Sverige i ett nötskal – någon kan bli kränkt

Efter att Sverigedemokraternas Richard Jomshof tidigare i veckan skrev i en tweet att gängkriminaliteten och den organiserade brottsligheten till stor del är ett importerat problem, att svenskarna är på väg att bli en minoritet i sitt eget land samt att det pågår en islamisering, har kritiken inte låtit vänta på sig från PK-etablissemanget.

En av kritikerna är den kristdemokratiska riksdagsledamoten Magnus Jacobsson som i en tweet svarat att han har mängder med vänner som är invandrare och att hans egen familj har olika ursprung, varför han därför tar väldigt illa vid sig när han ser hur SD skuldbelägger alla invandrare.

Det här är så typiskt svenska politiker och en av anledningarna till att vi aldrig kommer framåt i någon av de viktiga frågor som våra beslutsfattare hade behövt ta itu med för flera år sedan.

Även om såväl majoriteten av de svenska politikerna som massmedia inte vill kännas vid det, så är det ett faktum att första, andra eller tredje generationens invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken – något som våra grannländer Norge och Danmark fastställde i utredningar beställda av regeringen redan för flera år sedan samt inte räds att diskutera offentligt.

Det är därför inte fel att påstå att vi importerar kriminalitet eftersom det är en konsekvens av den übergenerösa och kravlösa migrationspolitiken som diverse regeringar fört i decennier och det betyder för den delen INTE att alla invandrare är kriminella.

Att det pågår en islamisering har varit tydligt länge och exemplen har varit många genom åren. Det är bara att se sig om i samhället för att skåda den misslyckade integrationspolitiken och att svenskarna är på väg att bli en minoritet finns det kända räkneexempel som visar, vilket även uppmärksammats av media i våra grannländer.

Det betyder dock inte att man hatar muslimer eller ogillar invandrare för att man ser nyktert på den situation som våra syltryggar till politiker skapat, men när vi hela tiden lägger locket på och ger ämnet beröringsskräck kommer vi aldrig kunna gå till botten med landets problem som bland annat innefattar det som Jomshof skriver om.

Självklart känner de flesta i Sverige likt Jacobsson invandrare och vi är många som har olika ursprung, men vi behöver inte stoppa huvudet i sanden för det på klassiskt svenskt manér.

Dessa frågor har stigmatiserats och splittrat Sverige i decennier och vi har alldeles för många Ja-sägare som sitter på makten. När ska våra politiker någonsin lära sig av sina misstag? Aldrig som det verkar och deras enda driv tycks vara att återkommande försöka vinna godhetspoäng istället för att få rätsida på Sverige. Så vi fortsätter stå kvar på samma plats och trampa av rädsla för att kränka någon. Tragiskt.

#somethingswillneverchange

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1086180

https://folkbladet.se/debatt/artikel/om-45-ar-ar-de-etniska-svenskarna-i-minoritet-i-sverige/rgqw68xl

https://bra.se/om-bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2021-08-25-ny-brastudie-misstankta-for-brott-bland-personer-med-inrikes-respektive-utrikes-bakgrund.html

22 reaktioner till “Sverige i ett nötskal – någon kan bli kränkt

 1. Så otroligt trött på alla dessa PK människor som skriker rasist och nazist istället för att öppna ögonen och försöka ta tag i problemen på riktigt. Kan dom ta av sig den självpåtagna glorian av godhet så kanske, kanske vi tillsammans hade kunnat rädda Sverige och svenskarna.

  Gillad av 3 personer

 2. Jag håller med om att tonläget är högt och att diskussionen inte är särskilt konstruktiv, men Jomshof tillhör dem som skruvar upp det i falsett hela tiden. Det finns två hårresande påståenden i hans tweet. 1) Jomshof och SD tar sig ideligen rätten att avgöra vem som är svensk eller inte. Samhällskontraktet mellan stat och medborgare bygger på medborgarskapet och inget annat. Är man svensk medborgare är man svensk i statens ögon och har alla medborgerliga rättigheter som kommer med det. 2) Sverige är en sekulär stat med religionsfrihet. Varje medborgare och individ som befinner sig i landet har rätt att utöva sin religion, eller avstå från det, utan begränsningar eller sanktioner från myndigheterna så länge man följer svensk lag. Det pågår ingen ”islamisering”, vad nu det skulle vara, det är fullständigt nonsens.

