Tyskland ökar det militära biståndet till Ukraina ytterligare efter hemligt möte

Snart lär även Tyskland tvingas höja pensionsåldern när landet fokuserar på att lägga ännu mer pengar på proxykriget i Ukraina, med motiveringen att de behöver täcka upp för Ukrainas stora förluster. Men höll de inte på att vinna enligt EU och västererländska medier?

Enligt ett brev från det tyska finansdepartementet till parlamentet, som avslöjades av tidningen Der Spiegel i går, skrev finansminister Christian Lindner till Bundestag i måndags och begärde fler stridsvagnar, artilleri och luftförsvar till Ukrainas militär samt underhåll för dessa.

Parlamentets budgetutskott sammanträdde under gårdagen i hemlighet för att överväga hans begäran om 3,2 miljarder mer i år och ytterligare 8,8 miljarder euro för ”pågående åtaganden”, utöver de 2,2 miljarder euro som redan spenderats på Ukraina.

”På grund av den ukrainska väpnade styrkans stora materiella förluster krävs nya materialförsörjningar”, skrev finansministeriet, och hävdade vidare att ett antal upphandlings- och underhållskontrakt för ”behovsbaserad hållbar utrustning” från Kievs militära militär måste ingås omedelbart. I brevet står det specifikt att ukrainarna behöver mer luftförsvar, pansarbandfordon – inklusive stridsvagnar, ammunition för stridsvagnar och artilleri. Att tillhandahålla vapensystemen skapar också en ”uppföljningsskyldighet” att tillhandahålla ammunition, service och underhåll, tillade finansministeriet. De extra utgifterna är ”objektivt oundvikliga”, hävdar Lindner, eftersom ”utan pågående stöd till Ukraina finns det en allvarlig fara att förlora” i konflikten mot Ryssland, ”med oförutsebara konsekvenser för freden i Europa.”

Trots det ville Lindner inte lämna in en tilläggsbudgetförfrågan för denna finansiering, utan bad parlamentarikerna att hitta outnyttjade pengar på andra avdelningar, inklusive de medel som är till för att hantera Covid-19-pandemin.

Efter Spiegel-avslöjandena kommenterade Kremls talesman Dmitry Peskov att Berlins beslut att öka biståndet till Kiev ”inte bådar gott” och att ”nuvarande relationer mellan Ryssland och Tyskland lämnar mycket övrigt att önska”.

USA och dess allierade hade i slutet av 2022 spenderat över 100 miljarder dollar för att stödja den ukrainska militären och nu byggs detta slöseri med skattemedel på ytterligare. Kanske kan det toppas i slutet av 2023 om EU, Storbritannien och USA lyckas skrapa ihop tillräckligt med kapital som borde gått till det egna folket. Samtidigt påstår västvärlden att man inte är en del av konflikten. Men viktigast av allt att komma ihåg är att vägen till fred innebär mer vapen och mer krig, vilket basuneras ut regelbundet.

Tyskland kan säkert få lite kompensation från den europeiska fredsfacilitetsfonden EPF som jag skrev om i går och göra som flera andra EU-länder (inklusive Sverige) redan gjort – missbruka fonden för att gynna sig själva samtidigt som man boostar kriget. 👍

#followthemoney

https://www.rt.com/news/573760-germany-money-ukraine-military/

https://www.spiegel.de/politik/deutschland/waffenhilfe-fuer-die-ukraine-wird-massiv-ausgeweitet-a-71fab9c7-6c38-41eb-8536-dbf20aee1114

3 reaktioner till “Tyskland ökar det militära biståndet till Ukraina ytterligare efter hemligt möte

  1. Sinnessjukt befolkningsskadligt handlande. Men vad gör väl det för EU-eliten när deras löner hela tiden höjs med inflationen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s