Varje dag känns numera som ett aprilskämt

Det var först efter jag hade skrollat igenom dagens nyhetsflöde som jag kom på att det i dag är den första april, dagen då tidningarna brukar gömma ett aprilskämt bland sina artiklar och att jag inte hade noterat något som stack ut överhuvudtaget.

Inte så konstigt kanske, eftersom det numera sker så sjuka saker att varje dag känns som ett aprilskämt och dessutom är problemet att mycket av det som rapporteras i massmedia inte stämmer särskilt väl överens med verkligheten. Vi serveras dessutom bara ett urval av nyheter som vinklas för att passa narrativet. Det är heller ingen slump att sökmotorerna censurerar och sorterar bort sådant som motsäger den politiskt korrekta bilden, vilket kvarlämnar ett mycket tunt urval som följer den linje som våra ledare beslutat ska spegla ”sanningen”.

Våra beslutsfattare har för länge sedan övergett sina ideal och går numera lydigt i ledband, där de enbart kämpar för att fylla sina egna plånböcker samt säkra en hög position efter att de fullgjort sitt uppdrag att krossa Europa med dess allt fattigare invånare som ska kontrolleras till fullo.

Dessa syltryggar måste också känna att varje dag är som ett aprilskämt då de skrattande ser på hur de oemotsagda får mediatid, hur majoriteten av befolkningen inte ser igenom dimridåerna som skyddar makthavarna, hur de lättmanipulerade medborgarna går på alla lögner som såväl media som politikerna sprider omkring sig, hur folket köper alla luftslott som gång på gång byggs upp, hur de hårt arbetande människorna frivilligt går med på alla extrema åtgärder som införs och åsamkar skada samt dessutom betalar för allt utan att klaga högljutt. Att så många invånare dessutom går omkring med näsorna i mobilen hela dagarna utan någon större egen tankeverksamhet, gör det hela ännu enklare.

Den stora massan fortsätter ändå tycka att allt är som det ska och den välbehövliga folkresningen känns om möjligt ännu mera avlägsen, så den politiska eliten kan lugnt luta sig tillbaka medan deras kickbacks regelbundet tickar in på kontot.

12 reaktioner till “Varje dag känns numera som ett aprilskämt

  1. Apropå syltryggar och hycklare…… våra EU betters UvdL med entourage ska vad jag läste i flödet åka till Kina och, utan filter, ”läxa up deras styrande”. 1/8 av världen skall styra 7/8 och dessutom ska vi vanliga vara tacksamma för att de är så bra… Snart, mycket snart kommer petrodollarn sjunka i betydelse….. snart kommer även de mest unipolar i USA förstår att ”det här går inte längre” man kommer att ta hem industrin från Kina, se till att man roffar åt sig de man kan från EU… USA har ju gas, olja och kärnkraft bl.a. så de kommer att klara ”biffen” MEN de kaxiga EU….. nja det börjar lukta lite gammal ost…. BTW rörande MSM, SVT driver de fortfarande verksamhet? Kastade för många år sedan ut en gammal TV, lovade barnen att jag skulle skaffa en ny, de trodde att jag skulle ha den med mig tillbaka…. som ett aprilskämt det…. TV´n försvann i många år….. nu då de har egna barn i samma lika ålder påstår de att det var trots allt bra……. OM alla stängde av alla uppläxande program i ett par månader skulle en revolution komma som i flera länder nere i Europa….. Pandemin, preparaten…. lägger länk till en hemsk sanning från USA visserligen men samma lika preparat… https://bjornwiklund.wordpress.com/2023/04/01/if-we-it-still-doesnt-make-sense-far-from-it/

   Gillad av 1 person

   1. @bjornwiklund april 1, 2023 kl. 12:19
    Nu när von der Leyen och Macron på väg till Kina för att ”läxa upp Kina” så Kina skall vara till ”västs” belåtenhet. Kommer Kina ens att bry sig skratta åt dom.

    Gillad av 2 personer

  2. Man kunde ju önska att verkligheten som Jennys blogg förmedlar bara var en ond dröm eller första april men tyvärr ”Siv” så är det bara den hemska verkligheten. Man kan ju som strutsen doppa huvudet i sanden och låtsas att inget gått fel…En taktik som ca 80% av svenska folket anammar, tur det är bättre ställt i Frankrike, Holland m m….