  Gilla

  1. Om det inte pågår en islamisering varför har vi då så många moskéer med böneutrop, varför tillåts ingen kritik mot islam (se Paludans koranbränningar t.ex.), varför vurmar svenska kyrkan för att lyfta islams högtider men ingen annan religion,varför tillåter vi att en del muslimer vägrar ta i hand av personer av det motsatta könet, varför tillåter vi att muslimer blockerar gator i massbön (Stockholm för några år sedan), hur har kriminella klaner uppstått, varför tillåts att personer med niqab inte behöver identifiera sig, varför tillåter vi att personer bär hijab i vissa yrken där religiösa symboler ska undvikas, varför tillåter vi att barn måste skyla sitt hår och kropp redan från barnsben, varför har vi könsseparata badtider, varför tillåts muslimska friskolor där många dessutom visat sig vara en säkerhetsrisk och fått stänga, varför ökar antalet kvinnliga könsstympningar, varför ökar antalet flickor som förs utomlands för tvångsäktenskap, varför blundar vi för moralpoliserna och klanförtrycket i förorter? Med mera med mera. Listan kan göras ännu längre, men detta är ett urval av exempel.

   Jag har inget emot att människor utövar sin religion privat, men så är inte fallet och man måste vara blind när man säger att det är nonsens.

   Gillad av 3 personer

   1. Jenny, 2022 fanns det tre moskeér som hade böneutrop i Sverigehur kan du påstå att det är så många?

    Gilla

   2. Enkelt, det är tre för många med tanke på vad det symboliserar. Hur många länder i muslimska länder tillåter kristna kyrkor och därtill att klockorna får ringa för att kalla till bön?

    Gillad av 1 person

  2. Men du Mikael A, då tror jag att också du delar Sverigedemokraternas uppfattning om att tvångsäktenskap inte hör hemma i vår värld. Du som är nyanserad och påläst kan väl då lyfta frågan på ditt sätt och utan att kränka religioner. Det behövs alla röster som tänkas kan för att komma till rätta med en kvinnosyn som hör stenåldern till. Hjälp till att föra upp problemet istället för att racka ner på folk som åtminstone försöker att lyfta frågan. Vad tror du krävs för att få stopp på tvångsäktenskap? Är du intresserad av en seriös diskussion eller vill du enbart splittra och polarisera?

   Gilla

 3. Det mesta av det du skriver har inget med islam att göra som kriminella klaner, könsstympningar och tvångsäktenskap. Moskéer byggs i Sverige därför att vi har religionsfrihet. Jag ger dig dock rätt på två punkter: 1) Det var fel att stoppa Paludan, yttrandefriheten är central i ett fritt samhälle. Det pågår en rättsprocess så förhoppningsvis korrigeras detta. 2) Religiösa friskolor hör inte hemma i ett sekulärt samhälle, vare sig muslimska eller kristna eller någon annan religion.

  Gilla

  1. Jag är väl medveten om att det är kulturellt betingat eftersom jag diskuterat saken många gånger med muslimer, men det går inte att blunda för att vi inte hade denna typen av problem i samma utsträckning innan massinvandringen från Mena-länderna började och hade våra politiker varit snabba med att dra I handbromsen hade situationen varit annorlunda. Varför har till exempel inte Ungern denna typ av problem? Jo de tillät inte massmigrationen.

   Gillad av 1 person

  2. Men Mikael A,självklart är tvångsäktenskap en verklighet. Vi hade det också så här på medeltiden och skälet är och var att skapa allianser och utvidga klanen. Kvinnorna är bytesvaror i en mansdominerad värld. Svara nu inte med en motfråga på hur man gör med deras kvinnosyn. Du vet att det är så och vad är din poäng med att förneka det? Varför kompis??

