Von der Leyen i stort behov av en reality check

Nästa vecka reser EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen till Kina tillsammans med Frankrikes president Emmanuel Macron och i går satte hon ribban genom att proklamera att Europa måste vara djärvare mot Kina, som enligt EU-chefen har blivit mer förtryckande på hemmaplan medan de agerar mer självsäkert utomlands.

Ursula von der Leyen varnade Kina för att ställa sig på Rysslands sida när det gäller att skapa en kompromissad fred i Ukraina och slog fast att Kinas fortsatta interaktion med Putins krig kommer att vara en avgörande faktor för relationerna mellan EU och Kina framöver. Hon antydde dessutom för första gången att EU skulle kunna avsluta sin strävan efter att slutföra handelsavtalet med Kina som slöts 2020, men som sedan stoppades av Europaparlamentet efter att några av dess medlemmar sanktionerats av Peking.

Låter inte som en särskilt bra strategi att obetydliga EU tar sig ton redan innan resan – vad tror man sig uppnå med det? Har de inte lärt sig något i Bryssel efter de misslyckade sanktionerna mot Ryssland? Tror de på allvar att Kinas president Xi darrar av rädsla och kommer underkasta sig för att von der Leyen viftar med taktpinnen? Världen behöver nog Kina mer än Kina behöver dem.

EU-eliten verkar inte ha förstått att EU inte är en världsspelare – vem vill ha att göra med EU överhuvudtaget numera? Är det något som borde oroa team von der Leyen är det att Afrika, Asien och Ryssland har ett allt tightare samarbete via Brics, där nya länder köar för medlemskap. Är man på väg att bli dumpad och frånkörd borde EU med en gnutta sunt förnuft intaga en mer ödmjuk position, för USA som också går knaggligt kanske inte kommer hålla oss i handen för evigt.

Fascinerande vad en blandning av korruption, inkompetens och arrogans kan göra – synd bara att vi är en del av denna ruttnande organisation och måste betala notan.

#storiordenlitenpåjorden

https://www.politico.eu/article/eus-ursula-von-der-leyen-xi-jinping-calls-for-tougher-policy-on-china-ahead-of-beijing-visit/

8 reaktioner till “Von der Leyen i stort behov av en reality check

  1. Att skicka dessa klåpare att reta upp världens industriella och ekonomiska motor bådar inte gott! Att EU snackar mer mer auktoritärt ledarskap i Kina och Ryssland är ju bara dimridåer för att relativisera och ursäkta sina egna alltmer diktatoriska tendenser. Fattar man inte i Bryssel och Washington att ju mer press man sätter på de man utpekat som fiender desto mer måste dessa länder vara på sin vakt mot färgrevolutioner initierade från västvärldens sida som är till för att skapa kaos i de länder man utsett som fiender mot den liberal-fascistiska världsordning som globalisterna vill införa i världen?

    Gillad av 2 personer

  2. Att initialt inte riktigt fatta saker är trist….. och då kommer verkligheten ikapp…. inom EU finns inte så många naturtillgångar och de som finns säljs till ”Kina” …. vem trodde att parkeringar skulle drivas av ett japanskt företag……..

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s