   Gillad av 2 personer

 1. Idag 1:a april, nog så sant.

  Dagens media använder ofta ordet narrativ.
  Jag läser det alltid som att narras. Ett bra ord för ljuga.

  Gilla

 2. Till Siv Svensson:
  Ett mycket bra skämt finns på NewsVoice, önskar det vore verklighet.

  Under rubriken
  DEBATE
  Sweden Will Not Join NATO – Swedish PM
  Makes Sudden U-Turn

  Vår statsminister deklarerar i ett tal ordförandeåret 2023.

  Gilla

 3. ”Varje dag känns numera som ett aprilskämt” väldigt många lever som om detta är normen eftersom de inte vill/orkar lyfta blicken från sin rosa skimrande dröm.

  Gillad av 1 person

 4. RT har ett par bra analyser.
  —Västeuropa styrde en gång världen, nu är dess tidigare makter bara vasaller till USA
  —Ryssland och Kina formar global politik medan USA dominerar sina anhöriga över Atlanten, och lämnar dem som bara passagerare
  —USA använder Storbritannien som sin främsta hejarklacks ledare i Europa
  —Ukrainakriget har i slutändan bara påskyndat Europas isolering och irrelevans
  —EU är bara en passagerare.
  https://www.rt.com/news/573676-russia-china-politics-eu-us/
  —Trots Washingtons kampanj för att isolera Peking har den visat sig kunna styra den globala politiken mot sina mål
  —De senaste veckorna har sett en omfattande show av diplomatisk styrka från Kina
  —Kina har lyckats normalisera relationerna mellan Saudiarabien och Iran. Ett slag mot USA’s inflytande i Mellanöstern.
  —Kina övertalade Honduras att byta diplomatiskt erkännande från Taiwan till Peking
  —Nu står högt uppsatta västerländska politiker och EU-tjänstemän i kö för att för att besöka Peking. Notera att Peking inte besöker dom, dom besöker Peking.
  —Kina njuter av massiva diplomatiska vinster på bekostnad av USA, och häller iskallt vatten på Washingtons försök att isolera Peking
  —Kina har visat att det är en supermakt med förmågan att styra globala angelägenheter i sin egen riktning, ett privilegium som USA trodde var sin egen exklusiva rättighet.
  —Europeiska ledare har svarat på Xi: s besök, inte genom att vända sig mot Kina, som man hoppades, utan genom att intensifiera sitt diplomatiska engagemang med Peking och klättrar för att stanna kvar ombord med Peking.
  —Detta visar klart att det internationella erkännandet av ”One China-politiken” växer, och därför bekräftelsen att Taiwan är en del av Kina.
  https://www.rt.com/news/573801-china-win-diplomatic-struggle-us/

  Gillad av 2 personer

  1. Förr kallades det kolonier….. naturresurser nyttjades Senare fram tills nu har väst flyttat produktion av det mesta till länder där det finns billiga händer….. klart dessa länder vill klättra i värdekedjan vissa länder i väst har av olika anledningar behållit en del saker….. att flytta produktion har visat sig vara, oftast, kortbilligt och långdyrt…… frågan är om fördyringen kommer att ”tvinga” tillbaka produktion till väst eller om vi hamnar vartefter i DDS… Elektronik (datorer och nallar) , tung och smutsig industri, läkemedel och framför allt grundkomponenter till läkemedel osv . . . alla åkommor kan inte botas eller ens lindras med genpreparat. MAN vill rädda liv, minska befolkningen, och Kina har ju gjort detta öppen och ”lyckats”, (one child idéen), sedan som människor alltid gjort anpassar vi oss så nu ligger födda gossar 17% över födda töser… man skulle ha genomfört feminism före ”one child”. Varför kommer det rykten om att man skapar preparat (kallas ibland vaccin) som minskar fertiliteten hos töserna i vissa delar av världen? Beats me… NU kommer eländet på bred front…. minska koldioxiden i atmosfären= mindre mat produceras, minska NPK (kommer strax inom EU) MEN detta sker mest i väst….. vi har blivit den nya delen av världen där en massa oprövade saker lanseras…. mRNA mest väst….. traditionella vacciner Kina … Indien som vanligt mycket av allt….. följer mycket av det som händer i världen och flödet i väst och ännu mer i Sverige är inte som en norrlandsälv på våren utan snarare som en droppande kran i källaren

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s