   Gilla

   1. Tvångsäktenskap är verklighet och hör inte hemma i ett modernt samhälle, men det har inget med islam att göra.

    Gilla

 4. Ifall nu en överrepresentation av sociala problem råkar sammanfalla med en viss hudfärg eller religion så blir det ju än viktigare att lyfta problemen. Samhället måste se till så att samhällskontraktet följs av båda parter, förhållandet haltar just nu. Det måste till exempel vara krav på godkänt prov i svenska inom sjukvården. Samhällskontraktet är just ett kontrakt mellan stat och medborgare där medborgarens skyldigheter måste lyftas fram mer än idag. Oavsett namn,religion eller hudfärg så skall man uppfylla vissa krav för att få sina medborgerliga rättigheter tillgodosedda. Sanktioner mot pack och slödder oavsett hudfärg skall innefatta omskolningsläger. Jag kan det där med interneringsläger,min farfars far var kommendant vid Björka under ww2 där kommunistpack skulle interneras.

  Gillad av 1 person

 5. Jenny, du har fel på en del saker, för det första så finns det kristna kyrkor i de flesta muslimska länder, faktum är att i de flesta länder finns det inga motsättningar mellan muslimer och kristna hos de stora delarna av befolkningarna. Religösa extremister på båda sidor försöker dock ofta skapa sådana motsättningar men lyckas sällan.
  För det andra så här vi haft kriminella ligor och gäng genom hela historien. När skjutningar och sprängningar ökade så berodde det på stor import från kriget på Balkan och sönderfallet av öststaterna, och de kriminella gäng/ligor som växte fram med slaver och balter som ledde ligor na, inte helt sällan fd soldater. Att du väljer att blunda för detta är logiskt men tragiskt.

  Gilla

  1. Jag har inte påstått att vi inte haft kriminella gäng tidigare, förstår inte vad du får det ifrån.

   Visst finns det kristna kyrkor i en del muslimska länder, men jag frågade hur många? Ringer de till bön?

   I exempelvis Qatar får kristna endast mötad på två platser i landet och all form av konvertering är förbjuden. I Turkiet riskerar en muslim som konverterat dödsstraff för apostasi. I Turkiet har endast en kyrka godkänts som laglig sedan 1923.

   Finns andra exempel.

   Gilla

  2. På den skala som man importerat kriminella ligor de senaste tio åren har aldrig hänt tidigare! Och de flesta är från Afrika och Mena-länder det är ingen hemlighet även om det fortfarande finna folk som sticker huvudet i sanden och låtsas att det inte sker. Subversiv verksamhet mot icke troende och spridande av islam är en muslims plikt och den som förnekar detta lever inte i verkligheten!

   Gillad av 1 person

 6. Lättkränkt är lika med att känna sig missförstådd, eftersom kränkning är personligt så är de upplevelsen från person till person som avgör vad man tycker är en kränkning. Med andra ord vill man se problem/kränkningar så hittar man dem överallt.

  Gilla

 7. Ifall de självutnämnda goda krafterna,som till exempel Mikael Andersson här ovan, upplever tvångsäktenskap som ett problem som inte hör hemma här i vår värld men ändå inte lyfter ftågan så överlämnar man åt de ”onda krafterna” att finna en lösning. Som jag ser det är omskolningsläger en av några lösningar. Man bryter ner människan för att bygga upp den på nytt sätt. Oavsett så funkar det tydligen
  https://www.friatider.se/foraldrarna-skickade-hem-kriminelle-mohammed-till-somalia

  Gilla

 8. Vi har många, miljoner, utifrån själva, inrikes födda med en eller båda föräldrar födda utomlands tror inte man gräver djupare och det finns få därifrån osså. Säg 2 miljoner som sökt till Sverige för att få det bättre…. numer verkar det vara fallet…. UNHCR levererar inte så många kvotflyktingar…. men de har 65miljoner och det finns 265miljoner på flykt/flytt i världen. Visst jag förstör att många vill ha de bättre men de vill även vi som är här dvs de enda vi skall te mot är de som berikar oss som redan är här…… inget fel i det tvärtom en win–win situation…. varför skulle just Sverige ta emot massor och som för det mesta tär? Det finns andra länder också…. ja om inte det som driver detta är MV och media och de PK och alla andra som för ett gott bröd om dagen mha denna folkvandring…… och varför inte låta de som vill hit vandra? Flyg är dyrt och farligt för miljön … justsaying

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s