola. Jag föredrar att tänka på oss som svenska medborgare som tillsammans gör vårt bästa för att skapa ett gott samhälle för alla.” TUT, PUT, medborgare…. kärt barn har många namn….bra dock om man inte missar helt

   Gilla

   1. Mikael Andersson ”gör vårt bästa för att skapa ett gott samhälle för alla.” Dom som skjuter, spränger , våldtar, rånar etc. Gör de sitt bästa för att skapa ett gott samhälle för alla? Vi lever idag i ett samhälle som känns allt mer osäkert. Folk kan ju knappt inte gå ut utan att bli skjutna. Det är fler helt oskyldiga som träffas av skott. Media pratar tyst om dem. Och hur många blir inte rånade när de går hem en natt efter att ha varit på krogne eller liknande.

    Gilla

   2. Kriminaliteten är just den typen av samhällsproblem som kräver en kraftsamling av hela samhället och där är jag hoppfull. Tillsammans kan vi fixa det.

    Gilla

  4. Mikael Andersson april 10, 2023 kl. 16:47
   Det är nog bara så enkelt att fientliga främlingar som kommer till Sverige bemöts på samma sätt dom de bemöter. Kom till Sverige och bemöt svenskarna med fientlighet, är det då så konstigt att främlingarna också bemöts fientligt. Den som kommer till Sverige och anpassar sig och uppträder vänligt fredligt och gör rätt förs sig efter svenska normer bemöts av svenskarna på samma sätt. Historiskt finns det många exempel. Sverige har alltid haft invandring, men svenskarna har historiskt aldrig accepterat fientliga parasiter till individer.

   Gillad av 1 person

  5. Du din djävla samhällsparasit,det är lika riktigt att säga ”rädsla för främlingar” och den rädslan är som regel orsakad av just främlingar. Du kan ju gå och lägga en blomma på den mördade lilla flickan,Adrianas, grav. Du enbart retar upp folk till att hata dig så du har definitivt misslyckats med ditt uppdrag ditt djävla äckel. Jag vill att du i fortsättningen använder ordet ”främlingsrädsla” för det är den korrekta översättningen av ordet xenofobi. Det är naturligt och bra att ha en avvaktande inställning till främlingar.

   Gilla

 3. Piper skriver…
  ”Det tog inte så lång tid för de godhetsknarkande kritikerna att visa sina fula trynen och sin vana trogen deka ned på de som vågar säga som det är.”
  ·
  Perspektiv 1:
  På vilket sätt/med vilken metod menar Piper att dessa personer (”etablissemanget[-]”) ska kunna bekämpa svenskars rasism, om inte genom att i media (som når alla medborgare) ”hänga[-] ut” potentiella svenska rasister (även benämnt ‘högerextrema’, ‘främlingsfientliga’)?
  ·
  Perspektiv 2:
  Hur menar dessa personer (”etablissemanget[-]”) att de bidrar till att förbättra stämningen/umgänget mellan svenskar och invandrare genom att via media proklamera att svenskar är rasister?
  ·
  PS
  Piper använder följande fraser…
  ·
  – ”äntligen vågade prata om de problem”;
  – ”de som vågar säga som det är”;
  – ”Sverige fortsatt har en av världens mest trånga åsiktskorridorer”
  ·
  … för att beskriva det jag betraktar som åsiktsförtryck, vilket är den benämning som Sverige skulle använda gällande en person som inte vågade uttrycka sina tyckanden och åsikter i ett odemokratiskt land.
  ·
  Gissningsvis är detta (ut­rikiska) fenomen så främmande för svenskar i ‘fria demokratiska’ Sverige att de inte klarar av att se, hantera och beskriva verkligheten… trots offentligt publicerad forskning och anekdotiska vittnesmål:
  ·
  2016-01-27 Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  forskare, Göteborg universitet:
  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, HADE SD ENLIGT GÄNGSE VÄLJARMODELLER MED RÅGE VARIT SVERIGE STÖRSTA PARTI.”
  – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”
  ·
  (Om forskningen är verklighetsbaserad, har Sverige förlorat sin demokrati och demokratiska process, på grund av rädslan för rasistanklagelser, vilket har skapat detta svenska åsiktsförtryck, som inte ens Sverigedemokrater ser.)
  ·
  2018-08-15 DagensArena.se (”radikal, progressiv idégrund”)
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  Anna-Lena Lodenius:
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD KUNNA BLI SVERIGES STÖRSTA PARTI.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och RÄDDARE för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta STÄMPLAS SOM RASISTISKT.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s