Proxykriget är viktigare än att rädda barn i nöd

Det bortglömda kriget i Jemen rasar fortfarande utanför medias radar och är inne på sitt åttonde år. Det har genererat hundratusentals dödsoffer, sjuka och svältande barn samt många barnsexslavar.

Nu varnar FN:s barnfond Unicef för att man kan tvingas minska hjälpinsatser i Jemen om FN inte lyckas samla in mer pengar till det krigsdrabbade landet. FN:s alla organ har tillsammans säkrat 1,2 miljarder dollar för årets insatser i Jemen, men det är långt från målet på 4,3 miljarder. Enligt Unicef finns det i dag 540.000 barn under fem år som lider av akut undernäring och ett barn avlider var tionde dag av orsaker som går att förhindra.

De saknade pengarna hade lätt kunnat uppbringas genom att rikta om västvärldens vapenstöd till proxykriget i Ukraina som uppgår till mångmiljardbelopp, till att istället hjälpa barnen i Jemen. Då hade man dessutom fått fred i Ukraina på köpet. Enbart EU:s utlovade vapenstöd under det här året som klubbades igenom i går under toppmötet i Bryssel uppgår till över 2 miljarder euro.

Men det går så klart inte eftersom hycklarna som styr aldrig skulle frångå sin smutsiga agenda. Det är bättre att pengarna går till penningtvättmaskinen i Kiev än att rädda barn i nöd. Tvi vale!

#followthemoney

#hyckleri

https://sverigesradio.se/artikel/fn-varnar-for-minskad-hjalpinsats

9 reaktioner till “Proxykriget är viktigare än att rädda barn i nöd

 1. Vem vet om inte ICC kan betrakta fienderna i Jemen som krigskriminella.
  Men klart är det att domaren Khan ömmar mer för europeiska barn som flyttas från krigsområden än för de tusentals barn som dör pga svälten orsakad av kriget och vapenlobbyn.
  Sann humanist!

  Gilla

 2. Ukraina vapen och sjukvård osv cirka 2.000miljarder där lejonparten är vapen men 100miljarder skulle helt lösa problemen i Jemen OKK antal avlidna verkar vara fler i Jemen än Ukraina…..

  Gilla

 3. I dagens läge finns det bara ett enda krig som har betydelse och som är viktigt nog att satsa på och det är Ukraina kriget, Nato är vinnare eftersom allt det behöver satsa är pengar, den riktiga förloraren är Ukraina eftersom de får offra både land, soldater och civila. Men även Ryssland får betala ett pris av döda och skadade soldater, sen finns alla i gråzonen som vinner på kriget ex smugglare, människohandel och politiker som lever gott på alla allmosor de får från väst och som inte tillfaller de som behöver dem.

  Alla andra krig är precis lika hemska men där finns inga pengar att tjäna för eliten eller för media, brottslighet eller för de som vill ha mutor eller bestickning. Dessa är döda krig helt tystnade av dem som bestämmer eftersom de inte tjänar några pengar på dem. Att de sen händer samma fruktansvärda saker här som där spelar som sagt vad ingen roll, finns det inga pengar att tjäna då spelar det ingen roll hur många som leder i kriget, sådana är spelreglerna.

  Gillad av 1 person

 4. Självklart så är Europeiska länder mer benägna att bistå med hjälp till ett europeiskt grannland än till ett land i en annan världsdel! Man börjar ju fundera på hur ni slaver tänker!

  Gilla

  1. Man undrar ju hur idioter som ”Stefan Andersson” ”tänker”? Men han tillhör väl den skara av hycklare som gjort att de hycklare vi har som politiker får hålla på med sina lögner och propaganda. Och hjälpa Ukraina, varför då? Att hjälpa en mordisk regim i Kiev med att sitta kvar och förskingra allt som går och förlänga kriget? Nej Tack!

   Gillad av 1 person

   1. Det var ju så att Zelensky valdes av de få som fick rösta för att avsluta överfallet på de östra delarna som pågått sedan 2015. Men han blev snart varse om att det är USA och oligarkerna som bestämmer och han fick snabbt räta in sig i ledet och som plåster på såren gjordes till multimiljonär! Folket som bodde kvar i Ukraina blev överkörda, det kallas visst demokrati i västvärlden!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s