Det finns inga pengar till välfärden men det är inga problem att hålla igång kriget i Ukraina

Det är allmänt känt att det inte finns några pengar till vårdpersonalens nödvändiga löneförhöjningar eller till fler vårdplatser på sjukhusen och det finns definitivt inga pengar för att dra upp den svenska skolan ur träsket, lika lite som äldrevården kan få ett välbehövligt lyft, för att bekämpa den utbredda grova kriminaliteten eller för den delen stötta Tullmyndigheten som i åratal efterfrågat mer resurser, för att nämna några exempel på den krackelerade svenska välfärden där vi har ett av världens högsta skattetryck men ändå räcker inte pengarna till eftersom våra beslutsfattare dikterat att den ständigt växande elefanten i rummet måste äta sig mätt först.

Det är därför oerhört provocerande att ta del av Utrikesdepartementets utspel i dag där man stolt deklarerar att Sverige sedan februari 2022 har bidragit med motsvarande över 21,5 miljarder kronor till Ukraina. UD skriver dessutom att Sverige fortsätter stödja Ukraina så länge det behövs.

Särskilt eftersom 1) svenska folket inte tillfrågats om deras skattepengar ska gå till att hålla liv i ett krig i ett annat land som redan skördat hundratusentals dödsoffer och 2) ingen vet var pengarna tar vägen i ett av de mest korrupta länderna i Europa.

Dessa pengar hade exempelvis kunnat användas till att höja pensioner, sjuksköterskors löner, eller finansiera mer resurser till svenska skolan – inklusive bättre skolmat.

Jag och många med mig hade inte haft några problem med att några miljarder gått till det fattiga ukrainska folket, men västvärldens stöd hamnar inte hos de mest behövande utan går direkt in i krigsindustrin och det korrupta styret.

Betänker man hur många hundratals miljarder som västvärlden sammanlagt hittills skickat till Ukraina är det otroliga summor det rör sig om. Då är inte ens uppbyggnaden efter kriget inräknad som är ännu en stor post på flera hundra miljarder dollar, där EU tydligen ska ta en ledande roll.

Ändå reagerar inte majoriteten av befolkningen, utan tycker det här är toppen. Inbillar de sig att det inte är vi medborgare som betalar? Är det humant att våra pengar används till att göda krig och död? Tragiskt.

#followthemoney

https://samnytt.se/sverige-har-skankt-22-miljarder-till-ukraina/

9 reaktioner till “Det finns inga pengar till välfärden men det är inga problem att hålla igång kriget i Ukraina

 1. Våra pensionärer, barn, andra behövande människor som sliter och har slitit i detta land!
  Regeringen, det finns inga pengar men till allt annat som inte innefattar våra medborgare , vi vill framstå som världens goda samvete, vi är ju så förträffliga.

  Detta sticker i mina ögon!

  Gillad av 1 person

 2. Våra pensionärer, barn, andra behövande människor som sliter och har slitit i detta land!

  Regeringen, det finns inga pengar men till allt annat som inte innefattar våra medborgare , vi vill framstå som världens goda samvete, vi är ju så förträffliga.

  Detta sticker i mina ögon!

  Gilla

   1. Ja, men den stora skillnaden idag mot för ca 90 år sedan, är att Rothschildt-familjen inte behöver ösa in mängder med pengar i sitt modersland, som vid tidpunkten uppenbart hade blivit nationalsocialistiskt. Det är betydligt fler sponsorer idag, när det gäller Ukraina. Historien går igen, men i en annan förpackning …

    Gillad av 1 person

 3. Jag är tyvärr tvungen att lämna denna blogg och detta land eftersom jag 2016 donerade till Trumps valkampanj och det är straffbart för ickeamerikaner. Jag har fått brev från CIA om att inställa mig på ambassaden i Köpenhamn ASAP fvb domstol USA. Trump och jag går just nu genom svåra tider. Du och jag Emil,du och jag Trump. Jag tackar för denna tiden här. MAGA!

  Gilla

 4. Sverige är nu mycket ivriga att bidra på alla vis i krigsorganisationen nato ,regeringens viktigaste fråga är nato,enligt Kristersson

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s