Från en vecka till en annan – utrikesministern går från ”helt övertygad” till ”inte helt säker”

Det är som bekant inte bra att vara för stursk innan man är säker på sin sak och när det gäller Sveriges potentiella Natomedlemskap är det många som tagit ut segern i förskott, däribland såväl statsminister Ulf Kristersson som utrikesminister Tobias Billström som båda har varit stora i orden ända sedan Sverige skickade in sin ansökan, men vartefter tiden gått och vi blivit omsprungna av Finland samtidigt som Ungern och Turkiet fortfarande tvekar om Sverige, har tonen ändrats.

Mest tydligt är Billströms pudlande i dag när han efter att Ungern ställt sig på tvären inte längre är ”helt övertygad” om att Sverige släpps in innan Natomötet i Vilnius i juli som han tidigare proklamerade den 19 mars i SVT:s Agenda.

Den 22 mars sade Billström dessutom inför Nato-omröstningen i riksdagen att ”Det är självklart att vi kommer att kunna bli medlemmar till Vilnius. Den här styrkan som vi har i ryggen är så pass påtaglig att det går att göra en sådan bedömning.”

Men nu är det alltså helt andra tongångar som hörs och fiaskot går inte att blunda för. Nu är det bara att hoppas på – inte minst med omtanke om våra barn och barnbarn – att Ungern och Turkiet fortsätter streta emot så att vi aldrig behöver bli en del av krigsalliansen.

#ropaintehejförränduäröverbäcken

Bildkälla: SvD, DI, SVT Nyheter

6 reaktioner till “Från en vecka till en annan – utrikesministern går från ”helt övertygad” till ”inte helt säker”

 1. Om det handler om EU eller Nato – så er det de mest afskyelige og korrupte organisationer – så bliv væk! Knus og kram Elisabeth!

  Gillad av 1 person

 2. När ska regimen i Stockholm fatta att svinhugg går igen? Med den självgodhet och översitteri som Sveriges regim blandar sig i andra länders politik så liknar man USA, fast med tomma hot eftersom Sverige saknar makt att lägga bakom de stora orden. Men så blir det när man lever i sin bubbla och tror man är världens samvete, eller som man kallar sig ”den humanitära stormakten” som ska leka Bror Duktig på alla områden. Man undrar ju varifrån denna närmast megalomaniska världsbild som svenska politiker har kommer ifrån? Kan det vara arvet efter Hammarskjöld och Palme som spökar? Eller från ”fornstora” dagar som stormakt för 300 år sedan?

  Gillad av 1 person

 3. Jag är tacksam för Ungerns och Turkiets NEJ.
  Fortsätt att säga NEJ, det ber jag om.

  Sverige är inte hotat av Ryssland, har inte varit på 200 år, så länge som vi står neutrala.

  Den ryske ambassadören i Sverige, Tatarintsev, skriver till exempel att Sverige i sin nya roll som Natoland kan komma att bli “ett legitimt mål för Rysslands vedergällningsåtgärder, inklusive de militära.”https://www.globalpolitics.se/rysslands-sverige-ambassadoren-viktor-tatarintsev-ett-svensk-steg-mot-avgrunden/

  Gilla

 4. Åhh nej vad tråkigt Tobias, hela påsken gick åt helvete! Nu förstår jag varför du är värd 145 000 kronor per månad under 2022, med denna börda borde du försöka få minst 20000 i löneökning eftersom du har ett så fruktansvärt ansträngande arbete, tänk absolut inte på folket nu handlar det om hur viktigt du är för Sverige. I mina ögon är han värd samma lön som en undersköterska, ack nu glömde jag ju att han har politiker status.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s