Danskar vallfärdar till Sverige när kronan är låg

Den rekordlåga svenska kronan lockar många danskar över sundet för shoppingturer och nu till påskhelgen förväntar sig rederiet ForSea som seglar mellan Helsingör och Helsingborg över 80.000 gående passagerare, vilket är rekordmånga.

Redan i lördags fick rederiet en försmak på ökad trafik då över 20.000 gående passagerare tog färjan över sundet. Det har inte varit lika många passagerare på en och samma dag sedan 1992.

Även Öresundsbron upplever ett uppsving med danska bilister. De första 12 veckorna på året var den danska fritidstrafiken 27% högre än samma period 2019. Tidigare har svenskar varit i majoritet i fritidstrafiken, men nu är det alltså omvänt.

Även färjelinjerna från Frederikshamn och Grenå rapporterar om extra stor dansk reslust till Sverige.

Grattis till danskarna! Kul att ni kan komma hit och fynda, medan vi inhemska invånare måste hålla stenhårt i plånboken för att överleva. Tack till alla beslutsfattare som gjort detta möjligt för svenska folket – vad vore vi utan ert starka ledarskap och försorg om medborgarna?!

#frittfall

https://nyheder.tv2.dk/penge/2023-04-03-lav-svensk-krone-sender-danskere-over-sundet-i-stor-stil

5 reaktioner till “Danskar vallfärdar till Sverige när kronan är låg

  1. Jag kommer ihåg en tid i min ungdom när det var tvärtom då den danska kronan var som en Kalle Anka-valuta för oss. Då åkte vi härifrån södra Sverige till Helsingör och rumlade runt och kände oss rika på helgerna och tyckte allt var billigt. Visst var husen och det mesta annat nedslitet och saknade underhåll i Danmark, landet hade endast sakteliga börjar hämta sig från andra världskriget men det var ändå en kontinental stämning och frihet man saknade i Sverige. Så var det på 1970-talet alltså och många danskar emigrerade till Sverige. Tiderna ändras och att vi hamnat i detta dåliga ekonomiska läge i Sverige beror uteslutande på inkompetenta politiker och för många korkade väljare som litar på regimens lögner…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s