Ingen ställer frågan hur det ska gå till i praktiken

EU:s energiministrar slår sig åter för bröstet för att i deras ögon ha gjort något fantastiskt, nämligen förbjudit att nya fossila bilar säljs i unionen från och med år 2035. Sveriges energiminister Ebba Busch säger att det är en viktig signal om att den gröna omställningen är här för att stanna. Wow, vilket historiskt ögonblick!

Det är dock fortfarande ingen som ifrågasatt hur detta ska gå till i praktiken och var elen ska tas ifrån som ska förse miljontals elbilar med ström när vi inte längre får använda fossila bränslen, särskilt när vi redan i dag har stora problem med elförsörjningen sedan vi vänt Ryssland ryggen för att istället betala det dubbla priset till andra länder längre bort och vår inhemska elproduktion måste dessutom exporteras till Tyskland enligt EU-lag.

Det är rent hyckleri att man säger sig vilja minska koldioxidutsläppen genom bilförbudet samtidigt som man skamlöst eldar med kol.

Visst är det fint av energiministrarna i EU att fatta ett så ”grönt” beslut på pappret, men om man inte gjort en konsekvensanalys för att se att det faktiskt går att genomföra och fungerar utan samhällskollaps, bör det väl kraftigt ifrågasättas istället för att hyllas?!

Det är beklagligt att våra styrande politiker hela tiden kommer undan med nedmonteringen av Europa och ingen ställs tills svars för det kaos som vi åsamkar inte bara oss själva, utan även kommande generationer.

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/gront-ljus-for-eu-forbud-mot-avgasbilar

10 reaktioner till “Ingen ställer frågan hur det ska gå till i praktiken

 1. Ja, dagens politiker måste ställas till svars inför den brist på konsekvensanalys de uppvisar i Elfenbenstornet i Bryssel. Det är inte så mycket bättre på Rosenbad heller där den nya regeringen bjuder på det ena besvikelsen efter den andra.

  Gillad av 2 personer

 2. Många cancerformer kan kopplas till ofullständig förbränning. Det räcker med att kolla vilka yrkesgrupper som är överrepresenterade i olika cancersjukdomar. Bra att man åtminstone tar steg för att få renare luft. Rom byggdes inte på en dag men jag litar på att de privata elleverantörena nu känner en större säkerhet om vad som gäller. Tolv år är en bra lång tid för att helt ha ställt om. Mycket bra förslag i teorin och förhoppningsvis i prakrtiken.

  Gilla

   1. Vindkraft räcker inte ens till vårt dagliga basala fösörjningsbehov och fungerar bara när det blåser, medan kärnkraften har avvecklats. Känns mest som önsketänkande från din sida. Oljeimporten har för övrigt inte minskat trots hycklarnas löften.

    Gilla

   2. Fångade: ”Sol,vind,kärnkraft såklart. Kriser är för övrigt uppfinningarnas moder.” snillen spekulerar det lilla jag kan är att på nätterna och då det inte blåser fungerar bara kärnkraften….. men det betyder man behöver kärnkraft till hela efterfrågan 24/7….. kärnkraft är svår att reglera, blir inte lika effektiv. Snillet som kom med denna idé kommer att få nobelpriset iaf om det fungerar… om inte snälla gå om skolan…… Kriser i ett PK land hanteras mha, eller via, media. Fungerar jättebra tills vi får stopp på elen…… och att vi ”vanligt folk” inte begriper är en sak MEN att våra betters inte gör det kommer att trycka os ner i fördärvet……

    Gilla

 3. Begreppet ”fossila bränslen” som är grunden för massor av vansinniga beslut, är en stor lögn!

  Rockefeller hittade på begreppet för han ville höja priset på oljan. Finns ingen sann vetenskap som visar att oljan och gasen har ursprung i fossilerade växter och djur.
  Däremot finns forskning på KTH som visar att olja och gas är av mineraliskt ursprung.https://www.kth.se/om/nyheter/centrala-nyheter/lattare-att-hitta-olja-1.43372

  Men mycket starka politiska och ekonomiska krafter framhärdar det ”fossila” ursprunget.
  Detta är politik för att införa New World Order, att förslava hela mänskligheten.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s