Ingen risk att Ryssland vill göra affärer med Sverige

I dagens DI säger handelsminister Johan Forssell (M) att regeringen avser att bli bättre på att stötta näringslivets investeringar och export även genom nästa stora kris. Att vi inte ens kommit halvvägs genom nuvarande kris och att de styrande varken stöttat medborgarna eller företagen i den mån som krävs tas så klart inte upp. Var man för sig själv verkar vara regeringens motto.

Forssell säger också att Ryssland är en marknad som man gör bäst i att glömma under lång tid framöver. Men även om svenska företag skulle vilja göra affärer med ryska handelspartners eftersom det tidigare varit en bra marknad, är det ingen större risk att man kommer uppröra känslorna hos beslutsfattarna i Bryssel genom att återupptaga samarbetet eftersom Ryssland garanterat inte är intresserade av att göra affärer med Sverige under lång tid framöver efter vårt agerande det senaste året. Undrar om Forssell tänkt på det och överhuvudtaget har en plan för hur man ska reparera den skadan?

#surtsaräven

https://www.di.se/nyheter/forssell-om-nya-handelspolitiken-valdigt-pro-business/

5 reaktioner till “Ingen risk att Ryssland vill göra affärer med Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s