Västs tystnad efter mord på rysk journalist är talande

Ännu en journalist som stod på Ukrainas så kallade dödslista Mirotvorets över landets ”fiender” har dödats. Den framstående ryska krigsbloggare Vladlen Tatarsky dödades och 30 personer skadades av en improviserad sprängladdning i går när han var värd för ett liveevenemang för sina supportrar på ett kafé i St Petersburg. Enligt flera ryska medier visade en ung kvinna, vars identitet fortfarande är okänd, en statyett för krigskorrespondenten under evenemanget och enligt ett vittne sprängdes statyetten när Tatarskij höll den. Polisen har dock inte bekräftat uppgifterna.

Enlig det ryska utrikesministeriets taleskvinna, Maria Zakharova, står ryska journalister inför ständiga dödshot från Kievregimen och dess anhängare. Tatarskij utgjorde ett hot och provocerade fram hat mot Kievregimen med sin yrkesverksamhet. Zakharova uttryckte även kondoleanser till mannens familj, som liksom många andra ryska krigsreportrar modigt fortsatte att arbeta för att informera världen om vad som verkligen händer på marken i Ukraina.

-”Ryska reportrar förföljs, bokstavligen stämplade med speciella etiketter på digitala plattformar som ägs av amerikanska internetmonopol och utsätts för en häxjakt i västerländska medier. Internationella rättighetsgrupper och relevanta organisationer ignorerar helt enkelt detta problem. Inget av morden på ryska reportrar har väckt mycket medkänsla i väst och röster i Kiev beskriver ofta morden som en framgång. Brist på reaktioner i Vita huset, på Downing Street och i Elyseepalatset… talar för sig själv.”

Samma mönster ses i hur omvärlden i åratal ignorerat såväl de regelbundna attackerna mot civilbefolkningen i Donbass som Ukrainas dödslista, vilken även innehåller många kända internationella namn och då kan man utan problem även blunda för hur journalister dödas eftersom de tillhör ”fel” sida.

Det är för övrigt intressant att notera att Rysslands krav för att gå med på en fredsuppgörelse i Ukraina har skärpts markant sedan de första fredsförhandlingarna som Ukraina nobbade vid den här tiden förra året. Enligt min uppfattning är det dock inte helt orimliga krav då Ryssland ända från början av konflikten varit tydliga med sina mål med operationen.

Punkt tio är lite komisk eftersom väst aldrig kommer gå med på det, men fullt rimlig när det är motsatta sidan som ställer kraven och Ryssland självklart anses vara den som ska betala återuppbyggnaden.

Villkoren är:

1. Upphörande med fientligheterna från Ukraina och stopp för vapen från Väst.

2. Förbud för Ukraina att gå med i Nato – eller EU (kravet på neutralitet från EU är nytt).

3. Bekräftelse av Ukrainas status som icke-kärnvapenmakt.

4. Ukraina och omvärlden ska erkänna ”nya territoriella realiteter” (att annekterade områden tillhör Ryssland).

5. ”Demilitarisering” och ”denazifiering” av Ukraina.

6. Skydd av rysktalandes rättigheter, av ryska språket och nationella minoriteter.

7. Säkerställa fri gränsöverskridande rörlighet gentemot Ryssland.

8. Upphävande av Ukrainas och västvärldens av antiryska sanktioner, åtal och annat.

9. Återställande av Ukrainas rättsliga status gentemot Ryssland och OSS.

10. Väst ska betala återuppbyggnad av all infrastruktur som förstörts av Ukrainas väpnade styrkor efter 2014.

#blindafläcken

https://www.rt.com/russia/574049-west-witch-hunt-russian-journalists/

https://www.friatider.se/rysslands-harda-krav-fred-i-ukraina

17 reaktioner till “Västs tystnad efter mord på rysk journalist är talande

   1. Det är för att du okritiskt vidarebefordrar allt som RT skriver. Det är ett propagandaorgan för Kreml och det ligger i deras intresse att framställa detta som ett angrepp på en oberoende journalist. Med det sagt är det ändå ett fegt och avskyvärt terrordåd mot en försvarslös person. Hoppas att polisen har styrka och integritet för att hitta de ansvariga och ställa dem till svars.

    Gillad av 1 person

   2. Jag vbf inte ens hälften av vad RT skriver och väljer bara sådant som är intressant samt innehåller källor, så håller inte med. Väst agerade för övrigt likadant på mordet av journalisten Darja Dugina, så tycker det är relevant att belysa att de ignorerar sådant som inte passar deras agenda.

    Gilla

   1. Vem som helst kan kalla sig journalist, men det betyder inte att man betraktas som det av andra.

    Gilla

  1. Tur det finns riktiga och kompetenta journalister på SvT, SR, DN, NyT, WP,’ SvD, AB, Expressen, Sydsvenskan, CNN, Bloombergs…eller hur? Annars hade vi ju aldrig fått reda på sanningen…. Jovisst. Så är det:)

   Gillad av 1 person

 1. Jag läste just att han hade tagit ställning för Ryssland i kriget och deltagit i en ceremoni för annekteringen av östra Ukraina. Då går det ju inte att fästa någon tilltro till hans rapportering.

  Gilla

  1. Nej just det, bara de som är pro-ukraina är trovärdiga, glömde det. Oavsett vem han tog parti för är det irrelevant eftersom det handlar om att han mördats och reaktioner på det.

   Gillad av 1 person

   1. Jenny,den här ”Mikael Andersson” jobbar på Myndigheten för psykologiskt försvar så hen har betalt för att sprida propaganda. Jag tänker att det är slöseri med tid och kraft att bemöta det här statliga trollet.Fråga mig inte hur jag vet.

    Gilla

   2. Mikael Andersson måste vara något slags troll betald av korrupte Zelenskys hejdukar för att sprida desinformation och propaganda.

    Gilla

   3. Jag tänker att öppna diskussioner är bättre än att sitta i var sin skyttegrav och kasta skit på varandra.

    Gilla

  2. Har du inte läst på om historia än ”Mikael Andersson”? Det är inte alls en annektering utan bara folkviljan som genomförs! Om du läst på så hade man folkomröstningar i de forna Sovjetrepublikerna efter Sovjets upplösning och ca 90% i de östra oblasterna i Ukraina plus Krim ville hellre vara en del av Ryssland. Fyllot Jeltzin gjorde dock globalisterna till viljes och på den vägen är det. Du får helt enkelt leva med att historiska misstag rättas till och att Ryssland kommer att vinna kriget trots att de fortfarande går långsamt fram i stället för att bomba sönder Ukraina helt vilket de mycket väl kunde göra. Det bästa som kan hända låtsaslandet Ukraina är för övrigt att det delas upp och att Polen, Rumänien, Ryssland och även Ungern får tillbaka sina områden efter Sovjetstatens kriminella handlingar som skapade Ukraina, ett land som ingen vill ha eller bo i eftersom de flesta snart flyttat!

   Gilla

   1. Annektering betyder att med våld eller ensidig maktutövning tillskansa sig territorium och eftersom Ukraina inte godkänt det är det per definition en annektering. Ukraina är en internationellt erkänd stat med medlemskap i FN, till och med Ryssland lovade att respektera landets gränser i utbyte mot att Ukraina överlämnade sina kärnvapen till Ryssland efter Sovjetunionens upplösning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s